ברוכות הבאות בנות, הפוסט הזה הוא בשבילכן. כאן אנסה לעזור ולתת לכן מידע כמה שיותר מעמיק על כל מיני תפקידים לבנות בצבא שמצאתי אותם כתפקידים מעניינים, או שקיבלתי עליהם המלצה מכל מיני חיילות ששירתו בהם בעבר.

אין ספק שבניגוד למה שהיה פעם, היום מגוון התפקידים השונים בצבא שיש לבנות, לא נופל בהרבה מהמגוון הרחב של התפקידים שיש לבנים. לכן להצליח לבחור טוב שיתאים לכן בדיוק יכול להיות נורא מבלבל. במיוחד כשאין כל כך הרבה מידע מעמיק על כל תפקיד.

לכן כתבתי את הפוסט הזה, כדי לתת לכם כיוון מעניין לכמה תפקידים לבנות בצבא עם מידע מעמיק עליהם:

תפקידים לבנות בצבא ששווה להכיר

מדריכת סימולטור חייל האוויר

תפקיד חזק ונחשב מאוד שבו אתן תדריכו ותאמנו את יחידות העילית השונות של חייל האוויר. מי שתתקבל לתפקיד תהיה אחראית על בניית שיעורים ממוחשבים ומבחנים, הדרכות פרונטאליות והעברת סימולציות טיסה בסימולטור. בסימולציות תדמו מצבי חירום שאיתם יצטרכו להתמודד הלוחמים והקצינים מהיחידות השונות ואתן תנתחו את אופן ההתמודדות שלהם ותכוונו אותם איך להשתפר בעתיד.

ומה בתכלס?

ממה ששמעתי, מדובר בתפקיד באמת מעניין, מאתגר ומפתח מאוד. אתן תהיו בחברת אנשים איכותיים מאוד כל הזמן, ותחשפו להמון חומר ומידע מאוד מעניינים. אם מעניין אתכם לקרוא עוד קצת על התפקיד ולהבין מה בדיוק קורה שם, הנה כתבה מעניינת על הנושא.

אמנם היא מלפני שנתיים ולכן לא בטוח שהכול מעודכן שם במאה אחוז, אבל החלק הראשון שבו מסופר על שיגרת היום בתפקיד עצמו מאוד רלוונטי גם למה שקורה בתפקיד עכשיו.

בנוגע להכשרה, אתן תעברו טירונות 02 וקורס שאורכו כשישה שבועות. לאחר מכן תעברו חפיפה מקצועית ומקיפה שאורכה כשנה. אחרי זה תתחילו לשרת בתפקיד באחת מטייסות הסימולטור של חיל האוויר. היציאות בתפקיד לרוב הן חמשושים ולא אמורים לסגור יותר מידי שבתות בסדיר. אבל אם אתן מחפשות בסיס פתוח עם יציאות בשעות מוקדמות אז זה לא המקום.

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 60 ומעלה.

ציונים ביום המא"ה: עבודת צוות 3 ומעלה, הפעלה טכנית 2 ומעלה, הדרכה 3 ומעלה, עיבוד מידע 4 ומעלה, קשב מתמשך 3 ומעלה.

בנוסף, עליכן ללמוד בבית הספר פיסיקה או מדעי המחשב ברמה של 5 יחידות לימוד(למרות שאם תתעקשו מספיק ואם יהיה לכם מזל אז אפשרי לקבל מיונים גם אם לא למדתן פיזיקה או מחשבים). בנוסף עליכן לחתום ולהתחייב לשירות חובה של 32 חודשים ולשירות מילואים פעיל.

מעבר לכל אלה, עליכן כמובן להצליח לעבור את המיונים לתפקיד בהצלחה.

קצת על המיונים:

בשביל לקבל את המיונים, בתור התחלה כדאי מאוד לדרג בשאלון העדפות במנילה את התפקידים בחייל האוויר בעדיפות גבוהה. בנוסף, כדאי לפנות למיטב ולבקש מהם לקבל זימון למיונים לתפקיד כמה שיותר מהר. אל תמשכו זמן, כדי שלא תפספסו הזדמנות להתמיין!

אם תעמדו בדרישות ותקבלו זימון, תגיעו לכנס לתפקידים על חייל האוויר שבו אמורים להסביר לכם על התפקיד. לאחר מכן, אתן אמורות לקבל זימון למיונים בירפ"א. שם יהיה לכן שאלון אישיותי ולאחריו מבחני חשיבה והגיון שמזכירים את המבחנים הפסיכוטכניים בצו הראשון רק ברמה יותר גבוהה.

