בצבא שלנו יש אינספור תפקידים במודיעין, ולא על כולם אפילו מותר לנו לדבר. אבל אפילו שיש המון תפקידים במודיעין שלא נשמע עליהם לעולם, יש עדיין כמות מאוד יפה של תפקידים שעליהם בהחלט מותר ושחשוב לדבר כדי שתשמעו עליהם לפני שתינעלו על התפקיד שאתם רוצים.

אם אתם כבר יודעים איזה תפקיד במודיעין אתם רוצים והחלטתם שאתם חייבים להתקבל אליו או באופן כללי למודיעין בכל מחיר, כדאי שתקראו את הפוסט הבא. הפוסט הזה הוא פוסט מושקע ומקיף מאוד שמסביר לכם מה לעשות שלב אחרי שלב בשביל להצליח לעבור את המיונים למודיעין לתפקידים השונים בהצלחה.

אבל אם אתם רוצים קודם עוד קצת מידע על התפקידים השונים במודיעין אז תמשיכו לקרוא, ולאחר מכן תעברו לפוסט שמדבר על המיונים למודיעין.

התפקידים במודיעין ששווה להכיר:

תפקידים במודיעין שכתבתי עליהם בעבר שמומלץ מאוד לקרוא עליהם:

תפקידים במודיעין שנדבר עליהם בפוסט הזה:

מסלול אניגמה

מדובר במסלול במודיעין שעוסק בתחום המחשבים ושאין עליו יותר מידי מידע. המסלול נחשב טוב ברמת העיקרון, ובכולל בתוכו כל מיני תת מסלולים שונים. לא ניתן לפרט יותר מידי על המסלולים השונים, אבל היחידה עוסקת בכל מיני תחומים כמו תכנות במגוון שפות, QA, מערכות מידע, פיתוח, רשתות ועוד.

ומה בתכלס?

בתכלס, מדובר ביחידה שנחשבת טובה, אבל קשה להגיד איך ייראה שם השירות באמת מאחר ואין כמעט מידע על היחידה. מה שכן ידוע זה שהרבה פעמים אנשים שנופלים מגא"מא סייבר שכתבתי עליה בעבר מקבלים הזדמנות להתמיין ליחידה. בנוסף, הרבה פעמים נותנים עדיפות לכאלה עם פרופיל 64 בשביל קבלת המיונים. לכן כנראה מדובר ביחידה שבה הרמה והידע המוקדם שדורשים בה במחשבים נמוכה יותר מזו שדורשים בגאמ"א.

כמובן שזו לא הדרך היחידה לקבל מיונים ליחידה, ואפשר לקבל הזדמנות להתמיין לאחד המסלולים גם אם תפלו ממסלול אחר, או פשוט דרך המיונים העיקריים של חייל המודיעין.

באופן כללי, ביחידה יש הרבה מסלולים שונים והרבה שיבוצים שונים. לכן אופי השירות יהיה תלוי מהמסלול שאליו תשובצו. השירות הוא בבסיס פתוח(כלומר לרוב יומיות) במרכז הארץ.

דרישות:

רשמית, הדרישות הן דפ"ר 50 ומעלה, ידע נרחב במחשבים וחתימת קבע לשנה. אבל ממה שהבנתי, יש גם מסלולים שבהם לא דורשים ידע מעמיק מאוד, אלא רוצים חשיבה ריאלית טובה ויכולת ללמוד מהר.

בנוסף, לבנים יש עדיפות לבעלי פרופיל עורפי. למרות שאם תוכיחו את עצמכם יש סיכוי להתקבל גם עם פרופיל קרבי!

המיונים:

כמו רוב המיונים בחייל המודיעין, תצפו למבחנים במחשב, ראיונות וסיווג בטחוני. כבר כתבתי פוסט מושקע מאוד שאם תפעלו לפי מה שכתוב בו שלב אחר שלב, הסיכויים שלכם להצליח במיונים למודיעין בכל תפקיד באשר הוא, יגדלו משמעותית.

