לבחור בצבא תפקיד שמתאים לכם מבין מבחר כל כך גדול של תפקידים מעניינים בצבא זה עניין לא פשוט בכלל שיכול להיות אפילו נורא מבלבל. יש מאוד הרבה תפקידים טובים ומעניינים בצבא, ומצפים מכם, ילדים בני 16-17 שעוד לא הספיקו לגבש לעצמם זהות לבחור לבד תפקיד לשנתיים- שלוש שנים הקרובות שלכם שבו, ורק בו תצטרכו לשרת בצבא.
ובכל זאת, למרות שאתם עדיין רק ילדים בבית ספר, אתם חייבים להבין שבעוד שנה או שנתיים כבר תהפכו לאזרחים רשמיים במדינה ועליכם יהיה לתרום שנתיים עד שלוש שנים מחייכם לצבא ולמען המדינה שגדלתם והתפתחתם בה.
חלק ממכם עומדים להיות אחראים על ציוד טכנולוגי ששווה אלפי ומיליוני שקלים!
חלק ממכם יהיו עם נשק, ויהיו אחראיים על חיי אדם! זהו, תקופת בית הספר עוד מעט תיגמר, והחיים הבוגרים שלכם יתחילו.
בשביל שהנחיתה בחיים הבוגרים תהיה רכה, אתם צריכים להגיע בצבא למקום שבו תרגישו שייכים. למקום שבו תאמינו במה שאתם עושים, ותאהבו את מה שאתם עושים. שתרגישו סיפוק מכל דבר ומכל קושי ואתגר. כי יהיה קשה, תאמינו לי. ויהיו לפחות לחלקכם רגעי משבר בצבא(בקרוב). אבל אחרי שתתמודדו עימם, תרגישו סיפוק עצום. סיפוק וגאווה שכמותם לא הרגשתם בחיים.
עליכם להבין שאין גבול לגיוון העצום שיש בצבא. קיימים כל כך הרבה תפקידים שונים, מוזרים, מפחידים, ומרתקים. לכן, אל תוותרו בחיפוש אחר התפקיד שהכי ידבר אליכם.
הכנתי כאן רשימה של 15 תפקידים מעניינים בצבא שכנראה לא שמעתם עליהם כדי שתבינו איזה מבחר עצום יש בצבא וכדי שתקבלו קצת השראה. אם מעניין אתכם לקרוא על עוד תפקידים בצבא, כנסו לפוסט שכתבתי על 9 תפקידים בצבא לפרופיל 64 ששווה להכיר או פשוט כנסו לקטגוריה של תפקידים בצבא ותמצאו שם הרבה פוסטים בנושא.
ובלי עוד הקדמות מיותרות, נתחיל.
רשימת 17 תפקידים מעניינים בצבא:
- מדריך טיפוס גלישה וחילוץ
- מציל צבאי בבריכה(כן,יש דבר כזה!)
- חזאי צבאי
- מפעילת האמר קרבי
- מורה חיילת
- מטיס מזל"ט
- גרפיקאי בצבא
- להקה צבאית
- תזמורת צבאית
- תיאטרון צה"ל
- קוסם צבאי
- גל"צ
- מדריכת מוזיאון במשרד הביטחון או בח"א
- צלם צבאי
- תקליטן צבאי
- ילת"ם
- חובש תא לחץ
מדריך טיפוס גלישה וחילוץ-
תיזהרו לא ליפול!
מדור טג"ח(טיפוס גלישה חילוץ) שאני בטוח שלא שמעתם עליו, ממוקם בבית ספר ללוחמה בטרור. התפקיד דורש אחריות, משמעת עצמית גבוהה, יכולת אישית גבוהה, יכולת פיקודית וזיכה ואהבה לשטח, כי יש הרבה ממנו.
מהות התפקיד היא לפקד על קורסים שונים ולהדריך יחידות עילית שונות ולעיתים יחידות אזרחיות (כמו יחידות משטרה מסוימות ואף יחידות ממשרד הביטחון) כיצד להתגבר על מכשולי גובה ועומק בעזרת ציוד מתאים כמו חבלים וציוד טיפוס אחר. כך שיצא לכם לפגוש מגוון רחב מאוד של אנשים איכותיים ומרתקים במהלך השירות.
בהדרכה תסבירו ליחידות איך להתמודד עם המכשולים המגוונים ולפעול בתנאי השטח הקשים ביותר שכוללים שלג, צוקים תלולים, מערות, סביבה מדברית ועוד.
מעבר למהות העיקרית של מדור טג"ח שהיא להכשיר יחידות שונות בטיפוס גלישה וחילוץ בתנאי השטח ולשמור על כשירות מבצעית של אותן היחידות, המדור תופס כוננות מבצעית בזמן אמת במידה ויידרש חילוץ במקומות מסוימים(זה אומר גם סגירת שבתות!)
בשאר הזמן הפנוי, המדור עוסק במחקר ובקידום התחום. כלומר, מעלה את יעילות העבודה, ומחפש שיטות חדשות וטובות יותר כיצד לשפר את מבצעיות היחידה ואת ההדרכות שלה. המדור מנסה כל הזמן ליעל את התרגילים השונים שנוצרים בשביל היחידות, על מנת לשפר את הרמה המבצעית מקצועית שלהם עד כמה שאפשר.
הכשרה ומיונים:
ההכשרה כוללת טירונות רובאי 03, וקורס מאוד אינטנסיבי וארוך שנמשך כשמונה חודשים.
המיונים לתפקיד לא נעשים בתדירות גבוהה, ורוב הסיכויים שלא תקבלו ככה סתם זימון. לכן אם אתם מעוניינים, תתקשרו למספר 03-9726336 ותבררו פרטים נוספים. במידה והמספר לא עובד, תצרו קשר ישירות מול מיטב במספר 1111.
דרישות:
פרופיל 82 ומעלה ומעבר המיונים בהצלחה בכמובן.
בנוסף, בנות צריכות להיות עם ציוני יום המאה הבאים: שדה 4 ומעלה, אחזקה טכנית 3 ומעלה, עבודת צוות 3 ומעלה, הדרכה 4 ומעלה.
בהצלחה!
מציל צבאי בבריכה (כן, יש דבר כזה!) –
היי, בלי להשפריץ אחד על השני!
טוב אז אולי זה נשמע הזוי, או בלתי נתפס אבל כן, יש בסיסים יוקרתיים וגדולים בצבא שיש בהן בריכות (בעיקר חייל האוויר. המפונקים האלה!) ובבריכה, צריך מציל!
אז מהות התפקיד היא, להציל כמובן.
ומה אתה עושה בשאר הזמן? בעיקר תופס צבע מהשמש.
אני לא מתכוון להגיד כמו אתרים אחרים שהתפקיד הזה הוא חלומו של כל חייל, כי אתה כל היום מתבטל ולא עושה כלום.
מציל צבאי בבריכה זה כן תפקיד משמעותי. מאוד אפילו! אתם תהיו אחראיים על חיי אדם. לכן, אם אתם רוצים את התפקיד רק כי בא לכם גוון עור שזוף יותר, הייתי ממליץ לכם לחשוב פעמיים. אתם עוד תספיקו ללכת לים, אני מבטיח.
לעומת זאת, אם יש לכם רקע בשחייה, ואתם באמת רוצים תפקיד משמעותי אבל רגוע בלי הרבה פעילות שוטפת, אז אולי הוא באמת בשבילכם.
הכשרה ומיונים:
המיונים נשלחים לפני הגיוס לבנות שמאותרות כמתאימות לשירות בחייל האוויר, עם רקע שחייה. בנים שנופלים מקורסים שונים גם מקבלים לעיתים את המיונים הללו. מעבר לזה, לפעמים מקבלים את קורס המצילים כצ'ופר דרך תפקיד אחר. נקודת זכות למציל צבאי היא שלעיתים בנות שהתקבלו לתפקיד מקבלות עוד קורסים מעניינים בנוסף, כמו מדריכת כושר, מדריכת קרב מגע ועוד.
הקורס נערך במכון וינגייט ובמהלכו עוברים קורס עזרה ראשונה, החייאה וטכניקות הצלה שונות שכוללות חומר עיוני ומעשי.
תנאי הקבלה לקורס הם פרופיל 64, ראייה תקינה ועמידה במבחני השחייה, חתירה 50 מטר ב42 שניות, חזה 50 מטר ב52 שניות, וצלילה רצופה של 25 מטר.
בסוף הקורס מקבלים תעודת "מציל מוסמך" שתקפה גם באזרחות, ככה שאם תרצו בעתיד עבודה מעניינת וקלילה רוב הזמן לפחות בתור סטודנטים, הרווחתם.
אני מציע לא לחכות שתקבלו זימון, אלא ליזום לבד ולבקש זימון לתפקיד אם אתם רוצים בו. הנה הפרטים ומי שצריך לפנות אליו בשביל לקבל זימון:
"לקבלת זימון יש ליצור קשר עם "מיטב"- מרכז שירות קד"צ: 03-738666 / גיוס (3529)
מדור אימון גופני בחיל האוויר – 23-6065433. פקס – 036065855
מדור משא"ן – 09-8915855. פקס – 09-8915904"
עדכון נכון ל-2020:
לפי האתר של מיט"ב, מה שצריך לעשות זה להעביר קורות חיים למוקד הפניות של חייל האוויר. במקומכם, הייתי גם יוצר קשר פלאפונית כדי לוודא שהכל הגיע אליהם.
בהצלחה!
חזאי צבאי-
לא יודעים אם ללבוש מעיל צבאי בבוקר או להסתפק במדים הרגילים? אל תדאגו, בשביל זה הוא כאן!
אז כן, כמו שאנחנו האזרחים דורשים חזאי שיחזה את התחזית בשביל להתאים את הפעילות היומית שלנו ואת הלבוש שלנו בהתאם לתנאי מזג האוויר, כך גם הצבא דורש תחזית בשביל לתאם את הפעילות היומית שלו ובשביל לדעת איזה ציוד מבצעי לבחור בהתאם למזג האוויר.
אולי התפקיד נשמע משעשע וקליל במבט ראשון, אבל הוא בעל חשיבות עליונה ולא פשוט בכלל. התחזית נותנת כוח.
אם למשל יהיה יום בעל ערפל כבד, או עומס חום גדול מידי, המידע יכול להשפיע מאוד על אופי של פעילות מבצעית בצה"ל ומעבר לזה להתריע לחיילים על כל מיני הפרעות לא רצויות שעלולות להתרחש.
התחזית בצבא עוזרת גם בארגון פעילויות שגרתיות, כמו אימונים, ותרגילים. בנוסף עוזרת גם בסוג של פעילות נורא מיוחדת, והיא מעקב ותצפית על אויבינו בגזרות שונות בעזרת בלוני תצפית באוויר. בשביל למקם את אותם הבלונים במיקום היעיל ביותר שיסב להם הכי פחות נזק, צריך לדעת נתונים מאוד מדויקים לגבי זרמי האוויר שם למעלה ולגבי מצב הרוח.
תפקיד מאוד מאתגר ומעניין, שדורש הרבה שעות של עבודה קשה. לעיתים החזאים הצבאיים ערים לילה שלם על מנת לאסוף מספיק נתונים איכותיים ומדויקים לגבי התחזית הצפויה בעתיד.