לאחר מכן תקבלו מיוני המשך שכוללים כל מיני משימות ומצבים שעליכן יהיה להתמודד איתן בצוות. לא ניתן לפרט יותר מידי על המיונים הללו, אבל זה מזכיר בעצם כל מיני מבחני קבוצה שיש במבחנים למקומות עבודה מסוימים.

לדוגמא, יכולים לתת לכן למשל להרכיב בית כמה שיותר יציב וגבוה בעזרת קוביות בכמה שפחות זמן כשאסור לכן לדבר בינכן.

המטרה במיונים כאלה היא לנסות לראות איך אתן מתפקדות בצוות, האם אתן לוקחות חלק פעיל בתפעול שלו והאם בכללי אתן תורמות לו. אם תעברו בהצלחה את המיונים, תוכלו לקחת חלק פעיל בתפקיד.

ואם לא, תמשיכו לקרוא, כי יש עוד המון תפקידים טובים אחרים שתוכלו לשרת בהם.

מאמנת סימולטור חייל הים

מזכיר קצת ברעיון את התפקיד מדריכת סימולטור בחייל האוויר, אלא שכאן מדובר בחייל הים. אתן תאמנו לוחמים שונים בחייל הים כמו לוחמים מספינות הטילים, צוללות, וכלים מבצעיים נוספים. אתן תהיו אחראיות על בניית שיעורים ממוחשבים ושיעורים רגילים שתעבירו ללוחמים מהיחידות השונות.

בנוסף, תעבדו עם הלוחמים בסימולטורים ותדמו איתם כל מיני מצבי חירום בכלי השיט. אתן תנתחו את אופן הפעולה של הלוחמים ותתנו להם משוב כדי שידעו איך להשתפר להבא.

ומה תכלס?

תפקיד מאוד נחשב, שבמהלכו אתן תהיו סביב אוכלוסייה איכותית כל הזמן. הסימולטורים הם חלק חשוב מאוד בהכשרה ובאימון של הלוחמים בחייל הים ולכן התפקיד בעל חשיבות מאוד גבוהה ודורש המון אחריות.

אם תתקבלו, תעברו טירונות 02 והכשרה שאורכה חודשיים בבה"ד בחיפה. לאחר מכן, תשובצו לאחד מהסימולטורים (כלומר תעבדו מול סוג ספציפי של כלי שיט כלשהו) ותתחילו בשירות הסדיר. היציאות בשירות הן חמשושים והתפקיד מאתגר, אבל מאוד מעניין ומספק.

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 50 ומעלה.

ציונים ביום המא"ה: פיקוד 2 ומעלה, הפעלה טכנית 3 ומעלה, הדרכה 3 ומעלה, עיבוד מידע 4 ומעלה, יחסי אנוש 2 ומעלה.

בנוסף, עליכן להתחייב לשירות חובה של 32 חודשים(כמו בנים) ועליכן להצליח לעבור בהצלחה את המיונים ליחידה. אם תעברו את המיונים בהצלחה, תשובצו באחד מהבסיסים של חייל הים.

לא אפרט על המיונים שכן יש כבר פירוט עליהם כאן באתר של מיטב.

מדא"גית

כל היום את רצה בין ההליכון, אולם הספינינג וחדר הכושר? את אסרטיבית ואוהבת להדריך? בא לך להיות רוב הזמן על אזרחי ולא על מדים?

אז זה ה-תפקיד בשבילך.

מדא"גית, כלומר מדריכת כושר קרבי הוא תפקיד שבמהלכו אתן תהיו אחראיות על פעילויות ספורטיביות בבסיס שלכן. אתן תעבירו אימונים גופניים ליחידות שונות, הרצאות בנושא תזונה נכונה וספורט, תהיו אחראיות על ימי ספורט ביחידה, תיקחו חלק בכושר הקרבי של היחידה ולעתים תבחנו את רמת הכושר של החיילים כדי לוודא שהיא עומדת ברף מסוים.

התפקיד נחשב לתפקיד טוב ומבוקש ויש אפשרות לעשות כל מיני השתלמויות בזמן התפקיד וללמוד דברים חדשים, כמו ספינינג, פילטיס, הסמכת מדריך חדר כושר ועוד.

ומה תכלס?

אז כמו שאמרתי, מדובר בתפקיד טוב ומבוקש מאוד. אבל בניגוד למה שהרבה חושבים, התפקיד לא פשוט בכלל. אתן תצטרכו לקום הרבה פעמים מאוד מוקדם בשביל להעביר אימונים ליחידות השונות.