מופ"ת

תפקיד חשוב מאוד שכולל ניתוח תצלומים והסקת מידע מסווג מהם שצה"ל מסתמך עליו. התפקיד כולל מעקב אחר צבאות האויב, מעקב אחר תשתיות אויב, התראה על מצב מלחמה וגם הכוונה ועזרה מרחוק במצב של מלחמה.

ומה בתכלס?

התפקיד לא פשוט בכלל, ואני מכיר אנשים ששירתו בו שבאים עם דעות חלוקות לגביו. יש כמה שאומרים כי מדובר בתפקיד די שוחק שחוזר על עצמו בלי סוף כי בסופו של דבר אתה כל היום מנתח תצלומים ומידע (שלרוב לא באמת כזה מעניין) ומעביר את זה לגורמים הרלוונטיים.

העבודה קשה, מהבוקר עד הלילה ולפעמים גם בלילה והיציאות הן חמשושים כשסוגרים שבת בערך אחת לחודש(אבל זה משתנה בהתאם לכמות האנשים בתפקיד ובהתאם למצב הבטחוני).

מה שכן, כולם אומרים בלי יוצא מן הכלל כי מדובר בתפקיד סופר חשוב שמישהו חייב לעשות אותו וכולם אומרים שלפעמים נחשפים למידע מסווג ומאוד מעניין(שכמובן אסור לשתף אותו). בלי קשר, עדיין זה נחשב לתפקיד טוב, שעושה רושם לא רע באזרחות. ועדיין תלמדו ממנו הרבה על עצמכם וכנראה תצאו לאזרחות מסופקים בסופו של דבר. עוד הסבר על המסלול תוכלו למצוא בסרטון הזה.

קצת על ההכשרה-

ההכשרה תתחיל בטירונות 02 בסיסית ותמשיך לקורס של ארבעה חודשים שבו תלמדו ותכירו את הטכנולוגיות והתשתיות השונות שיש בידי צבאות האויב שלנו. לאחר מכן תמשיכו להסמכה שאורכה כחודשיים ושם תלמדו לתפעל כל מיני מערכות טכנולוגיות שלנו, תלמדו איך לנתח מידע בגזרות שבהן תעבדו בצורה היעילה ביותר ועוד.

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 60 ומעלה ולבנות חתימה על השלמת משך שירות החובה ל32 חודשים כמו אצל בנים. בנוסף, יש לעבור בהצלחה את המיונים השונים ליחידה.

על המיונים:

המיונים בגדול הם בדיוק כמו רוב המיונים הקלאסיים לתפקידי מודיעין. כתבתי עליהם בצורה מאוד מפורטת בפוסט הזה שיסביר לכם מה לעשות שלב אחרי שלב בשביל להתקבל למודיעין וגם לתפקיד הזה אם תרצו בכך(פשוט צריכים להיות טובים בחלקים שקשורים לתצלומים ולניתוח מידע במיונים). 

מסלול אתרוג

מסלול אתרוג שבעבר היה נקרא עח"ם (עובד חקר מודיעין), הוא גם כן מסלול שבו תלמדו לעבד מידע ולהסיק ממנו מסקנות חשובות שעליכם יהיה להעביר הלאה לדרגים הבאים בתור כמו במופת.

אבל, כאן אופי התפקיד הוא שונה. כאן תקבלו פיסות מידע שונות מכל יחידות האיסוף המודיעיניות בנוגע לגזרה שתהיו אחראיים עליה והתפקיד שלכם יהיה להרכיב תמונת מצב מהמידע שתקבלו ולהעביר אותו הלאה לגורמים הרלוונטיים.

ומה בתכלס?