הכשרה ומיונים:
משך ההכשרה לתפקיד היא כשלושה חודשים, אבל ההסמכה לוקחת בערך 11 חודשים, מאחר והחזאי צריך לדעת לפעול ולעבד נתונים בכל עונות השנה.
על מנת להגיע לתפקיד, מבקשים להתמיין להיות "עוזר חזאי צבאי", ולאחר מכן, ניתן לצאת לקבע(שירות יותר ארוך) ולהפוך לחזאי צבאי אמתי. שיבוץ ייעשה בדרך כלל בבסיסי חייל האוויר, אך לעיתים גם במוצבים וגזרות אחרות ברחבי הארץ.
לבנים, הדרישה לתפקיד היא פרופיל 64 ומטה אז קחו את זה בחשבון.
בהצלחה!
מפעיל/ת האמר קרבי-
תיזהרו שם מהבור!
אוהבת שטח ופשוט מתה על הרעש החזק של חריקת המנוע וכל האבק שנשאר מאחוריו כשאת לוחצת על דוושת הגז? אוהבת להתייצב מול אתגרים, לעבוד עם אנשים ולעבור מכשולים?
אם כן, אז זה פשוט ה-תפקיד בשבילך.
מהות התפקיד היא להפעיל האמר(סוג של ג'יפ ממש גדול ועוצמתי) ולנסוע אתו במהלך אימוני גדודים שונים בשטחים ואזורים שמהם כל מכונית רגילה פשוט הייתה בורחת. השטחים יהיו שונים ומגוונים. החל משטחים הרריים ובוציים ועד לשטחים חוליים וסלעיים, כשחלקם יהיו פתוחים וחלקם סגורים.
במסגרת התפקיד יש גם עבודת הדרכה עם אנשי מילואים, וסדיר ותפקידך יהיה לדאוג שהם יכירו טוב את מערכות ההאמר, לאמן אותם ולדמות מצבי קרב על מנת שיהיו מוכנים לכל התרחישים והאתגרים האפשריים.אם אתן רוצות עוד מידע, כאן תוכלו לקרוא עוד על מהות התפקיד.
דרישות בסיסיות:
פרופיל 72 ומעלה, רישיון נהיגה מסוג B.
בנוסף, על בנות להיות עם הציונים הבאים ביום המא"ה: שדה 3 ומעלה, אחזקה טכנית 2 ומעלה, פיקוד 2 ומעלה, עבודת צוות 3 ומעלה.
הכשרה ומיונים:
על מנת להגיע לתפקיד צריך קודם כל לעבור את המיונים אליו בהצלחה ואז לבקש לבצע קורס קדם צבאי במסגרת האזרחות אך מטעם הצבא לרישיון למשאית במשקל 12 טון.(קורס קדם צבאי זה קורס שנעשה בצבא, אבל כשאתם עוד לא מגוייסים רשמית.)
אם תעברו בהצלחה את הטסט לרשיון בסוף הקורס, תקבלו תאריך גיוס חדש שלאחריו תשובצו לטירונות 02.
משם עליכן להמשיך להכשרה הבסיסית לנהיגה ברכב כבד ובהאמר בבסיס צאלים, ולאחר מכן תעברו לפרק ההכשרה הייעודי על מנת לרכוש את כל הכישורים הנדרשים בשביל התפקיד עצמו. כלומר יכולות ההדרכה, התמודדות עם כל המכשולים, הכרת השטח ועוד.
כל התהליך אמור לקחת בערך 15 שבועות.
ניתן ליצור קשר עם יחידת מיטב בשביל עוד פרטים ובשביל קורס קד"צ(קורס קדם צבאי)-
03-7388888 עדכון: המספר החדש הוא 1111.
בהצלחה!
מורה חייל/ת–
אתם צריכים שאסביר שוב?
אוהב/ת את בית הספר ולא מוכנה להיפרד? את לא חייבת. בואי להיות מורה חיילת!
תפקיד מרתק ושונה באופיו מרוב התפקידים הטיפוסיים בצבא. אם את אוהבת ללמד, להסביר ולחנך אחרים, ואם את מרגישה שזאת שליחות לעזור לדור העתיד שלנו, זה התפקיד המושלם בשבילך.
התפקיד כולל הרבה מסלולים שכל אחד מהם קשור למסגרת אחרת. בין המסלולים ניתן להגיע לעבודה עם קהילת עולים חדשים, עזרה בהשלמת בגרויות, עזרה במועדוניות לילדים קטנים המגיעים ממשפחות מתקשות כלכלית, עזרה בפנימיות, עבודה על עיצוב הנוער ודור העתיד, עבודה עם לקויי שמיעה, ולימודים אקדמאיים.
בכל מסלול הגישה והעבודה שונה. במסלול האקדמאי למשל אתן תתמקדו בלימוד מתמטיקה, ערבית, מדעי המחשב ועוד. גיוסכן יידחה, ואתן תקבלו הזדמנות לגשת לתואר ולקבל תעודת הוראה על חשבון הצבא, ולמרות זאת לא לחתום על קבע(כל זה רק במסלול האקדמאי). במסלול המועדוניות, תעבדו בעיקר עם ילדים קטנים על מקצועות שבהם הם מתקשים ותצטרכו להתאזר בהמון סבלנות. בעוד שבעבודה עם נוער למשל, תתמקדו יותר בחינוך.
דרישות בסיסיות:
פרופיל 25 ומעלה
ציונים ביום המא"ה: הדרכה 3 ומעלה, עבודת צוות 3 ומעלה, ניהול וארגון 2 ומעלה, יחסי אנוש 2 ומעלה.
הכשרה ומיונים:
התפקיד כולל מיונים מקדימים ומתאים לאנשים בעלי יכולות הדרכה גבוהות, ולאנשים סבלניים שרוצים לעזור לקהילה. בשביל לקבל את התפקיד יש לסמנו בתור אפשרות בעלת דירוג גבוה במנילה. התפקיד כולל קורס של כארבעה חודשים, שבסופו תשובצו בדירת מורות חיילות עם עוד כמה חיילות בהתאם לעיר שבה תשרתו.
זכרו ששירות בדירה עם עוד חיילות בעיר שבה אתן משרתות ולא בבסיס צבאי רגיל, זאת חוויה יוצאת דופן, והזדמנות מדהימה להכיר אנשים חדשים ועיר חדשה.
ולמרות זאת, אתן תחזרו לביתכן רק בסופי שבוע, כשלעיתים רחוקות תאלצו לסגור שבת, אז חשוב שתכירו בזה.
תפקיד מעולה ומאוד איכותי.
בהצלחה!
מטיס מזל"ט (מטוס זעיר ללא טייס), או יותר נכון כטב"מ (כלי טיס בלתי מיואשים)-
תשמרו עליו, הוא שווה הרבה כסף.
ממש מזמן, עוד בכיתות היסוד, אחד החברים הטובים שלי גרר אותי ל"חוג טיסנים" . אחרי השיעור הראשון צחקתי, אמרתי "לא תודה" והלכתי משם בלי להעיף אפילו מבט קטן לאחור. חבר שלי לעומת זאת נשאר והתאהב בתחום. כל היום היה רק מדבר על הטיסן החדש שבנה, והיה מחכה בהתרגשות לסיום יום הלימודים בשביל לבדוק איך יטוס הטיסן. אני זוכר שכל הזמן הייתי צוחק עליו ועל התחביב שלו שהיה נראה לי מוזר. אבל היום, בזכות התחביב הזה הוא מצא תפקיד ייחודי ומרתק בצבא. תפקיד שמתאים לו ושהוא מממש בו את התשוקה שלו.
אז לכל אלה מכם שאוהבים את תחום הטיסנאות ולא יכולים לעבור יום אחד בלי להטיס ולבנות טיסן חדש, יכול להיות שמצאתם את גן העדן שלכם ואת הדרך להמשיך במשחק שאתם כל כך אוהבים, רק דרך הצבא, ועם "צעצועים" הרבה יותר מגניבים, גדולים וכמובן גם יקרים בהתאם (מגיעים למחירים של אלפי דולרים).
מהות התפקיד, הכשרה ומיונים:
התפקיד מתחלק לשני תחומים ושני קורסים עיקריים שונים:
הקורס הראשון, הוא מפעיל כטב"מ או בשם אחר, מטיס פנימי–
יש בעיקרון רק דרך אחת להגיע לקורס, והיא לעבור את כל המיונים למבחני טיס, להחזיק מעמד בקורס האינטנסיבי בערך כשנה, ולאחר מכן ליפול מהקורס מבחירה, או לעיתים לא מבחירה.
קחו בחשבון שממש לא בטוח שאם תיפלו מקורס טיס תגיעו דווקא לתפקיד הזה!
אתם צריכים להתעקש על התפקיד, להראות מוטיבציה ורצון. ועם קצת מזל, אם יהיה צורך באנשים חדשים לתפקיד ואם תתעקשו עליו מספיק, אולי תגיעו אליו.
אם תגיעו לתפקיד, תעברו הכשרה משלימה להכשרת הטיס שעברתם והכשרה מעשית בהטסה ובפיענוח מידע שאורכה הכולל הוא בין 7-8 חודשים.
כשתסיימו תגיעו לתפקיד שבו תהיו אחראיים על הטסת הכטבמ"ים השונים, על עיבוד המידע שתקבלו מהם ועל הפעלת כל המערכות הפנימיות השונות גם בקרון.
הקורס השני הוא מפעיל כטב"מ חיצוני:
אל הקורס הזה בניגוד לקורס הקודם, ניתן להגיע מראש בעזרת מיונים מקדימים.
מה שדורשים זה הרבה מוטיבציה, ידע קודם בטיסנאות, ומוכנות לחתום קבע(שירות ארוך יותר).
בעיקרון, הצבא טוען שהוא דואג לאתר מראש מועמדים מתאימים לתפקיד ולשלוח להם זימון בדואר, אבל אני מציע למי שבאמת מעוניין בתפקיד, לנסות להשתתף ב"גדנ"ע אוויר", או להיות חלק מ"קלוב התעופה" (מקום בו חובבי טיסנאות מתחרים). אם תגיעו לאחת המסגרות הללו, הצבא יזמן אתכם למיונים בוודאות.
המיונים כוללים מספר שלבים-
בשלב הראשון, תקבלו זימון לבדיקת ראייה ביר"פא(יחידת רפואה אווירית).
בשלב השני, תזומנו למבחנים פסיכוטכניים מתקדמים, (כמו ירפ"א ב') בטייס. המבחנים כוללים הרבה פיזיקה, מתמטיקה, חשיבה טכנית, ועוד. אני ממליץ בחום לבוא מוכנים למבחנים הללו מראש.
בשלב השלישי, תזומנו למבחני טיסה מעשיים, על מנת לבדוק איך אתם מתמודדים עם הטסת טיסנים, עמידה בלחצים, יכולות ריכוז, ולמידה מטעויות.
אם תעברו את המיונים ותגיעו ליחידה האיכותית, תעברו הכשרה אינטנסיבית ולא קלה בכלל באורך של 11 חודשים שלכל אורכה יש דיסטנס ומשמעת כבדה מאוד. ההכשרה כוללת חלק עיוני עמוס שמכיל הרבה לימודים על פיזיקה והמערכות השונות של הטיסנים והכטבמ"ים. בנוסף תעברו הכשרה מעשית על מנת ללמוד להטיס מגוון רחב של סוגי כטבמ"ים.