התפקיד גם כולל המון ספורט ואימונים שגם אתן לעתים תצטרכו להשתתף בהם. בנוסף, בין לבין תצטרכו להעביר הדרכות שלא יהיה לכם הרבה זמן להתכונן אליהן. בקיצור הלו"ז צפוף.

אבל עדיין, מדובר בתפקיד מאוד מהנה וכיף שפשוט גם דורש הרבה עשייה ודורש שתהיו אקטיביות בו כל הזמן. אתן תמיד צריכות להראות כאילו יש לכן מוטיבציה כדי לתת גם לחיילים מוטיבציה לעשות ספורט ולהוות בעיניהם דוגמא, אפילו אם לא בא לכן.

אני חושב שהשיר הזה שמצאתי, שאותו כתבה כנראה מישהי ששירתה כמדא"גית, ממחיש טוב איך זה לשרת בתפקיד הזה. בנוסף, תוכלו למצוא מידע כאן על כמה חיילות בתפקיד שמספרות על השגרה שלהן.

אם תתקבלו לתפקיד, תעברו טירונות 02 והכשרה שאורכה בערך כשלושה חודשים. לאחר מכן, תשובצו באחד מהבסיסים בצבא לפי הצורך. קשה להגיד בדיוק איפה, כי כמעט בכל מקום יש מדריכי כושר קרבי.

דרישות:

פרופיל 72 ומעלה ודפ"ר 30 ומעלה.

ציונים ביום המא"ה: הדרכה 3 ומעלה, שדה 2 ומעלה.

בנוסף, עליכן יהיה לעבור בהצלחה את המיונים לתפקיד.

קצת על המיונים:

לא אפרט על המיונים יותר מידי, כי יש מספיק מידע באינטרנט עליהם. כאן תוכלו לקרוא כתבה של מיטב שמסבירה באופן כללי על מה שיפצה לכן במיונים וכאן על עוד טיפים נוספים כמו מה זה בדיוק "בוחן ביפים" ועל איך להגיע מוכנות יותר למיונים.

משקית הוראה והדרכה(הו"ד)

עוד תפקיד נחשק שהרבה חיילות וגם חיילים רוצים לשרת בו. התפקיד מתחלק לכמה תת-תפקידים, כלומר כמה תחומי אחריות שונים שאתם תשובצו לאחד מהם לפי צרכי הצבא ולפי מה שתבקשו אם תתקבלו.

בין התפקידים ניתן למצוא את:

משקיות הנתיב, אלה שאחראיות על העברת התכנים בקורס הנתיב, שזה קורס גיור שעושים חיילים לא יהודים דרך הצבא. בתפקיד הזה תבנו ותעבירו כל מיני תכנים ופעילויות שקשורות להיסטוריית ומורשת המדינה, מסורת ועוד. במקביל תהיו גם למפקדים של החיילים שישתתפו בקורס שלכם. כלומר תהיו אחראיים למשמעת שלהם ולפתרון כל מיני בעיות אחרות שיעמדו בפניהם.

משקיות השכלה, שמטרתן היא לסייע לחיילים בהשלמת השכלה תיכונית.

משקיות אוכלוסיות ייחודיות, שזה תפקיד שבו תלוו חיילים שמגיעים מאוכלוסיות מיוחדות במהלך השירות הצבאי שלהם. תפקיד שדורש סבלנות ורגישות.

משקיות עברית, שזה תפקיד שבו תעזרו לחיילים עולים חדשים בלימודי עברית. שזה תפקיד מעניין ומאתגר, שגם כן דורש הרבה סבלנות אבל נותן סיפוק עצום.

בכל אחד מהתפקידים שציינתי, יכול להיות שבחלק מהזמן תשובצו להיות כמפקדי טירונים של כל אותן האוכלוסיות. מה שאומר, יותר פיקודיות ופחות הוראה. אבל לרוב בכל זאת אחרי תקופה תשובצו גם למקומות שבהם אתן צריכות לדאוג יותר להוראה, ופחות לחלק הפיקודי הצבאי. לכן חשוב לקחת את זה בחשבון.

ומה תכלס?

אז כמובן שזה תלוי לאיזה מהתת-תפקידים תשובצו, כי החוויה בכל אחד מהתפקידים היא שונה. זה גם תלוי איך יהיו החיילים שתקבלו. אבל באופן כללי, בכל התפקידים מדובר בשירות מאתגר עם הרבה עבודה קשה ומעט שעות שינה(כמו כל תפקיד פיקודי בצבא). אבל, מדובר באחד מהתפקידים היותר מספקים והנחשבים שכן זה באמת תפקיד שאתן תעזרו בו ותקדמו בו את האנשים שתהיו אחראיות עליהם בצורה משמעותית.