בתכלס, לא ניתן לפרט הרבה יותר מזה לצערי מטעמי סיווג. מה שכן אפשר להגיד זה שמתוך המסלולים של המודיעין הכללי, זה נחשב למסלול טוב ואפשר להגיע דרכו למקומות מעניינים בהחלט. כמובן, שכמו בכל מקום בצבא יש גם חלקים פחות יפים ויותר מאתגרים בתפקיד, והרבה תלוי לאן בדיוק תגיעו בתוך התפקיד.

אבל למי שרוצה לשרת בתפקיד טוב במודיעין שפחות מתעסק בתחום הטכנולוגיה(כמו תפקידי תכנות למשל) ואוהב להפעיל את הראש, לנתח מידע ולהסיק מסקנות, יכול בהחלט למצוא את עצמו בתפקיד וליהנות ממנו מאוד. שלא לדבר על התועלת והחשיבות של התפקיד מבחינת הצבא והמדינה.

דרישות:

פרופיל 25 ומעלה, דפ"ר 60 ומעלה. על נשים לחתום על השלמת שירות ל32 חודשים.(שירות מלא כמו לבנים) 

על כולם גם לעבור את המיונים בהצלחה.

קצת על ההכשרה והמיונים:

ההכשרה מתחילה בטירונות 02 טיפוסית, וממשיכה בקורס שאורכו בין שלושה לארבעה חודשים. בשביל להתקבל לתפקיד ולהתחיל בהכשרה, עליכם לעבור את המיונים אליו.

המיונים באופן כללי הם כמו המיונים של כלל חמ"ן. מחפשים בדר"כ אנשים עם ידע אקטואלי נרחב, אבל גם אנשים חדים בעלי ראש אנליטי טוב וחשיבה לוגית טובה, זיכרון טוב ועוד. אם אתם רוצים להצליח במיונים, כדאי לכם לקרוא את הפוסט הזה שבו אני מסביר על כל השלבים שעליכם לעשות בשביל להתקבל למודיעין לתפקיד שאתם רוצים.

 

מסלול אגו"ז(אנליסט גיאו ויזואלי)

כמובן שכמו מסלולים רבים אחרים, גם על המסלול הזה לא ניתן לפרט יותר מידי. אבל באופן כללי מדובר גם כאן בתפקיד שעוסק במחקר ובעיבוד מידע (קצת כמו במופת ובמסלול אתרוג אבל בסגנון אחר לגמרי.)

אתם תקבלו מידע גיאוגרפי ומידע נוסף מסוגים שונים כמו תצלומים, כל מיני ידיעות וחומרי גלם אחרים שאותם עליכם יהיה לחקור לעומק, לעבד ולהפיק מהם מסקנות כמה שיותר מדויקות.

ומה בתכלס?

תפקיד לא פשוט, אבל מאוד מעניין ומשמעותי. אתם ללא ספק תרגישו את התרומה למדינה ואת החשיבות שלכם בצבא. אתם תחשפו למידע מסווג, ותהיו אחראיים על מחקר והסקת מסקנות בתחום הטרור ובתחומים נוספים. השירות בבסיסים פתוחים ברחבי הארץ. כלומר לרוב אלו יהיו יומיות אבל שעות העבודה יהיו מרובות!

דרישות:

דפ"ר 60 ומעלה, פרופיל 45 ומעלה, בוגרי מגמה ריאלית(כמו פיזיקה, מדעי המחשב ועוד)

על בנות לחתום בנוסף חתימה על השלמת שירות של 32 חודשים כמו בנים. ועליהן לקבל ביום המא"ה בעבודת צוות 3 ומעלה ובעיבוד מידע 3 ומעלה.

בנוסף, בהתאם לתחום הספציפי שבו תעסקו בשירות, האורך שלו עלול להשתנות. כלומר אתם עלולים לחתום על תקופת קבע מסוימת (לרוב לא ארוכה מידי, כלומר לא מעל שנה).

הכשרה ומיונים:

ההכשרה תתחיל בטירונות 02 טיפוסית, תמשיך בקורס מקיף שאורכו כארבעה חודשים ובסופו תשובצו בבסיסים השונים.