תפקיד מרתק ואיכותי. לא פשוט בכלל, אבל מושלם לכל חובבי הטיסנאות ולאנשים בעלי יכולות למידה ומשמעת עצמית גבוהות.
בהצלחה!
גרפיקאי בצבא(יחידת ההסרטה)-
תמשיכו עם התחביבים שלכם בצבא!
צילום סטילס, עריכה ותסריט, צילום וידאו, הפקה, גרפיקה ואנימציה אלה דברים שאני בטוח שלא חלמתם שאתם יכולים לעשות בצבא.
אם אתם גרפיקאים או מפיקים מלידה, ואתם ממש "חיים" את זה, אתם לא חייבים לוותר על התחביב המרתק הזה אלא להפך, לנצל את הצבא בתור קרש קפיצה ולהפוך למקצוענים אמתיים במה שאתם עושים.
בצבא תמיד יש צורך במפיקים, גרפיקאים ועורכים ותמיד תהיה בשבילכם עבודה מרתקת ומעניינת. כולנו חיים בעידן הטכנולוגיה, והצבא הוא לא יוצא דופן. גם הוא משתמש בסרטונים ותמונות בשביל הסברה טובה ואיכותית על תפקידים שונים, פקודות משמעת שונות, ועוד. לכן, אם זו התשוקה שלכם, ואם אתם טובים במה שאתם עושים, אז התמזל מזלכם ומצאתם תפקיד שבו תקומו בכל בוקר עם חיוך רחב שיניים ועם סיפוק עצום.
דרישות בסיסיות:
באופן כללי התפקיד פתוח למי שאינו מיועד ללחימה ודורש פרופיל 25 ומעלה.
בנוסף הוא דורש לבנות את ציוני יום המא"ה הבאים: ניהול וארגון 2 ומעלה, הפעלה טכנית 3 ומעלה.
הכשרה ומיונים:
בשביל להגיע ולשרת באחד התחומים שציינתי, עליכם להגיש בקשה למיונים ליחידת ההסרטה דרך האתר של צה"ל או בעזרת יצירת קשר טלפוני עם מיט"ב. ההרשמה עצמה נפתחת בכל שנה בתחילת שנת הלימודים בכיתה י"ב.
בנוסף, תוכלו ליצור קשר טלפוני עם יחידת ההסרטה לפרטים נוספים ולקבלת המיון –
536 / 03-6080540 .
עדכון נכון ל2020: לאחרונה, היו הרבה שינויים במספרי פלאפון שונים של הצבא, לכן במידה והמספר לא עובד, פשוט תתקשרו ישירות למיט"ב למספר 1111. כאן, תוכלו לקרוא ישירות ממיט"ב מה עוד מצפה לכם במיונים.
קצת על הליך המיון ליחידת ההסרטה-
לאחר שתקבלו את הזימון המיוחל, תזומנו לשעה שמונה, ותתבקשו להביא עמכם "תיק עבודות".
מה זה תיק עבודות?
תיק עבודות זה בעצם כל מיני עבודות שעשיתם במהלך השנים בבית הספר שלכם. החל מסרטונים שערכתם או הפקתם, פליירים שעיצבתם או סרטוני אנימציה שיצרתם. כל דבר בעצם שמשקף את הכישורים שלכם והניסיון שלכם בצורה הטובה ביותר שלדעתכם ירשים את הצבא ויגרום לו להעריך אתכם יותר.
בנוסף מומלץ מאוד להביא המלצות מאנשים מנוסים ומוכרים בתחום ולצרוב את כל העבודות שלכם על דיסק.
יום המיון עצמו:
לאחר שתמסרו את העבודות שלכם, ותעברו הסבר על היחידה שכולל סרטון ושיחה קצרה, תינתן לכם האפשרות להיבחן על אחד או שניים מתוך כל הנושאים שציינתי בהתחלה.
משך כל מבחן הוא לערך כשעה וחצי והוא יכלול שאלות תיאורטיות על מושגים שונים, וגם שאלות פרקטיות יותר, למשל איזה עיצוב הייתם בוחרים מבין מבחר תמונות בנושא מסוים.
אם תעברו את השלב הראשון, ייצרו אתכם קשר ותקבלו זימון המשך, ואם לא תעברו, לא תשמעו עוד מהיחידה הזו(ממש כמו אודישן לסרט).
בשלב השני, שבו לא יישארו הרבה מכם, תעברו ריאיון אישי שבמהלכו ינסו להכיר אתכם מעט טוב יותר. גם את האופי שלכם, גם את אופן העבודה שלכם, הגישה שלכם לדברים, עמידה ביעדים, התמודדות עם לחצים, וכמות הניסיון שלכם בתחום. תבואו נינוחים, רגועים, מלאי ביטחון, ותוכיחו להם שאתם תותחים בתחום ושהם חייבים לקבל אתכם ליחידה. אם אתם תאמינו בזה, גם הם יאמינו!
עוד טיפ שיכול לעזור לכם להתקבל ליחידה:
כמו שכבר הבנתם, בשביל להתקבל ליחידה הזאת צריך כמה שיותר ידע קודם וכמה שיותר ניסיון ועבודות שונות שעשיתם. לכן, אם אתם באמת רציניים ובאמת רוצים לקחת חלק ביחידה הזאת של הצבא, אני מאוד ממליץ להעשיר את הידע שלכם כמה שיותר.
בנוסף, אני ממליץ לעשות כמה שיותר עבודות עיצוב שונות בתחום שבו אתם מתעסקים ודרך מעולה לעשות את כל זה היא בעזרת אתר בשם יודמי. באתר יש מאות קורסים בתחומים שונים, ובין היתר המון קורסים מעולים בתחום העיצוב. קורסים שיכולים להקפיץ את הרמה שלכם לשלב הבא וקורסים שבמהלכם תעשו המון פרויקטים שונים שיכולים להיות חלק מתיק העבודה שתצטרכו להגיש.
לא אמליץ כאן על קורס ספציפי כלשהו, כי עולם העיצוב והעריכה הוא מגוון וכל אחד מתעסק בתחום שונה. לכן במקום, פשוט תיכנסו לכאן כבר עכשיו, ותועברו ישר לחלק באתר שבו תוכלו למצוא את כל הקורסים בתחום העיצוב.
אז פשוט תבחרו קורס שרלוונטי לכם, ותגיעו למיונים ליחידת ההסרטה כשיש לכם הרבה יותר ביטחון עצמי, רוגע וניסיון בתחום שאותו אתם אוהבים.
בהצלחה!
להקה צבאית ותזמורת צבאית-
רק הכישרוניים ביותר מתקבלים!
אם מוזיקה זה החיים שלכם, ואם אתם רוצים להמשיך בעסקי הבידור ויודעים שזאת הדרך שלכם, מצאתם את התפקיד הצבאי עבורכם.
להקה צבאית ותזמורת צבאית הוא תפקיד שמתאים לאנשים סופר כישרוניים שזכו בתחרויות כישרונות רבות, ושיש להם ניסיון עשיר מאוד בתחום המוזיקאלי.
להקה צבאית ותזמורת צבאית אלו תפקידים דומים, אבל גם שונים, לכן אסביר על כל אחד בנפרד:
להקה צבאית-
הלהקה הצבאית היא להקה שנועדה בעיקר למטרות הופעות בידור ברחבי בסיסי צה"ל השונים לחיילים בעת השירות שלהם.
בצבא יש מספר להקות צבאיות שונות שמופיעות באזורים שונים, כמו להקת הנח"ל, להקת פיקוד צפון, להקת פיקוד מרכז, ועוד.
בשביל להיות חלק ממי שמרכיב את אחת הלהקות הצבאיות, עליכם להיות מאוד כישרוניים בשירה, או נגינה, ומומלץ בחום שתהיו בעלי פרוטקציות כאלה ואחרות, מאחר וקשה להתקבל ליחידה.
שלבי מיון ללהקה צבאית-
לפני הכול, חשוב שתדעו שהמיונים ליחידה הם חד פעמיים ולכן תינתן לכם הזדמנות אחת בלבד. אז תבואו מוכנים ותתנו כל מה שאתם יכולים.
המיונים נערכים פעם אחת בשנה, באזור חודש דצמבר ולכן כל מי שמעוניין להתמיין צריך לפנות ללשכת הגיוס שקרובה לביתו במהלך חודש נובמבר ולבקש להשתתף בכנס השנתי ללהקות צבאיות.
לאחר שתקבלו הזדמנות להתמיין ליחידה, תתבקשו להכין שני שירים מראש שאותם תצטרכו לדעת היטב. עליכם יהיה לבחור שיר שקט ושיר קצבי אחד. אין לבוא עם מילים, לכן למדו את השירים היטב.
תהיה לכם אפשרות לבחור ליווי בנגן מקצועי, או להביא דיסק עם פלייבק בתור ליווי.
המיונים יכללו מספר שלבים-
ראשית, תתבקשו לשיר מול הבוחנים את אחד משני השירים שהכנתם. כשעה לאחר הבחינה כבר תקבלו תשובה ואם התמזל מזלכם תמשיכו לשלב השני של הבחינות.
אם הגעתם לשלב השני, אתם כבר צריכים לזכור ולדעת שאתם מאוד כישרוניים. לא כולם מצליחים לעבור את השלב הראשון. בשלב השני תקבלו יותר זמן מול הבוחנים. מומלץ לשיר את השיר השני שהכנתם, בשביל להיות מגוונים ובשביל שלבוחנים תהיה פרספקטיבה רחבה יותר.
אם עברתם את השלב השני, אתם כנראה מאוד מנוסים בשירה ויש לכם עתיד מזהיר!
בשלב השלישי כבר לא תצטרכו להכין שום שיר. השלב השלישי בנוי יותר על יכולות אלתור, הבנה, ועבודת צוות. אחרי הכול, אתם תהיו חלק מלהקה, ולא תעבדו לבד. בשלב הזה ייבחר שיר מוכר כלשהוא על ידי הבוחנים. לאחר שילמדו אתכם את מהלך השיר, תחולקו לזוגות, ותתבקשו לבצע את השיר פעמיים. פעם אחת בתור קול ראשון כשבן או בת הזוג שאתכם יהיה הקול השני, ופעם אחת בתור קול שני, בתור ליווי לבן הזוג.
בשלב הרביעי והאחרון לא תצטרכו לשיר, אלא לדבר. השלב כולל ריאיון אישי עם פסיכולוג שחשוב לו לבדוק האם האישיות שלכם מתאימה למערכת הבידור הנוקשה של הצבא. אחרי הכול, אם אתם לא מסוגלים לעבוד בצוות, שום כישרון לא יעזור לכם בלהקה.
השאלות נועדו לבדוק איך תתמודדו עם תנאי לחץ שונים, והאם תצליחו לשיר ולהופיע בכל זאת. בנוסף, תיבדק המוטיבציה שלכם לשרת בתפקיד, והיכולת שלכם לעבוד בצוות.
בהצלחה!