עם הזמן חלק מהם יבינו את זה ויעריכו אתכן מאוד. ואין משהו מספק יותר מלעזור לאחרים ולדעת שהם מעריכים את העזרה שלכן. גם אם זה כרוך בהרבה קשיים בדרך.

אם מעניין אתכם לדעת עוד על שגרת היום-יום בתפקיד, ניתן למצוא על זה מידע באינטרנט. פשוט תחפשו בגוגל "משקית הוד – חוות דעת" ותמצאו עוד מידע.

אם תתקבלו לתפקיד, תתחילו מטירונות 02 וקורס שאורכו כחודשיים בעיר הבה"דים. לאחר מכן תשובצו לאחד הבסיסים והתת- תפקידים מבין אלה שדיברנו עליהם לפי הצורך. וכמובן שכמו שכבר אמרתי, קיים סיכוי גדול שבמהלך השירות תחליפו כמה פעמים תפקיד. שיש לזה יתרונות, כי ככה לא תשחקו באותה השגרה ובאותה העשייה בדיוק כל הזמן. 

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה.

ציונים ביום המאה: יחסית אנוש 2 ומעלה, ניהול וארגון 2 ומעלה, פיקוד 2 ומעלה, עבודת צוות 3 ומעלה, הדרכה 3 ומעלה.

בנוסף, יש לעבור בהצלחה את המיונים לתפקיד.

על המיונים:

לא אפרט על המיונים, שכן יש עליהם מספיק מידע מרוכז באינטרנט. כאן, יש כתבה של מיטב שמסבירה באופן כללי מה מצפה לכם במיונים. וכאן יש מידע מקיף ועדכני יחסית שמישהי כתבה שמסביר על המיונים קצת יותר לעומק.

מאבחנת גחל"ת

לשרת בכלא צבאי, לדבר כל היום עם כלואים בעקבות עבירות קלות ולקבוע את גורלם יכול להישמע קצת מפחיד, אבל זה בדיוק מה שעושים מאבחני ומאבחנות הגחלת.

מהות התפקיד היא לבצע ראיונות אישיים לכלואים בבתי הכלא הצבאיים, על מנת לקבוע את מצבם ולהחליט על תכנית חזרה לשירות הצבאי. המטרה היא לבנות תכנית כזו שתתאים הכי טוב לכלואים ובמקביל לצרכי הצבא, ככה שהכלואים יצליחו להשתלב כמה שיותר טוב בצבא ולא ימצאו את עצמם שוב פעם בכלא הצבאי.

ומה בתכלס?

אופי התפקיד קצת מזכיר את תפקיד המראיינת הפסיכוטכנית, אבל הוא לא בדיוק אותו הדבר ויש הרבה הבדלים.

כאן תחשפו בעיקר לאנשים יותר "מאתגרים" שהרבה פעמים יביאו עימם סיפורים לא פשוטים בכלל. אתן תצטרכו לעבור איתם הרבה פעמים ראיונות מאוד ארוכים(לפעמים אפילו של 4-5 שעות) ותצטרכו להיות מאוד קשובים וחדים.

אתן תצטרכו לזכור המון פרטים קטנים כדי שאחרי זה תוכלו לנתח אותם כראוי(מה שדורש ממכם זיכרון מעולה). תצטרכו בנוסף לשים לב מתי משקרים לכם(דברים שילמדו אתכם גם בקורס). כמו כן תצטרכו לדעת איך להוציא מהמרואיין כמה שיותר מידע וללמוד איך לחבור אליו הכי טוב. תצטרכו להיות קשובים ובעלי אמפתיה אבל באותו הזמן לא להתחבר יותר מידי רגשית לסיפורים הקשים שתשמעו כדי לקבוע את ההחלטה הנכונה ביותר לגבי אותו חייל.

אתן בגדול תקבעו את גורלם של המון חיילים ותקבעו האם לדעתכם החייל צריך לעבור ליחידה אחרת, האם ניתן להקל עליו בשירות הצבאי ועוד המון דברים אחרים. זה תפקיד עם המון אחריות, שתלמדו בעזרתו המון ותחשפו בו להרבה סיפורים באמת מעניינים.

אם תתקבלו לתפקיד, תמשיכו לטירונות 02 ומשם להכשרה שאורכה כ3 חודשים בעיר הבה"דים. עוד מידע על איך זה להיות מאבחנת גחלת תוכלו לקבל כאן.

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 70 ומעלה.

ציונים ביום המא"ה: ניהול וארגון 2 ומעלה, עיבוד מידע 2 ומעלה, פיקוד 3 ומעלה, יחסי אנוש 3 ומעלה.