המיונים לתפקיד הם ברמת המיונים הכלליים למודיעין. לכן אם אתם רוצים להצליח בהם ולהתקבל לתפקיד הזה או לתפקיד אחר במודיעין, כדאי לכם מאוד לקרוא את הפוסט שלי בנושא מיונים למודיעין כאן באתר. מדובר בפוסט מקיף מאוד שיכין אתכם למיונים במודיעין בצורה הכי טובה שיש.

מסלול בכיר לדוברי פרסית

במסלול תאזינו לשפה הפרסית ותשיגו מידע חשוב מגזרת האויב.

אחרי שהתייחסנו קצת למסלולים טכנולוגיים ולמסלולי עיבוד וניתוח מידע נוספים, הגיע זמן לתת גם קצת במה למסלולי שפות.

נתחיל במסלול בכיר לדוברי פרסית, שזה מסלול מעולה בעל חשיבות עצומה לצבא ולמדינה שלנו בכלל.

כל מי שייקח חלק במסלול, יהיה אחראי על איסוף מידע ותרגום שלו מהשפה הפרסית. עיקר התפקיד יהיה איסוף מידע והתרעה כנגד טרור, והערכות ובניית אסטרטגיות אל מול מצבים ביטחוניים אחרים שונים.

ומה בתכלס?

בתכלס, מדובר בתפקיד מאוד מאתגר ולא פשוט, אבל באותו הזמן מאוד חיוני וחשוב. התפקיד הוא בעיקר האזנה למידע כזה ואחר, ותרגום שלו. השעות לא תמיד פשוטות, וכוללות גם עבודה בלילה שכן צריך להיות בכוננות בכל זמן אפשרי. זה יכול להיות שוחק ומעייף לפעמים, אבל ביום שבו תשיגו פיסת מידע חיונית שתשפיע על כל הצבא והמדינה, אתם תבינו כמה התפקיד הזה חשוב באמת.

אין היום הרבה מאוד אנשים שיודעים ודוברים את השפה הפרסית בארץ מהבית ולכן אם אתם בין אלה שכן מכירים את השפה ברמה כזאת או אחרת, אתם תהיו מאוד חיוניים לצה"ל ולמדינה שלנו וחשוב מאוד שתגיעו ותתמיינו לתפקיד הזה.

דרישות:

דפ"ר 50 ומעלה, פרופיל 25 ומעלה, ידיעת השפה הפרסית ברמה כלשהי(ממש לא חובה שזו תהיה רמת שפת אם).

על בנות לחתום על שירות של 32 חודשים כמו בנים. וכמובן שעל כולם לעבור את המיונים.

הכשרה ומיונים:

לאחר הטירונות, אתם תמשיכו להכשרה שאורכה הוא כארבעה חודשים. במהלך ההכשרה והתפקיד אתם תשפרו את רמת השפה הפרסית שלכם להיות קרובה לרמת שפת אם(אלא אם היא כבר שפת אם שלכם), ובמקביל אתם תלמדו לעומק מידע חשוב שנוגע לגזרה האיראנית, ככה שתוכלו להבין ולנתח את כל המידע שאותו תשמעו או תקבלו בצורה הטובה ביותר. ממה שהבנתי לגבי המיונים, הם כוללים מבחני 300, ראיון בשפה הפרסית וסיווג בטחוני.

אופק: לימוד ערבית או פרסית לפני הגיוס

דרך מעולה ללמוד שפה חדשה.

אם אין לכם ידע מהבית בשפות הערבית או הפרסית אבל אתם עדיין אוהבים ללמוד שפות חדשות ובעלי זיכה לזה, המסלול הזה הוא בשבילכם.

מסלול אופק נוצר בגלל שאין מספיק אנשים שדוברים את השפה הערבית והפרסית מהבית ומבית הספר ועל כן במסלול מכשירים ומלמדים אנשים לדבר בערבית ופרסית מאפס גם אם אין להם רקע בכלל בשפה.