תזמורת צה"ל/ תזמורת צבאית-
תזמורת צה"ל היא התזמורת הראשית של הצבא והיא מורכבת מנגנים מקצועיים. הנגנים ביחידה כישרוניים מאוד, ומנגנים על כלים רבים ומגוונים.
בין הכלים ניתן למצוא חצוצרה, טרומבון, טובה ,קרן יער, בריטון, קלרינט, חליל/פיקולו, אבוב, בסון, סקסופון, כלי הקשה/מערכת תופים ועוד.
בניגוד ללהקה צבאית, שהיא יחידה בידורית בעיקר שנועדה להעלות את מורל החיילים, תזמורת צבאית היא יחידה טקסית ושייכת לאגף אחר.
בסיס היחידה הוא ברמת אביב בתל אביב, ומשרתים בו נשים וגברים כאחד. המיונים ליחידה מאתגרים, ומעטים האנשים שמתקבלים.
קצת על המיונים וההרשמה-
כמו בלהקה צבאית, ההרשמה למיונים מתבצעת בחודשים נובמבר ודצמבר פעם בשנה, דרך לשכת הגיוס שקרובה לבית שלכם.
המיונים עצמם נערכים בחודש מרץ, ברמת אביב.
על המועמדים יהיה להגיע עם כלי הנגינה שלהם, ולנגן קטע סולו מהיר ואיטי, מול מנצח וסגן מנצח.
חובה לדעת לקרוא תווים, להכיר תיאוריה מוזיקאלית היטב, להיות בעלי כישרון איכותי, רמת נגינה גבוהה ובעלי ניסיון רב. לא יזיקו גם קצת פרוטקציות.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לטלפון 03-7407548 : או ל 03-7407816 (במידה ויש בעיות עם המספרים, תפנו ישירות למיטב במספר 1111)
אז כמו שאתם רואים, המיונים לשתי היחידות ארוכים, קשים ותובעניים . אבל אם אתם יודעים שמוזיקה זה אתם, ואתם זה מוזיקה, אז לא תהיה לכם בעיה להצליח.
בהצלחה!
תיאטרון צה”ל–
תתכוננו להופיע, ולקדם את קריירת המשחק שלכם.
האם אתם שחקנים מלידה? האם אתם מופיעים בתיאטרון או שהופעתם בטלוויזיה?
אם כן, התיאטרון בצה"ל הוא מקום מעולה לקדם את הקריירה שלכם ולממש את התשוקה האמתית שלכם, משחק.
מי שמשרת בתיאטרון צה"ל כמו בהלהקה הצבאית, מופיע בקבוצה עם קטעי משחק מגוונים בין הבסיסים השונים בצבא למטרות בידור.
שלבי המיון-
שלבי המיון מאוד מזכירים את אלה של הלהקה הצבאית.
חשוב שתדעו שהמיונים הם חד פעמיים ולא תהיה הזדמנות שנייה! לכן אתם צריכים להגיע מוכנים ולתת הכול.
המיונים נערכים פעם בשנה, ולכן יש לפנות ללשכת הגיוס הקרובה לביתכם כדי לקבל זימון לכנס ולאחר מכן למיונים ליחידה.
לאחר שתקבלו את הזימון, תתבקשו להכין לשלב הראשון שני מונולוגים. אחד דרמטי, ואחד קומי. ייתנו לכם זמן מוגבל למונולוג, וכנראה יקטעו אתכם באמצע, אז אל תילחצו. באותו היום כבר תקבלו תשובה אם עברתם. מומלץ להגיע מוקדם כדי לסיים מוקדם.
אם תגיעו לשלב השני, תתבקשו לעשות שוב את אחד הקטעים שהכנתם. מומלץ לבצע את הקטע השני. הפעם תקבלו יותר זמן לקטע, וכנראה תסיימו אותו במלואו. הבדיקות בשלב השני יהיו הרבה יותר יסודיות, והסטנדרטים יותר גבוהים, לכן תבואו מוכנים.
אם תעברו גם את השלב השני, תזומנו לשלב השלישי והמאתגר שאליו לא צריך להכין שום קטע. בשלב הזה יבדקו את יכולות ההסתגלות והאלתור שלכם. זה השלב הגורלי והמכריע ביותר ורק כ-50 מועמדים יגיעו אליו וכחצי יסיימו בהצלחה. אחרי שתציגו את עצמכם, תתבקשו להציג את מבחר דמויות המשחק שלכם, בכל מיני סיטואציות מאולתרות. לעיתים יבקשו שתיקחו את אחד המונולוגים שהכנתם בקטע הקודם, ותבצעו אותו כשאתם דמות אחרת.
את התשובות הסופיות האם התקבלתם לתפקיד, תקבלו בדואר באזור אפריל או מאי.
בהצלחה!
קוסם צבאי-
בואו ותעלימו את כל החיילים מהצבא, הם ישמחו!
"קוסם" ו-"צבאי". שתי מילים שבחיים לא חשבתי שיבואו ביחד אחת אחרי השנייה. בצבא יש הרבה דברים, אבל מעטים החיילים שיגידו שקסמים הוא אחד מהם. ובכל זאת, הצבא אוהב להפתיע, והפעם הוא בחר להקסים אותנו עם תפקיד מיוחד, מרתק, מדהים, ומכובד מאוד לדעתי.
קוסם צבאי הוא קוסם לכל דבר, ממש כמו אורי גלר, נמרוד הראל או ליאור סושרד, רק שזה פועל במסגרת הצבא.
התפקיד שלו? לנוע בין כל מיני בסיסים ,מוצבים ואזורים שונים ברחבי הארץ, ולהעביר לחיילים ולעיתים לילדים שחיים קרוב לגבול מופעי קסמים בשביל לבדר אותם, לעודד אותם, ולספק להם מפלט קטן לשעה מהשגרה החונקת שלהם.
אז אם כבר ביסודי אהבתם לקרוא את המחשבות של המורים, ובחטיבה הייתם שולפים שפנים מהכובע והופכים זרי פרחים ליונים, אולי כדאי גם לכם לשקול להפוך לקוסם צבאי. תפקיד מספק מאוד, שבו אתם תגרמו להמון אנשים והמון אוכלוסיות שונות אושר ושמחה. כמובן שהוא לא פשוט בכלל, ותידרש מכם המון עבודה ותרגול. אתם תאלצו לנסוע ברחבי הארץ, להופיע לאוכלוסיות שונות ומגוונות(מה שאומר כל פעם להתאים את המופע שלכם מחדש ולשנות אותו), ותאלצו להופיע בתדירות גבוהה ובפני קהל גדול לעיתים.
שלבי המיון-
טוב אז האמת, לא צריך הרבה קוסמים צבאיים בצבא. ליתר דיוק, לא צריך כמעט בכלל. הצבא מסתפק בקוסם צבאי אחד בכל פעם. אז עם כמה שזה מבאס, רק בכל שלוש שנים(עכשיו כבר שנתיים ושמונה), יתחלף הקוסם הצבאי ובעצם תיפתח אפשרות להתמיין לתפקיד. המיונים לתפקיד לא ארוכים, אבל הסיכויים שתתקבלו לתפקיד נמוכים. יש יותר סיכוי להתקבל לסיירת מטכ"ל או שייטת 13. לכן חשוב שיהיה לכם עוד תפקיד בשרוול, תפקיד שתהיו מוכנים לשרת בו.
בשביל לקבל אפשרות להתמיין, צריך כמובן תקן לקוסם צבאי. במידה והתמזל מזלכם, והשתחרר בדיוק אחד כזה, עליכם להתמיין דרך גופי הבידור בצה"ל, כמו להקה צבאית ותיאטרון צבאי. במיונים, תתבקשו לבצע חלק ממופע הקסמים שלכם לשלושה אנשים אקראיים שיחידות הבידור השונות בצה"ל. לאותם האנשים אין שום ידע בקסמים, ולכן ההחלטה אם לקבל אתכם או לא, תהיה נטו מההתרשמות שלהם מהמופע שלכם. אז תשקיעו, ואל תלכו דווקא על הקסמים הקשים לכם, אלא על הקסמים שאתם טובים בהם ושירשימו יותר את הקהל. גם ככה אף אחד לא יידע איך עשיתם את זה.
אם אתם באמת בעניין, בכתבה הזו, יש מידע מעולה ומפורט על התפקיד קוסם צבאי.
בהצלחה!
גל"צ (גלי צה"ל)
תתחילו לקריין!
אילנה דיין, טל ברמן ועוד הרבה אחרים התחילו שם. גל"צ היא תחנת רדיו צבאית שפועלת בפריסה ארצית. שידורי התחנה כוללים יומני חדשות, תכניות אקטואליה, מוזיקה, צבא וביטחון, ועוד. בשביל להיות לקחת חלק בשירות בתחנה הזו, צריך לעבור מיונים ארוכים ולא פשוטים, ולא יזיקו גם קצת פרוטקציות, למרות שאפשר בהחלט להסתדר גם בלי. רק צריך כישרון וידע כללי רחב.
שלבי המיון ודרישות:
הדרישות הן פרופיל 64 ומטה אצל הבנים, וכל פרופיל אצל הבנים כשבנוסף עליכם לסמן במנילה את האפשרות לשירות בגל"צ בדירוג גבוה(לעיתים תקבלו זימון גם אם סימנתם את האפשרות במנילה).
בשלב הראשון לאחר שתקבלו את הזימון, תתבקשו לענות על שאלון ידע כללי אמריקאי שמכיל בערך 200 שאלות על מגוון רחב של נושאים, החל משאלות על אקטואליה, ועד לשאלות על מוזיקה ותרבות. אם תצליחו לעבור את שלב הידע הכללי, תזומנו למבחני קול מול קריין בכיר. גם אם אין לכם קול שמתאים לקריין, זה לא אומר שלא תוכלו לשרת בגל"צ. יש עוד תפקידים חשובים בגל"צ, שאליהם תזומנו למיוני המשך אם תרצו בזאת.
מיון ההמשך הוא "יום גיבוש עיתונאי", שבמהלכו תעברו כל מיני פעילויות ומשחקי תפקידים שיבחנו את יכולות האלתור שלכם, יכולות העמידה בלחצים שלכם, יכולות הניסוח שלכם ועוד. יום מהנה בסך הכול ומאתגר מאוד. אם תצליחו לעבור את יום המיונים הזה(או את מבחן הקריינות בשלב הראשון), תמשיכו לראיון אישי שבו תיבדק רמת המוטיבציה שלכם, ובו יקבעו האם האופי שלכם מתאים לשירות בגלי צה"ל. אם הצלחתם, מזל טוב! אתם חלק מ- 2%-3% מתוך 1500 מועמדים שעברו!
בנוסף לשני התפקידים שהזכרתי כאן, שדרן צבאי וכתב צבאי, יש אפשרות לשרת גם בתור עורך מוזיקלי בגלי צה"ל. תפקיד שממש כמו שהוא נשמע עוסק בהרבה עריכה מוזיקלית, לעיתים בזמן אמת, ממש בשידור עצמו.
מה המסלול שתעברו?
אתם תתחילו בטירונות כלל צה"לית ומשם תמשיכו להכשרה שתנוע בין 3 ל12 חודשים, בהתאם לאחד משלושת התפקידים שבו תשרתו. (שדרן צבאי עם ההכשרה הארוכה ביותר בדרך כלל). קחו בחשבון שיש התחייבות לשירות של 32 חודשים!