בנוסף, יש לעבור בהצלחה את המיונים לתפקיד.

קצת על המיונים:

המיונים מתקיימים פעמיים בשנה, בינואר ויולי בכלא 4 בצריפין ומתוך כ80 מועמדים בכל פעם מתקבלים רק כ-15. 

המיונים בסך הכול די סטנדרטיים וכוללים שאלון אישי בסיסי יחסית, פאנל שבו מסבירים לכם על התפקיד ולבסוף ראיון אישי.

בראיון האישי ינסו להכיר אתכם לעומק ולבחון את ההתאמה שלכם ליחידה. ישאלו אתכם כל מיני שאלות בסיסיות על עצמכן וכנראה גם שאלות טיפה יותר מאתגרות ומעמיקות.

כמו למשל, מדוע לדעתכן תתאימו לתפקיד? או תנו לי שלוש תכונות טובות ושלוש תכונות רעות על עצמכם?

בנוסף, יכולים להביא לכן כל מיני סיטואציות מדומות שעלולות לקרות עם כלואים, ויבקשו ממכן לפתור אותן כדי לבחון את ההתמודדות שלכם.

מדריכת חי"ר

אם את אוהבת הדרכה ובמקביל אוהבת שטח ושונאת לשבת כל היום על התחת מול המזגן, אז התפקיד הזה תפור עליך!

במסגרת התפקיד את תדריכי את לוחמי החי"ר השונים מכל מיני יחידות, כמו גולני, גבעתי, נחל, צנחנים ועוד.

ההדרכות שתעבירי יהיו בהמון נושאים שונים, כמו נהיגה על נגמ"ש ואכזרית, צליפה, קליעה, אמצעי תצפית שונים ועוד.

ומה בתכלס?

תפקיד נחשק על ידי אוהבות ההדרכה והשטח, שלא כל אחת תצליח לקבל כי אין תמיד מספיק מכסות.

התפקיד כולל המון שטח, אז למי שרוצה לשבת במשרד במקומות ממוזגים, שתבחר תפקיד הדרכה אחר.

תפקיד מהנה, שבו אין כמעט דיסטנס עם החיילים ולכן הרבה יותר קל ליצור חברויות עם החיילים ולהעביר את ההדרכות באמת בכיף. בנוסף אתן תלמדו המון, והתפקיד דורש אחריות כי אתן תכשירו את החיילים להשתמש בכל מיני כלים ואמצעי לחימה כאלה ואחרים שבאמת קריטי שהם ידעו לשלוט בהם טוב ברגע האמת ככה שזה באמת תפקיד בעל חשיבות עליונה.

אתן תתחילו בטירונות 02 ותמשיכו להכשרה לא פשוטה שגם היא כוללת הרבה שטח. אבל בסופו של דבר, כשתסיימו ותגיעו לתפקיד תבינו שזה היה שווה את זה.

היציאות בתפקיד אחרי ההכשרה זה לרוב חמשושים, למעט סגירות מידי פעם. 

דרישות:

פרופיל 72 ומעלה דפ"ר 40 ומעלה.

ציונים ביום המא"ה: אחזקה טכנית 2 ומעלה, שדה 3 ומעלה, יחסי אנוש 3 ומעלה, פיקוד 3 ומעלה, עבודת צוות 3 ומעלה, הדרכה 4 ומעלה.

אין מיונים מיוחדים לתפקיד ובשביל לקבל אותו צריך לסמן אותו במנילה או לבקש אותו ממיטב במידה ולא קיבלתן אותו במנילה.

בנוסף, למקרה שלא תצליחו לקבל את התפקיד, אני ממליץ לכן להכיר עוד כמה תפקידים דומים במידה כלשהי שתוכלו לנסות לבקש גם אותם כתכנית ב'.

לא אפרט על התפקידים הללו, אבל תוכלו למצוא עליהם מידע באינטרנט. התפקידים הם, מדריכת הנדסה קרבית, מדריכת תותחנים ומדריכת שריון. התפקידים לא בדיוק זהים למדריכת חי"ר, אבל יש גם נקודות דמיון מסוימות 

לוחמת סנפיר

בהכשרה תלמדו הרבה קשרים ימיים!

תפקיד מעולה שאני אישית פגשתי לא מעט אנשים ששירתו בו בגלל שבעצמי שירתי בחייל הים. העשייה בתפקיד מגוונת וכוללת הרבה דברים. עיקר הדברים הם, בידוק בטחוני של אניות סחר זרות שנכנסות לשטח ישראל כדי לוודא שהן לא מכניסות משהו מסוכן לשטח שלנו, עזרה בשמירה על הגבולות הימיים ועל הנמלים שלנו ובחלק מהגזרות הימיות גם הצטרפות ועזרה לעוד כל מיני מבצעים אחרים שלא ניתן לפרט עליהם.

ומה בתכלס?

יחידה טובה, עם שירות מעניין. נחשפים להרבה דברים, לומדים להשיט כלי שיט קטנים, כמו סירות גומי עם מנוע וכלים אחרים כמו ה"צרעות". בנוסף לומדים לצלול ברמה בסיסית, שכן בחלק מהגזרות יש לעיתים בדיקות של ספינות וכלים אחרים מתחת למים. (למרות שלרוב ילת"ם – יחידה למשימות תת מימיות הם אלה שעושים את הצלילות)

מה שיפה ביחידה הזו בניגוד ליחידות קרביות אחרות הוא שאין כמעט הבדל בין העשייה של הבנות לבין העשייה של הבנים. כולם עושים הכול וכולם נמצאים "על אותה סירה."

יש גם הבדל באופי השירות בהתאם לגזרה שבה תשרתו. באשדוד, שזו גזרה חמה יותר כי היא גובלת בים עם עזה, יש יותר פעילות והיחידה כרגע לפחות פעילה שם יותר. זה גם אומר יציאות פחות טובות הביתה כמובן, אבל יותר השתתפות בכל מיני מבצעים מעניינים. ובכל זאת, גם בגזרות האחרות השירות מספיק פעיל ומעניין.

אם תתקבלו ליחידה, תתחילו מטירונות 02 בבה"ד חייל הים ותמשיכו לקורס אינטנסיבי שאורכו בערך שלושה חודשים שבו תלמדו להפעיל כלי שיט כאלה ואחרים, תעברו קורס צלילה, ותלמדו עקרונות ושימוש בכלים נוספים שיעזרו לכם בלוחמה ובשגרה השוטפת שלכם.

דרישות(לבנות):

פרופיל 72 ומעלה, דפ"ר 50 ומעלה. בנוסף, תדרשו לחתום על שירות חובה למשך 32 חודשים(כמו בנים) ותדרשו לחתום על מסמך "דין אישה כדין גבר." יש להתחייב גם לשירות מילואים מלא.

מעבר לכל אלה, תצטרכו לעבור את המיונים ליחידה בהצלחה.

קצת על המיונים:

בשביל לקבל הזדמנות להתמיין ליחידה ובהנחה שאתן עומדות בדרישות הבסיסיות, חשוב קודם כל לסמן את התפקיד במנילה בעדיפות גבוהה או לפנות למיטב ולבקש מהם להתמיין לתפקיד.  

המיונים לסנפיר לבנות שונים מעט מהמיונים לבנים והם הולכים ככה:

בשלב הראשון, תצטרכו לעבור כל מיני בדיקות רפואיות במכון לרפואה ימית שממוקם בחיפה. הבדיקות יכללו בדיקת א.ק.ג, בדיקות נשיפה(ספירומטריה), בדיקות דם ושתן, בדיקת פמפום אצל רופא אף אוזן גרון, בדיקת שמיעה ובדיקת ראייה.

כמובן שאין איך להתכונן יותר מידי לחלק הזה, חוץ מלהביא מראש את כל הטפסים שיבקשו מכן לבדיקות, כמו אישור מרופא משפחה למשל.

אם תמצאו כשירות רפואית, תגיעו לשלב השני שזה הגיבוש עצמו. על אף שאני בעצמי עשיתי את הגיבוש, לא אפרט עליו כאן לעומק מאחר ואני לא בטוח האם יש הבדל בגיבוש שעוברות בנות ביחס לזה של הבנים ומאחר וזה היה מזמן ואני לא בטוח האם נעשו שינויים באופי הגיבוש.

באופן כללי, תוכלו לנסות למצוא מידע על הגיבוש באינטרנט. המקור הכי טוב שאני מצאתי, היה הפוסט הזה. זה די מזכיר את הגיבוש שגם אני עברתי בזמנו. מה שכן, זה לא פוסט עדכני ולכן כדאי לקחת הכול בעירבון מוגבל, כי אולי שינו חלק מהדברים שהיו שם.

כן ניתן וכדאי להסתמך על הקווים הכלליים שנאמרים שם, אבל פשוט אל תצאו מנקודת הנחה שהגיבוש שלכן ייראה אחד לאחד כמו זה שתואר שם. 