בהצלחה!
מדריכת מוזיאון במשרד הביטחון ומדריכת מוזיאון ח"א(חייל האוויר)
למרות ששני התפקידים לא בדיוק זהים, הם מאוד זהים בדרישותיהם ובמהותם באופן כללי. בשני התפקידים, המהות הוא פשוט להדריך. כל יום תבוא קבוצה חדשה של אנשים שעליכן יהיה להרצות ולהסביר להם על ההיסטוריה הצבאית של המדינה או חייל האוויר, ועל הפרטים במוזיאון. במוזיאונים במשרד הביטחון, שממוקמים בחיפה, עכו, ירושלים ותל-אביב, תעסקו בעיקר בהדרכה על ההיסטוריה הצה"לית, על מורשת קרב, ועל הקמת המדינה, בעוד שבמוזיאון של חייל האוויר בחצרים, תעסקו בעיקר בהדרכה על ההיסטוריה של חייל האוויר, תדאגו לשבח אותו ולהעלות את המודעות על חייל הזה.
שלבי המיון ודרישות-
הדרישות הן פרופיל מעל 45, הופעה ייצוגית(לא באמת צריך להיות כוסית כמו שתמיד אומרים, אבל הופעה ייצוגית תעזור), ידיעת שפה נוספת היטב.
במידה ואתן תעמדו בדרישות ותבקשו להתמיין, תעברו מספר שלבים. ראשית תעברו הצגת משכולות האשכול כולל תערוכה, לאחר מכן תמשיכו למילוי כל מיני שאלונים אודותיכן, ולבסוף תקנחו במבחן הדרכה מעשי שבו יבחנו את כישורי ההדרכה שלכן. מי שתמשיך לחייל האוויר, תעבור גם סדרת מבחנים פנימית של חייל האוויר, שתכלול בין היתר ראיונות, ומבחנים כלליים אחרים.
תפקיד מעולה, ייחודי, משמעותי ומרתק. אם הייתי בחורה, בעצמי הייתי נרשם!
לבירורים ובקשה למיונים למדריכת מוזיאון בח"א-
03-6063573
לבירורים ובקשה למיונים למדריכת מוזיאונים של משרד הביטחון-
03-6977256
במידה והמספרים לא עובדים, תצרו קשר ישירות עם מיט"ב במספר 1111 ותבררו לגבי מספר חלופי.
בהצלחה!
צלם צבאי
תמשיכו לצלם גם בצבא.
לצלם ולעבד תמונות מסווגות בחייל המודיעין, לצלם פעילויות מבצעיות בשטח, או לצלם טקסים צבאיים מרגשים. כל אלו נכנסים תחת קטגוריית הצלם הצבאי. אם אתם מצלמים בצורה רצינית, וחושבים להמשיך עם העיסוק המדהים הזה גם בהמשך הדרך, כדאי שתשקלו לנסות את מזלכם ולהגיע לשרת בתור צלם צבאי. כמובן שיש לזכור שצלם צבאי הוא תפקיד רחב, שכולל הרבה אזורי פעילות, שאתם תתמקדו באחד מהם בלבד ככל הנראה(בהתאם למקום בו צריכים כרגע צלם צבאי).
בין המקומות אליהם אתם עלולים להגיע: צילום מודיעיני בים באוויר וביבשה(כלומר בשטח), כולל עיבוד מאסיבי ואיכותי של התמונות. צילום עיתונאי בגל"צ, באתרי האינטרנט השונים של הצבא ועוד. צילום בטקסים של הצבא. צילום בתחקור ענף נפגעים ותאונות(נשמע מעניין).
שלבי מיון:
בשביל לקבל מיונים, הדבר החשוב ביותר שעליכם לעשות, הוא להצהיר כבר בראיון בצו ראשון, או בשאלון, שאתם מעוניינים מאוד לשרת בתור צלם צבאי, ושזה תחום שאתם פשוט תותחים בו. במידה ויתמזל מזלכם, ותקבלו ריאיון המשך, עליכם יהיה להכין עמכם תיק עבודות של כל מיני צילומים איכותיים וטובים שצילמתם, ולהיות מוכנים למבחנים עיוניים בנושא ולראיון אישי עם שאלות לאו דווקא טכניות, אלא יותר פרקטיות. למשל, באיזה סיטואציות צילמתם, או באיזה תחום אתם מתמקדים וכו'. כמובן שיהיו גם שאלות שמטרתן להבין מול מי הצבא עומד, והאם האופי שלכם מתאים גם הוא לתפקיד.
במידה ואתם מאוד רוצים להתמיין אבל לא קיבלתם ריאיון או הצו הראשון שלכם כבר עבר, אל תאבדו תיקווה. צרו קשר עם לשכת הגיוס הקרובה לביתכם, ותבקשו לקבל ריאיון נוסף לתפקיד. אם גם זה לא יעבוד, נסו לגשת לקצין המיון בבקו"ם ביום גיוסכם או לאחר הטירונות ותתעקשו לקבל הזדמנות להתמיין לתפקיד. קחו כמובן בחשבון שהסיכויים להגיע לתפקיד לא גבוהים. לכן חשוב שתמצאו עוד תפקידים אחרים שמעניינים אתכם.
איך להעלות את הסיכוי שלכם להיות צלם צבאי:
אם אתם באמת רציניים ופשוט לא מוכנים להתפשר על שום תפקיד אחר חוץ מצלם צבאי, הנה טיפ קטן שיכול להעלות את הסיכויים שלכם פי כמה וכמה לקבל את התפקיד.
מעבר לפרוטקציות(שיכולות לעזור מאוד במקרה הזה), פשוט תצלמו כמה שיותר, ותמצאו דרך לשפר את יכולות הצילום שלכם והידע הכללי שלכם בנושא.
הדרך שאני ממליץ עליה, היא בעזרת אתר בשם יודמי, שזה אתר שמכיל מאות קורסי וידאו בתחומים שונים ובין היתר המון קורסים מעולים בצילום.
הקורסים באמת לא עולים הרבה אם קונים אותם בזמן מבצע(לרוב סביב ה50 שקל) והם מכילים המון מידע ברמה מאוד גבוהה. אני ועוד הרבה אנשים אחרים שאני מכיר כל הזמן רוכשים קורסים חדשים משם ולומדים מהם המון.
אז אם אתם באמת רציניים ורוצים להתקבל ליחידה הזאת, אני מציע שתתמקצעו כמה שיותר בצילום ותלמדו בעזרת אחד מהקורסים שלהם.
בעזרת קורס צילום כזה, תוכלו לשפר את הידע שלכם פי כמה וכמה, ותזכו לצלם המון דברים חדשים בצורה איכותית יותר.
ככה תוכלו להרשים את הצבא ותבואו בטוחים יותר לראיון שיהיה לכם. כי תדעו שיש לכם ידע ועבודות ברמה גבוהה יותר מהממוצע.
הנה למשל קורס צילום מעולה שאני מאוד ממליץ עליו: (הקורס גם נמצא במבצע בחודש הקרוב)
אמן הצילום (photography masterclass):
קורס צילום מעולה ומקיף מאוד שמסביר פשוט המון אספקטים שונים שקשורים לצילום, אבל לא רק. הקורס מתייחס גם לעריכת התמונות לאחר שצילמתם אותן ומתייחס לעוד המון דברים אחרים שבוודאות יהפכו אתכם לצלמים טובים יותר עד סופו של הקורס.
בשביל עוד מידע על הקורס – לחצו כאן
ואם הקורס הזה לא מתאים לכם, פשוט תלחצו כאן ותבחרו קורס צילום אחר שתתחברו אליו יותר מתוך כל הקורסים שיש להם באתר. ועם קצת מזל, תהפכו גם אתם להיות צלמים צבאיים או במקרה הכי גרוע, פשוט צלמים טובים יותר.
בהצלחה!
תקליטן צבאי
תרימו קצת את מצב הרוח לחיילים!
כמו קוסם צבאי, גם תקליטן צבאי זה תפקיד שרוב החיילים יפתחו עיניים כשהם ישמעו עליו. תפקיד מאוד לא נפוץ, ובדרך כלל יש רק כמה בודדים כאלה בכל הצבא.
מהות התפקיד? טוב, לתקלט. אתם תהיו בעצם DJ, רק במסגרת הצבא. תהיו אחראיים לסאונד ולמוזיקה בטקסים מסוימים, ולעיתים באירועים להעלאת מורל החיילים, שבהם תקבלו יותר חופש בבחירת השירים שאותם תשימו. בתפקיד תשוטטו בין בסיסים שונים ובין אירוע לאירוע ולכן אל תצפו לחיים קלים מידי. עם זאת, אם זה מה שאתם מתעסקים בו מאז שאתם זוכרים את עצמכם, ואם זאת התשוקה והאהבה שלכם, אז אני ממליץ!
מיונים לתפקיד:
בשביל להגיע לתפקיד, כדאי מאוד לבקש אותו עוד בלשכת הגיוס ולציין שאתם מעוניינים בו ועוסקים בתחום כבר הרבה שנים. המיונים לתפקיד יהיו דומים לאלה של קוסם צבאי: עליכם יהיה להפעיל מספר קטעי סאונד שלכם לאנשים ששייכים לגופי הבידור השונים בצה"ל. בדרך בכלל הם לא מבינים בסאונד ובפן הטכני יותר מידי, והם יקבעו אם אתם מתאימים לתפקיד לפי תחושתם האישית, ופשוט אם הם נהנו מהביצועים שלכם יותר משל אחרים. בהמשך אולי תישאלו כמה שאלות בסיסיות על חיבורים שונים, ועל מערכות סאונד שונות שהצבא משתמש בהן. לא יזיקו בכלל קשרים בתפקיד מהסוג הזה, מאחר והסיכויים להתקבל אליו הם אפסיים. יש יותר סיכוי שיהיה שלום במזרח התיכון.
ובכל זאת, אל תאבדו תקווה!
ילת"ם(החידה למשימות תת מימיות)
ילת"ם היא יחידה מיוחדת בחייל הים והיא הגוף המקצועי הרשמי למשימות תת מימיות בצבא. העבודה ביחידה היא מאוד מגוונת וכוללת מגוון מאוד רחב של משימות מתחת למים. החל במשימות פשוטות כמו תחזוקה של כלים ומכשירים כאלה ואחרים, בדיקות שיגרתיות של כלים מתחת למים, ריתוח ובנייה מתחת למים, אבל גם עבודות יותר מורכות כמו סילוק פצצות וחבלה מתחת למים וניסויים מסווגים אחרים. חשוב שתדעו שהמשרתים ביחידה נחשבים ללוחמים לכל דבר והיחידה מורכבת מבנים ובנות כאחד.
בנוסף, משרתי היחידה משתתפים באימונים מורכבים עם יחידות אחרות מרחבי העולם והם עוסקים גם בחילוץ והצלה מתחת לפני הים.
אישית, יצא לי לעבוד ולפגוש המון אנשים מהיחידה הזאת מאחר ושירתתי בעצמי בחייל הים בתפקיד שמצריך המון שיתוף פעולה עם ילת"ם. אין ספק שמדובר ביחידה מאוד משפחתית ואיכותית, עם אנשים מאוד טובים שעושים עבודה מעניינת וצוללים לעיתים לעומקים רציניים מאוד בשביל המשימות שהם מקבלים.
איך מגיעים ליחידה
בשביל להגיע ליחידה, צריך קודם כל לבקש להתמיין ללוחם ימי בגיבוש סטילים דבורים או להתמיין לגיבוש צוללות שאליו ניתן להגיע מיום סיירות או דרך איתור צדדי לאחר שתעברו לפני מבחן מקדים. במידה ותעברו בהצטיינות את גיבוש לוחם ימים ותמצאו מתאימים או שתיפלו מגיבוש צוללות, תהיה לכם הזדמנות לגשת גם לגיבוש סנפיר. על גיבוש סנפיר כתבתי כבר בעבר בפוסט 10 תפקידים לבנות בצבא שאסור לכן לפספס, אז אם זה מעניין אתכם תיכנסו לפוסט הזה ותקראו את מה שכתבתי על התפקיד לוחם/מת סנפיר.
במידה ותצליחו לעבור את גיבוש סנפיר בהצלחה, תעברו להכשרה של כשלושה חודשים ובזמן ההכשרה, במידה ויש הקצאות ואם תימצאו מתאימים, יקחו רק קומץ אנשים בודדים להמשיך להכשרה של ילת"ם.
ההכשרה של ילת"ם היא הכשרה אינטנסיבית שאורכת בערך שנה ובמהלכה תלמדו המון כלים חשובים נוספים, תתרגלו המון צלילות ודברים אחרים ולבסוף תוסמכו להיות לוחמים סדירים ביחידה.
חובש תא לחץ
אז אם חשבתם שבצבא יש רק חובשים קרביים וחובשי מרפאות, אז טעיתם בענק!
בחייל הים, ביחידה קטנה בשם מר"י(מכון לרפואה ימית) יש תפקיד מיוחד שמיועד לחובשים בתאי לחץ. איך אני יודע את זה? כי אני בעצמי שירתתי בתפקיד הזה!
מדובר בתפקיד שבו אתם תהיו אחראיים להיכנס עם מטופלים מיוחדים(גם אזרחים וגם חיילים לעיתים) לתוך טיפולים בתא לחץ בשביל לפתור בעיות רפואיות נורא מסוימות שתאי הלחץ עוזרים להם.
ובלי להיכנס ליותר מידי הסברים על תאי לחץ, בעיקרון מדובר בתא ענקי שדוחס לתוכו אוויר ומדמה בעצם מצב של צלילה אבל רק ביבשה. הטיפול המיוחד הזה עוזר לכל מיני סוגים של בעיות כמו תאונות צלילה בצבא ובאזרחות, איבוד שמיעה וראייה פתאומיים מסוגים שונים, הרעלות CO, וכל מיני סוגים של חיידקים שרגישים לחמצן בלחץ גבוה. חלק מהטיפולים מוצלחים וחלק פחות, אבל כשרואים שיפור במצבו של חולה ולפעמים אפילו החלמה מלאה, אין דבר מספק יותר מזה.
בגדול, מדובר בתפקיד באמת מעניין שיוצא לראות בו כל מיני סוגים של מטופלים. חלקם אפילו באים מונשמים ואתם תיכנסו איתם לתא הלחץ למשך כמה שעות ביחד עם רופא ותעזרו לו לטפל בול בתוך התא. רוב הטיפולים בתא הלחץ מסתכמים בכשעתיים, אבל לעיתים כשיש בעיות מסובכות צריך להיכנס לטיפולים נורא ארוכים, של 7-8 שעות שתאמינו לי זה לא פשוט בכלל.
איך מגיעים לתפקיד
בשביל להגיע לתפקיד הזה צריך קודם כל להגיע להיות חובש ימי ויש שתי דרכים לעשות את זה. הראשונה היא לבקש להתמיין לחובשים, ולבקש בסוף הקורס לקבל הקצאה ולצאת להיות חובש ימי(זה לא פשוט בכלל כי יש מעט מאוד הקצאות לשם ולרוב הרבה חובשים בכל קורס).
הדרך השנייה היא להתמיין ולהתקבל לתפקיד קרבי או טכני כלשהו בחייל הים ולרוב לקראת סוף הטירונות יציעו לכמה אנשים לעבור להיות חובשים ימיים אם ירצו בכך אחרי ראיונות כמובן ואם ימצאו מתאימים לזה.(גם זאת דרך לא פשוטה אבל ככה אני עשיתי את זה)
לאחר מכן, אחרי שתעברו קורס חובשים רגיל ואז קורס משלים של חובש ימי, אתם צריכים לבקש לעבור למר"י בבסיס חיפה (איפה שמשרתים בתור חובש תא לחץ). לא תמיד יהיו הקצאות לתפקיד וממש לא בטוח שייקחו אתכם לשם.
בשביל להעלות את הסיכויים שלכם, אתם באמת צריכים להשקיע בקורס חובש ימי כי במידה ויש הקצאות לשם, לרוב ייתנו עדיפות בבחירה לאלה שהכי בלטו והצטיינו בקורס.
לאחר הקבלה לתפקיד תעברו גם הסמכה בתוך המר"י עצמו על התא לחץ, איך לתפעל אותו ותלמדו עוד יותר לעומק על רפואת צלילה וסוגי הטיפולים השונים בתא הלחץ.
ונסכם בכמה מילים
לבחור תפקיד בצבא מבין מבחר כל כך גדול של תפקידים זאת אכן משימה לא קלה בכלל. אבל זאת גם לא המשימה הקשה ביותר שתעמדו מולה. השירות הצבאי מלא באתגרים, קשיים והמון דברים לא צפויים שאפשר להקל עליהם בעזרת הכנה טובה וראויה. החל מקניית ציוד לגיוס בצורה מסודרת מראש (מה שאני ממליץ לעשות עם הכלי המיוחד שבניתי), וגם בהכנה מנטאלית ולמידה מראש על הקשיים שיצפו לכם בתחילת השירות.
ובנוגע לבחירת התפקיד הצבאי שלכם, תהיו רגועים. אם תחפשו מספיק, אתם תמצאו את התפקיד שהכי מתאים לכם. וכמו שכבר כתבתי בתחילת הפוסט, באתר יש עוד פוסטים עם מידע על עוד המון תפקידים בצבא, שקצת יותר נפוצים מאלה שהזכרתי כאן. ככה שזה מקום מעולה להמשיך בו את החיפושים שלכם אחרי תפקיד מעניין בצבא שיתאים לכם.
בכל מקרה, מקווה שנהניתם ושקיבלתם פה קצת השראה לגבי כל מיני תפקידים מעניינים שקיימים בצבא. כמובן שאתם מוזמנים לשאול שאלות בתגובות ולקבל הכוונה ואת כל המידע שאתם צריכים.
בהצלחה!
היי אני מתגייס במרץ ורציתי לדעת אם להוריד פרופיל בשלב הזה יפתח לי הרבה דלתות לתפקידים מעניינים כעקרון כרגע אני משובץ כנראה לקרבי בגלל הפרופיל 97 אבל גם יש לי נתונים חא רעים 70/54
די מעניין אותי תפקידי הדרכה אולי מדריך ירי או מדריך כושר גופני התפקידים האלו הם תפקידי שיבוץ או שצריך להתמיין אליהם מראש
תודה :)
היי ליאם,
זה בטוח יפתח בפניך עוד אפשרויות לתפקידים אחרים שהיו סגורים בפניך (גם אם לא הרבה), אבל לתפקידים שדורשים מיון כבר לא תוכל להתמיין ולהיכנס אליהם. אם אתה מתכוון למדריך כושר קרבי אז התפקיד דורש מיון. ואם אתה מתכוון למדריך קליעה, אז אפשר בלי מיון אבל לרוב נכנסים לשם כאלה שהתגייסו להיות לוחמים ונפלו במהלך ההכשרה אז יהיה לא פשוט להגיע לשם. ובכל זאת שווה לנסות לבקש את התפקיד ישירות ואולי תצליח להגיע אליו עם קצת מזל. ואם הכוונה הייתה למדריך ירי צלפים או ירי מסוג אחר, לרוב מגיעים לשם לאחר מיונים או כשנופלים מיחידות מסויימות.
בהצלחה!
אם אני רוצה לשרת בתפקיד שדרוש פרופיל 64 ומטה (כמו למשל גל"צ) ואני יודע שאני עתיד לקבל פרופיל 97 מה לעשות?
אשמח אם משהו יחזיר לי תשובה..
היי, לצערי אין באמת יותר מידי מה לעשות. הצבא מתחשב בראש ובראשונה בצרכים שלו ולכן במידה ויהיה לך פרופיל קרבי, יעדיפו אותך בתפקיד מתאים כי יש מספיק אנשים בעלי פרופיל 64 בשביל לכסות את שאר התפקידים. לכן, מעבר ללנסות להוריד פרופיל כלומר למצוא בעיות רפואיות בכוח, ללכת לרופאים מומחים כדי לנסות איכשהו לפגוע בפרופיל ולערער עליו לאחר מכן בועדה רפואית (שזה משהו שקשה מאוד לעשות) אין עוד מה לעשות.
הבנתי.. תודה בכל זאת.
ואגב אני ממש שמחתי שמצאתי את האתר כי חיפשתי מידע באינטרנט ורק כאן מצאתי מידע ממש מפורט כמו שחיפשתי..
ותודה על ההיענות המהירה, ממש תודה אחי!
בשמחה ובהצלחה בגיוס!
שלום רב, האם תוכל לפרט בבקשה מהו תפקיד שרטטת גרפיקאית? מתי המיונים? מה מהות התפקיד? האם זה דומה לגרפיקאי ביחידת ההסרטה או שזה דבר שונה?
אשמח לכל מידע בנוגע לתפקיד
שלום לילך,
מיט"ב מספרים קצת על מהות התפקיד כאן, אבל בעיקרון זה גם תלוי לאיזה בסיס תשובצי כי בכל מקום מהות התפקיד יכולה להיות שונה, כך שבחלק מהבסיסים העבודה תהיה יותר מעניינת ושקולה לגרפיקאי בעוד שבחלק מהמקומות פחות. בעיקרון הרבה מגיעים לתפקיד הזה גם דרך מיונים ליחידות ההסרטה ויש מקומות שבהם העבודה שקולה לגרפיקאי בצבא ושוב, יש בסיסים שלא. על המיונים תוכלי לקרוא כאן. שכן הם תקפים גם לתפקיד הזה ודרכם הרבה אנשים מגיעים גם אליו.
בהצלחה!
שלום, האם תוכל לפרט על תפקיד מטפל בכלבים, דרישות, מהות התפקיד. האם בבסיס הקריה משרתים מטפלים בכלבים? והאם אפשר לשרת ביומיות בתפקיד זה? באילו בסיסים באיזור המרכז ניתן לשרת?
תודה
הי סיגל,
אשמח לפרט על התפקיד ואעשה זאת בימים הקרובים!
אעדכן אותך בהודעה פרטית במייל שלך גם ברגע שאכתוב על התפקיד גם כאן.
הי סיגל,
לא שכחתי ממך, אבל פשוט לקח לי זמן לגשת לעניין הזה.