לוחמת בעוקץ

אחת מהיחידות הקרביות היותר נחשבות שיש, במיוחד לבנות. מדובר ביחידה שמשלבת בלוחמה שלה כלבים שאותם היא מאמנת. היחידה משתלבת באופן פעיל בכל הגזרות ומצטרפת למגוון מאוד רחב של מבצעים מכל הסוגים. ההכשרה של הלוחמים והלוחמות ביחידה ארוכה ומאתגרת, וכוללת המון אתגרים פיזיים ולמידה מעמיקה.

לקראת סוף ההכשרה כל לוחם ולוחמת ביחידה יקבלו כלב אישי משלהם שאתו ישרתו במשך השירות הסדיר שלהם.

ומה תכלס?

אחת היחידות היותר מעניינות שיש בצבא. לא סתם אומרים שכלבים הם החברים הטובים ביותר של האדם, ומי שיהיה בשירות הזה יחווה את זה על בשרו.

נוצר קשר הדוק בינכם לבין הכלב שיהיה לכם, ואתם תבינו כמה כוח ואחריות יש לכם כשאתם אתו ביחד במצבעים.

כמובן שהשירות לא פשוט וכולל הרבה פעילויות, אבל מאחר ומדובר ביחידה נחשבת, בסך הכול התנאים והיציאות שלכן בשירות הסדיר יהיו לא רעים בכלל.

בהכשרה כמובן הסיפור אחר. היציאות פחות טובות והחלק הראשון של ההכשרה נורא פיזי ומתיש.

אתן תתגייסו בנובמבר, שזה תאריך הגיוס היחיד שיש ליחידה ותתחילו בטירונות ואימון מתקדם (דברים שרוב הלוחמים עוברים) שאורכם הכולל הוא חמישה חודשים. זה החלק הפיזי המתיש הראשון.

לאחר מכן, תמשיכו לאימונים והכשרות שקשורות יותר ליחידה עצמה. כמו אימון לוחמה בטרור, צניחה, אימונים מקצועיים אחרים ולבסוף קורס לוחם עוקץ, שבו תקבלו את כלבכם ותקבלו את התפקיד שבו תעסקו ביחידה. כל האימונים הנוספים הללו ייקחו בערך עוד שלושה חודשים.

חשוב לדעת שבעוקץ יש הבדל בין התפקיד העיקרי שאותו ממלאים בנים ובנות. בעוד שבנים לרוב יצאו למבצעים מורכבים מחוץ לגבולות המדינה למשל במלחמות, נשים יהיו אחראיות בעיקר על מעצרים, אילוף הכלבים, הצטרפות לסיורים ובידוק בטחוני במחסומים.

ובכל זאת, גם בנות חוות המון "אקשן" ופעילות בשירות הצבאי שלהן בעוקץ.

דרישות(לבנות):

פרופיל 82 ומעלה ומעבר הגיבוש לעוקץ בהצלחה. לבנים יש עוד כל מיני דרכים כיצד להתקבל ליחידה, אבל הדרך שבה בנות יכולות להתקבל היא אחת.

עליכן קודם לכן לבקש לשרת בגדודים המעורבים. אם תתקבלו, תוכלו במהלך ההכשרה לצאת לגיבוש עוקץ ואם תעברו אותו בהצלחה, תמשיכו לשרת ביחידה. אם לא, אז תמשיכו לשרת בגדודים המעורבים.

קחו בחשבון שהגיבוש לא פשוט בכלל ומאוד מאתגר פיזית. כדאי מאוד להתכונן אליו מראש. צריך גם כמובן לקחת בחשבון שלא כולן יתקבלו ולכן יש סיכוי לא קטן שתמשיכו את השירות בגדודים המעורבים. לכן תקראו גם על השירות שם, ותחליטו האם הוא מתאים לכן במידה ולא תצליחו עם עוקץ.

לוחמת מג"ב

אם שירות קרבי זה מה שאת רוצה, אז זה תפקיד מעולה שיכול להתאים לך. הלוחמים בתפקיד משרתים בשטח ביהודה ושומרון בתחום השיטור. מהות התפקיד היא למנוע פעולות טרור ופשע. מי שתשרת בתפקיד תהיה שותפה במעצרים של שוהים לא חוקיים ותהיה שותפה בלחימה שוטפת בפשיעה.

בתפקיד תחשפו לכל מיני אמצעי לחימה טכנולוגיים כמו נשקים כאלה ואחרים, ג'יפים, אופנועים מסווים ועוד.

ומה בתכלס?