בגדול ממה שאני מכיר, המקומות היחידים שבהם יש עבודה עם כלבים זה ביחידת עוקץ ובחייל אוויר. במסגרת התפקיד צריך להאכיל את הכלבים, לאמן אותם ולטפל בכל צורך אחר שלהם. במקביל, יש גם מחויבויות אחרות בתפקיד שקשורות לאבטחת הבסיס.
אני לא מכיר אפשרות לשרת בקרייה, אבל כן יש אפשרות לשרת ביומיות. זה תלוי בסוג הכלבים שתהיי אחראית עליהם (כלבי גישוש או כלבי תקיפה) ובבסיס שבו תשובצי.
לגבי בסיסים ספציפיים באיזור המרכז, קשה לי להגיד לך תשובה מדויקת. אבל אני יודע שמשרתים בתפקיד ברחבי בסיסים שונים בחייל האוויר ובעוד כמה בסיסי צה"ל אחרים.
בשביל עוד מידע על התפקיד, תוכלי להיעזר באתרים הבאים:
1. האתר של הצבא
2. האתר של חייל האוויר
3. קצת פורומים
בהצלחה!
שלום, לבן שלי נתונים מאוד נמוכים וכן בעיה רפואית שכנראה בגינה יהיה לו פרופיל נמוך. ועדיין אין פרופיל. האם יש איזשהו קורס מקצועי בנושא מחשבען וכדו שיכול לעשות לפני הצבא כדי שאולי יעזור בקבלת תפקיד סביר בצבא ?
שלום,
יש המון קורסים שונים שאפשר לעשות בתחום המחשבים שיכולים להעלות את הסיכויים של הבן שלך להתקבל. ניתן לעשות קורסים מהבית דרך המחשב וניתן ללכת לכל מיני קורסים במכונים ומכללות. (על אף שכנראה יהיה לו יותר נוח לעשות קורס מהבית)
אם אתם מחפשים קורסים טובים מהבית, הנה קורס מעניין שאפשר לקחת.
כתבתי כבר בעבר על הקורס הזה בפוסט אחר שלי ובאופן כללי, באתר הזה יש עוד המון קורסים שונים ברמה טובה שיכולים לתת לבן שלך ידע בתכנות, מה שעלול בהחלט להעלות את הסיכויים שלו להתקבל ליחידות טובות יותר.
אבל, כמובן שזה לא מספיק וחשוב גם לבקש ממיטב כמה שיותר מיונים לכל מיני יחידות בשביל להעלות את הסיכויים להצליח בחלק מהם.
בהצלחה!
שלום ותודה רבה לך על כל המידע הזה.
והאם אפשר להתקבל לתפקיד טבח בצבא?
שלום ושמחתי לעזור.
באופן כללי זה אפשרי אבל כמובן שיש מספר מקומות מוגבל. תתקשר למיטב ותנסה לבקש מהם כבר מראש לשרת כטבח בצבא.
ואם זה לא יהיה אפשרי, אז בשיחה שתהיה לך ביום הגיוס אצל קצין המיון תבקש שוב את התפקיד בתקווה שיתחשבו בך. תנסה לחשוב על סיבות טובות למה אתה רוצה להיות בתפקיד.
בהצלחה!
תודה רבה על התשובה המפורטת. עזרת מאוד! האם יש אפשרות ליצירת קשר במייל לשאלה נוספת?
בשמחה, שמח לעזור!
וכן, אשלח לך הודעה.
שלום לך, קודם כל רציתי להודות לך על המידע הרב והחשוב. הבן שלי עם פרופיל 97 דפר 80 קבא 55. מטעמי מצפון הוא לא רוצה לשרת כלוחם אבל כן מעוניין לתרום ולעשות תפקיד משמעותי. תחום חוזק הוא הדרכה. האם תוכל להמליץ לו על תפקידי הדרכה שאותם ניתן לקבל גם עם פרופיל 97?
המון המון תודות
שלום עדי,
בעיקרון כמעט כל תפקיד הדרכה ניתן לקבל גם עם פרופיל 97. העניין הוא שהצבא לרוב כן יתעדף לשלוח לקרבי כשיש פרופיל גבוה, אבל אם הבן שלך יראה כישורים מספיק גבוהים במיונים לתפקידי ההדרכה השונים, עדיין יכולים לקחת אותו. בנוסף, הוא יוכל לנסות לצאת לתפקידי הדרכה כאלה ואחרים גם במהלך השירות הבצאי במידה ויגוייס לקרבי. לרוב במהלך קורסים או הכשרות, שולפים חיילים בולטים שרואים כי יש להם כישורי הדרכה ופיקוד טובים וכישורים נוספים בולטים כדי שיכשירו חיילים חדשים.
בכל מקרה, כאן תוכלי למצוא שלושה תפקידים מעניינים בהדרכה. בנוסף, הדרכה יש כמובן בכל תפקיד צבאי אחר באשר הוא(כי כל תפקיד מישהו צריך ללמד את האחרים) פשוט לרוב שולפים מדריכים במהלך ההכשרה לתפקיד עצמו. למשל, קורים מקרים שבהם חיילים קרביים יוצאים לקורס חובשים ומשם יוצאים להדרכה ונשארים להדריך קורסי חובשים אחרים.
בכל מקרה, מקווה שעזרתי ומאחל לבן שלך המון הצלחה!
שלום,
הבן שלי בטירונות כלל צהלית (קב"א55 , דפ"ר 90, פרופיל 64)האם יש סיכוי שיציעו לו תפקיד של עובד חקר מודיעין , האם יש אפשרות לקבל מידע על תפקיד זה?
אין הרבה מידע באינטרנט.
שלום… אשמח לשמוע על תפקידים מעניינים ומתאגרים. קב"א 53, דפ"ר 60, פרופיל 72. כמו כן יש לי בפיקוד והדרכה ביום המאה 4 כך שאשמח שהתפקידים יתאימו גם לזה. תודה.
שלום ומצטער על המענה המאוחר, נעדרתי לכמה ימים.
תוכלי למצוא באתר שלי פוסט שנכתב על תפקידים לבנות. יש שם כל מיני תפקידים מעניינים ומאתגרים שאולי יתאימו לך. אם לא תמצאי שם משהו שיתאים לך, תוכלי לנסות לקרוא על פוסטים נוספים שכתבתי שקשורים לתפקידים בצבא. אם גם שם לא תמצאי משהו שמתאים לך, תוכלי תמיד להיכנס לאתר של מיטב ולהתחיל לעבור על כל רשימת התפקידים שיש להם ולשאול אותי כאן על תפקיד ספציפי.
בהצלחה!
שלום ובוקר טוב , הבן שלי בכיתה י"ב , גיוס בנובמבר ולא קיבל עדיין מנילה . הגיוני ?
הי,
ממה שאני מכיר, זה הגיוני. אמורים לקבל את המנילה עד חצי שנה לפני הגיוס. בכל מקרה אם אתם דואגים, תמיד אפשר להתקשר למיטב כדי לוודא שהכל בסדר ושאין איזשהם פספוסים או בעיות.
בהצלחה!
הבן שלי בעל נתונים יפים מאוד(80/55) פרופיל 64. כולל 5 יחל מטמתיקה אנגלית וביולוגיה בציונים טובים.
עד כה קיבל מנילה דיי גרועה ללא שום תפקיד מעניין ומאתגר. הוא מחפש תפקיד מאתגר רחוק מהבית.
איך עושים את זה?
תודה
היי,
בעיקרון מה שעושים זה פשוט מבקשים. בגלל שלבן שלך יש נתונים גבוהים ופרופיל לא קרבי, יש לו פוטנציאל לקבל מיונים למגוון רחב של תפקידים שלא תמיד יופיעו במנילה. לחלק מהמיונים הוא יקבל זימון במהלך הלימודים, ולחלק הוא יצטרך לבקש מיונים.
לכן מה שאני מציע לעשות, זה להחליט איזה תפקידים הוא מוצא בתור מעניינים ומאתגרים. לאחר מכן עליו לברר איזה גוף אחראי על המיונים לתפקידים הללו ועליו לפנות אליו ולבקש ממנו את המיונים. אם יש לו תפקידים ספציפיים שהוא כבר יודע שהוא רוצה אבל הוא לא קיבל אליהם מיונים ולא יודע איך לקבל אותם, אתם מוזמנים לכתוב אותם כאן ואני אעזור לכם.
בהצלחה!
הי ותודה על המידע והעזרה :)
קיבלתי בשאלון ההעדפות ( אחרי יום המאה ) אפשרות לתפקיד משקית נפגעים, וכשהסתכלתי בדרישות ראיתי שצריך קבא 50 ומעלה ושלי – 49 . האם זה מכשול או שאם אסמן אותו בעדיפות ראשונה – הסיכויים שלי טובים ?
תודה
הי ענבל,
בעיקרון כן מדובר במכשול, וגם אם תסמני את התפקיד כאופציה ראשונה הסיכוי שתקבלי מיונים לתפקיד הוא לא גבוה.
אבל השאלה היא, עד כמה את רוצה את התפקיד הזה. כי אם את מאוד רוצה אותו, את עדיין יכולה לסמן אותו כאפשרות ראשונה, אבל את תצטרכי בנוסף להתעקש עליו בלי סוף ולבקש כל הזמן ממיטב לקבל מיונים אליו כחריגה, כי כרגע הנתונים שלך מעט נמוכים יותר מהדרישה.
באופן כללי, יש מספיק מקרים של חריגים שמקבלים הזדמנות להגיע לתפקיד אפילו אם הנתונים שלהם נמוכים יותר, אבל את תצטרכי להתעקש על זה הרבה. וגם אז לא בטוח בכלל שתקבלי הזדמנות להתמיין לתפקיד.
לכן כך או כך, גם אם תחליטי שאת הולכת עד הסוף ומתעקשת על התפקיד, תחשבי לפחות על תכנית ב' ועל עוד תפקיד טוב שהיית רוצה ושמתאים לך, למקרה שלא תתקבלי לתפקיד הזה.
מקווה שעזרתי קצת, ושיהיה המון בהצלחה!
האם מרה חיילת הוא תפקיד גם לבנים? מורה חייל? אני מדריך טניס ונפסלתי בכמדריך כושר לא הייתי אצן מספיק טוב עבורם הייתי רוצה לעסוק בהדרכה אך הקבה שלי 51 אלו תפקידי הדרכה אוכל לבקש?
הי נתנאל,
מורה חיילת הוא תפקיד לבנות.
בנוגע לתפקידי הדרכה אחרים, לרובם צריך קב"א 52 ומעלה.
אבל הנה ארבעה תפקידים שאפשרי להשתבץ אליהם גם עם קב"א 51(כמובן שיש עוד, רק צריך לחפש):
1. מפקד/ת כיתת טירונים(תפקיד הדרכה ופיקוד) –
https://www.mitgaisim.idf.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%93%D7%AA-%D7%9B%D7%99%D7%AA%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%AA/
2. מדריך/ת כלואים(תפקיד לא קל!) –
https://www.mitgaisim.idf.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%D7%AA-%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9D/
3. רכז/ת חינוך וידיעת הארץ (כולל גם הדרכות) –
https://www.mitgaisim.idf.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9A-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%97%D7%95%D7%99%D7%94/
4. מדריך/ה בחיל הרפואה-
https://www.mitgaisim.idf.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94/
בנוסף, בהמון מקומות בצבא(אפילו ברוב במקומות) ניתן לצאת לתפקידי הדרכה תוך כדי השירות, כי הרי לכל תפקיד יש מדריכים. לכן אם תתבלט בהכשרה שלך, ואם תראה נכונות ותעבור את המבחנים הרלוונטיים, תוכל לצאת לתפקיד הדרכה כמעט מכל תפקיד אחר.
בהצלחה!
היי, שלום אשמח לקבל מידע על מפעילת לוחמה אלקטרונית ומדריכה בחיל הרפואה? בקושי יש מידע באינטרנט לגבי התפקיד הזה ואני מתלבטת אם כדי לי לבחור בו במנילה. תפקיד טוב? קשה להתקבל אליו? מה יש במיונים של מפעילת לוחמה אלקטרונית?
היי אודיה,
בגדול, שני התפקידים מעולים, וההחלטה מה לדרג בעדיפות גבוהה יותר במנילה תלויה בך.
נתחיל בתפקיד מפעיל לוחמה אלקטרונית:
אין הרבה מידע באינטרנט על התפקיד מפעילת לוחמה אלקטרונית, מאחר ורוב הדברים שקשורים בתפקיד הזה הם מסווגים.
מה שאני כן יכול להגיד, זה שלמרות שהתפקיד לא נחשב "נוצץ" ומוכר מאוד, זה תפקיד טוב, שיש בו אנשים איכותיים בסך הכל. בתפקיד הזה תלמדי המון דברים חדשים, כולל התעסקות עם מערכות מורכבות מעניינות ומסווגות, תלמדי מה זה "תדר", וכמה כוח יש לזה ולמערכות שלנו בצבא.
בנוסף, ממה שהבנתי, זה תפקיד שמתאים לאנשים עם ראש ריאלי, כלומר אנשים שאוהבים טכנולוגיה, פיזיקה, ואוהבים ללמוד הרבה. חשוב שתדעי שהתפקיד לא פשוט, כולל לא מעט עבודה, אבל עבודה מאוד מעניינת אם יש לך את הראש הנכון.
בתפקיד סוגרים שבתות,(בין אחת לשבועיים לאחת לארבעה שבועות, תלוי בבסיס ובכמות האנשים) וההכשרה לתפקיד היא טירונות 03, כלומר התפקיד קרבי, שזה אומר שהוא דורש מנשים לשרת 32 חודשי שירות סדיר.
לגבי המיונים לתפקיד, אין יותר מידי מה להגיד חוץ מזה שמצפה לך מבחן ממוחשב, עם כל מיני שאלות לוגיות אני מניח, שדומה למיונים אחרים בצבא, ויצפו לך כנראה כמה בדיקות רפואיות נוספות וסיווג בטחוני.
לגבי מדריכה בחיל הרפואה:
גם כן תפקיד מעולה, חוויתי ומאוד מעניין.
בתפקיד תעברי קורס חובשים, ועוד קורסים נוספים שקשורים להדרכה.
בהכשרה לתפקיד תלמדי איך לעמוד מול אנשים, איך להדריך נכון, ואף תתנסי בזה הרבה.
רוב האנשים שיוצאים מהתפקיד, רוכשים כישורי הדרכה ברמה טובה, ובאופן כללי, אני יכול להגיד שזה תפקיד שבאמת מספק חיילים.
יש משהו מאוד מספק בללמד אחרים, להעניק להם כישורים וידע ולדאוג להם.
כמובן, שגם התפקיד הזה לא מתאים לכולם, אלא מתאים יותר לאנשים שאוהבים לעמוד מול קהל ולדבר, אוהבים להדריך, אוהבים לפקד
ומסוגלים להתמודד עם ביקורת ועם כיתה מלאה בחיילים.
בנוסף חשוב שתדעי שהדרכה בצבא זה לא פשוט בכלל, ושזה תפקיד מאוד שוחק. אין הרבה שעות שינה, כי יש הכנות בלילות לשיעורים שאותם מעבירים בבקרים ובערבים, ויש הרבה עבודה. אבל, אם הדרכה זה משהו שאת אוהבת ומקבלת ממנו סיפוק, זה שווה את זה לגמרי.
כמו שאת רואה, שני התפקידים מעולים, ולשניהם יש חסרונות ויתרונות. תעשי חושבים, תחליטי מה לדעתך מתאים לך יותר, ותגשי למיונים!
בהצלחה!
שלום רב, אשמח לדעת האם תפקיד מפעיל האמר קרבי מיועד אך ורק לבנות. תודה רבה
התפקיד אכן מיועד רק לבנות, אבל יש תפקיד דומה(חלקית) בשם "נהג מבצעי", שמיועד לבנים.
בהצלחה!
כן, מדובר בתפקיד שהוא בבסיס סגור, אבל בחלק מהמקומות יש אפשרות גם לצאת לאפטרים(כלומר לצאת ללילה הביתה באמצע שבוע).
בנוסף, כל פרמדיק באופן עקרוני צריך לעשות שש משמרות בחודש במד"א, ויש גם כמה חודשים טובים במהלך ההכשרה שבהם עובדים הפרמדיקים רק במד"א, ואני מאמין שבזמן הזה תחזרי כל יום הביתה(אם תשובצי לתחנת מד"א קרובה אליך).
אז אמנם מדובר בבסיס סגור, אבל היציאות בחלק מהמקומות לא כאלה רעות. (למרות שיש גם מקומות שבהן יוצאים 11/3, כלומר שבת בבסיס, שבת בבית בלי יציאות באמצע שבוע בכלל. הכל תלוי במזל).
בהצלחה!
תודה רבה רבה! ממש מעריכה את זה :)
היי בר :)
השאלה ששאלת מעולה, ואני אשתדל לענות עליה הכי טוב שאפשר:
קודם כל, לעיתים לחובשי מרפאה כן יוצא לתת טיפול ממשי ולהציל חיים אבל הבנת נכון. לרוב מדובר בהמון(המון) התעסקות בניירת, גימלים, ציוד ובדיקות בנאליות ומשעממות כמו לחץ דם ודופק.(לא שזה לא חשוב, אבל זה לא מתאים לכל אחד)
בעיקרון, יש עוד תפקיד מעולה שאף כתבתי עליו באחד הפוסטים שלי, והוא פרמדיק צבאי.
פרמדיק צבאי נשמע בדיוק כמו מה שאת רוצה- זה תפקיד שעוסק בעיקר ברפואת חירום, ובו הפרמדיק צריך לתת טיפול ממשי שהמון פעמים באמת מציל חיים. לפרמדיק גם יש סמכות רפואית הרבה יותר רחבה מזאת של החובש, ולכן אין ספק שהוא יכול לעשות פרוצדורות הרבה יותר מורכבות ומעניינות. בנוסף, מי שבתפקיד הרבה פעמים אחראי על מתן הדרכות ועל הכנת תירגולים רפואיים שצריכים לרענן את החובשים שאיתו בבסיס.
חשוב גם לדעת שכמות "העבודה" והפצועים שבהם תטפלי תלויה כמובן בבסיס או בגזרה שאליה תשובצי. יש מקומות עם יותר "אקשן" ויש מקומות עם פחות.
אבל ואבל גדול, ההכשרה של התפקיד לא פשוטה.
התפקיד נחשב לקרבי כמו שגם רשמתי בפוסט, אבל זה לא שתעברי טירונות מאוד אינטנסיבית כמו של לוחמים. את תעברי טירונות 03 אמנם, אבל ברמת קושי סבירה, (משהו בין ג'וב לבין קרבי רגיל).
ועוד משהו שתצטרכי לקחת בחשבון זה שבתפקיד הזה גם גברים וגם נשים משרתים את אותה כמות הזמן, אז לשיקולך.
בגדול, זה נראה שהתפקיד אמור להתאים לך, וזה נשמע לי כמו פשרה טובה, כי אמנם התפקיד נחשב קרבי, אבל הוא לא באמת אינטנסיבי כמו של לוחמות או לוחמים(מבחינה פיזית וכו').
את יכולה לקרוא יותר לעומק על התפקיד הזה בפוסט שכתבתי:
https://beforeyourarmy.com/%D7%AA%D7%A4%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%91%D7%90/
מאחל לך שירות איכותי, עם המון חוויות טובות,
בהצלחה!
תודה רבה ממש!! ועוד שאלה בקשר לתפקיד הפרמדיק- בגלל שהוא עוסק ברפואת חירום, התפקיד הוא רק בבסיסים סגורים?
היי :) קודם כל רציתי להגיד תודה לך כי הפוסט הזה עזר לי מאוד, ויש לי שאלה- מאוד מעניין אותי תחום הרפואה אבל חובשת קרבית אני לא רוצה להיות כי הבנתי שלפני שאתה עושה קורס חובשים אתה עובר אותה הכשרה כמו קרבי ואני לא רוצה לעבור טירונות קרבית או בכלל להיות קרבית, התפקיד השני ששמעתי עליו הוא חובשת מרפאה, אבל גם הוא בעייתי כי ממה שהבנתי זה פשוט לעבוד עם מלא ניירת לתת גימלים ולבדוק לחץ דם מידי פעם וזה לא באמת עוסק בלתת טיפול ולהציל חיים, ויש גם את התפקיד שלך שבכלל לא ידעתי שהוא קיים אבל אתה אומר שחצי מזה זה כמו מזכירה, אז השאלה היא אם יש עוד תפקידים שעוסקים ברפואה וממש בלתת טיפול ולעזור? (ולא לימודי רפואה בעתודה זה מרגיש כמו נצח)
תודה מראש :)
שלום אנונימי :)
קודם כל, אתה יכול לשאול פה כמה שאלות שאתה רוצה ואיזה שאלות שאתה רוצה.
ודבר שני, כל השאלות ששאלת הן שאלות מעולות. אשתדל לענות לך עליהן הכי טוב שאני יכול תוך כמה ימים באופן פרטי במייל.
בכל אופן, גיוס מוצלח לך ולחבר שלך!
תודה ענקית אני ממש מעריך את זה !
שלום :) אני לא יודע אם אני יכול לשאול פה שאלות אבל אני אנסה בכל זאת. השאלה בעקרונית היא בשביל חבר- יש לו נתונים מאוד גבוהים ( 90 55 פרופיל 64) ויצא מצב שהוא חודש לפני הגיוס ואין לו שיבוץ (לא קיבל מיון קדם צבאי ) והוא רצה מודיעין. שמעתי על התפקיד עובד חקר מודיעין ולא מצאתי הרבה מידע באינטרנט אשמח לדעת מה אתה יודע על התפקיד והאם אפשר להתקדם ממנו לתפקידים אחרים בחיל המודיעין ומה עדיף זה או סמב"ץ ? שאלה אחרת- אני הולך לתפקיד של מפעיל לוחמה אלקטרונית בחיל האוויר האם אתה יודע משהו על התפקיד? נורא קשה למצוא מידע עליו חוץ ממה שרשום באתר חיל האוויר. תודה רבה ואני אבין אם לא תענה או אם תשלח הודעה פרטית במייל. תודה
חמוד מאוד תודה