מדובר ביחידה נורא פעילה, שעושה הרבה פעולות ומבצעים. בין התפקידים היותר קרביים שיש לבנות. לא נחים לרגע, וחווים הרבה דברים בשירות הזה. כמובן שהשירות וההכשרה לא קלים בכלל וכמו בכל שירות קרבי יש הרבה סכנות. לכן ללא ספק הוא לא מתאים לכל אחד. אבל אם את אוהבת שטח ורוצה להרגיש שאת עושה שירות שהוא מלא בפעילות, זאת יכולה להיות יחידה מעולה. השירות הוא כמובן מעורבב וכולל גם בנים.

ביחידה גם יש אפשרויות לצאת לכל מיני קורסי המשך ויחידות מיוחדות אחרות במהלך השירות אם תהיו מתאימות לזה.

ההכשרה תתחיל בטירונות 05, ותמשיך להכשרה מתקדמת יותר שאורכה כ4 חודשים.

דרישות(לנשים):

פרופיל 82 ומעלה ו- BMI של 17-32

בנוסף יש לבקש את התפקיד בעדיפות גבוהה ולחתום על שרות חובה של 32 חודשים ועל מסמך "דין אישה כדין גבר". בנוסף צריך להתחייב לשירות מילואים פעיל.

חיילת סיירת במשמר הגבול

הכללתי את התפקיד בעיקר בשביל להסביר את ההבדל בינו לבין לוחמת במג"ב, כדי שתדעו שזה לא בדיוק אותו הדבר.

בתפקיד הזה, האזור היחיד שבו תהיו פעילות היא העיר ירושלים. התפקיד כולל סיורים בעיר, אבטחת אתרים גדולים, ומשימות כאלה ואחרות שנועדו למנוע פעילות חבלנית ופשיעה בעיר ירושלים.

ומה תכלס?

אם אתן מהעיר ירושלים או אם ביקרתן שם, בטוח יצא לכן כבר לראות את החיילים שמסיירים שם בעיר במדי מג"ב. אז זה בדיוק יהיה מה שגם אתן תעשו.

התפקיד כנראה קצת פחות אינטנסיבי מלוחמת מג"ב, אבל גם הוא לא פשוט בכלל ודורש הרבה ערנות, ריכוז ומוטיבציה. יש כמובן גם סכנות בתפקיד וכולנו שומעים מידי פעם על חיילי מג"ב שנפגעים בעקבות פיגועי טרור בירושלים.

מצד שני, אנחנו שומעים גם לא מעט על פיגועי טרור שסוכלו בעיר ירושלים בעזרת לוחמי היחידה. לכן, באמת מדובר בתפקיד משמעותי וחשוב מאוד.

ההכשרה לתפקיד מתחילה מטירונות 03, וממשיכה לאימון מקיף יותר שאורכו כחמישה שבועות.

דרישות:

פרופיל 72 ומעלה.

ציונים ביום המאה: יחסי אנוש 2 ומעלה, שדה 3 ומעלה, פיקוד 3 ומעלה.

אני גם שמעתי שמעדיפים אנשים שגרים בירושלים והאזור ורואים בזה כיתרון גדול(שזה נשמע הגיוני), אבל לא יודע אם זה באמת נכון.  

 

בונוס: רעיונות לתפקידים נוספים

תפקידים כאלה ואחרים בחייל המודיעין וחייל התקשוב

בנוסף לכל התפקידים לבנות בצבא שפירטתי עליהם כאן, יש עוד המון תפקידים מעולים לבנות בחייל המודיעין ובחייל התקשוב. על חלק מהתפקידים פירטתי בפוסט הזה ועל חלק מהם בפוסט הבא.

בעתיד אולי אכתוב פוסט שבו אתייחס אך ורק לתפקידים בחייל המודיעין ופוסט על תפקידים בחייל התקשוב.

תפקידים נוספים בחייל האוויר

גם בחייל האוויר לא חסרים תפקידים נוספים שרלוונטיים לבנות, כמו פקחית טיסה שנחשב תפקיד טוב ואפילו טייסת. בעתיד כנראה אכתוב פוסט מפורט על תפקידים בחייל האוויר(ואעשה חלק שנועד לתפקידים לבנות). אבל בינתיים, תוכלו לנסות לחפש מידע על תפקידים נוספים בחייל האוויר באינטרנט.

תפקידים נוספים שכתבתי עליהם בעבר

והנה עוד כמה תפקידים לבנות בצבא שכתבתי עליהם בעבר שלא נופלים מהתפקידים שכתובים כאן:

מפעילת האמר צבאי

מאבחנת פסיכוטכנית

מורה חיילת

מקווה שנהנתן מהקריאה, שגיליתן על כמה תפקידים מעניינים חדשים ושתגיעו בצבא לתפקיד שתאהבו ותממשו בו את כל הפוטנציאל שלכן.

בהצלחה!