ומה בתכלס?

לא ניתן כמובן לפרט יותר מידי, אבל מהות המסלול מזכירה את תפקידי ההאזנה האחרים שיש בצבא רק שכאן תלמדו את השפה מאפס ועל כן תתחילו עוד בקורס קדם צבאי שבו תלמדו את השפה.

התפקיד לא קל וכולל פעילות בשעות לא שגרתיות ולא פשוטות. אבל, זה אחד התפקידים היותר משמעותיים ויותר מעניינים שיש במודיעין במיוחד אם אתם בלי רקע טכנולוגי ובלי רקע בשפות הערבית והפרסית.

דרישות:

להצליח במיונים הכלליים במודיעין ולהראות בהם שיש לכם נטייה לשפות וקליטה מהירה לשפות חדשות. התייחסתי כבר בעבר למיונים במודיעין ולדרך הכי טובה לעבור אותם בהצלחה באתר שלי(תוכלו למצוא את הפוסט בתפריט). מדובר בפוסט מאוד מפורט ומעמיק שבוודאות יעלה את הסיכויים שלכם להצליח במיונים למודיעין ולהתקבל לכל תפקיד שם שתרצו, כולל התפקיד הזה. 

הכשרה:

ההכשרה מתחילה בקורס קדם צבאי אינטנסיבי שאורכו בערך חמישה חודשים ובמהלכו תתחילו ללמוד לעומק את השפה הפרסית או הערבית, תלמדו את התרבות הערבית, תרבות האסלאם, ועוד דברים רלוונטיים חשובים נוספים. לאחר מכן תמשיכו לטירונות 02, והכשרות וחפיפות צבאיות נוספות לפני שתתחילו בשירות הסדיר שלכם.

 

מסלול תירוש

תפקיד מעניין מאוד שכולל עבודה על כל מיני מערכות אלקטרוניקה של הצבא ושמירה על תקינותן. כמעט ואין מידע על התפקיד הזה מטעמי סיווג, ולכן אין הרבה מה לכתוב. מה שכן, אתם תלמדו בתפקיד הרבה, ואם תחליטו שהתחום שאותו תלמדו מעניין אתכם, תוכלו למצוא עבודה בתחום הזה באזרחות בקלות.

ומה בתכלס?

מה שניתן להגיד זה שהשירות הוא בבסיס סגור, כלומר לא יומיות. בנוסף, האנשים שאיתם תעבדו יהיו אנשים מאוד איכותיים ואם תגיעו לתפקיד, רוב הסיכויים שאתם באמת לא תתחרטו על זה.

דרישות:

דפ"ר 60 ומעלה, 5 יחידות לימוד בפיזיקה ומתמטיקה.

בנוסף, נדרשת זיקה טכנולוגית, יכולת עמידה מול קהל והעברת חומר בצורה טובה, עמידה בלחצים גבוהים ועבודה מרובה, יכולת למידה עצמית גבוהה מאוד ועוד.

את כל התכונות שציינתי יבדקו במיונים שאותם עליכם יהיה לעבור. על המיונים מודיעין כבר כתבתי פוסט מאוד מעמיק ומקיף בעבר. אם אתם רוצים להצליח במיונים ולהתקבל לתפקיד הזה או לתפקיד אחר במיונים, אני ממליץ לכם מאוד לקרוא את הפוסט הזה שתוכלו למצוא אותו בתפריט האתר.

הכשרה:

ההכשרה תתחיל בטירונות 02 ותמשיך לקורס שאורכו כשלושה חודשים. בקורס תלמדו על אופטיקה, לוגיקה, תחומים שונים בחשמל, כל מיני מערכות מתקדמות מסווגות ועוד. לאחר מכן תמשיכו לשירות הסדיר שבו תעברו עוד חפיפה של כשלושה חודשים לפני שתתחילו באמת בעבודה השגרתית שלכם ביחידה.

 

מסלול שביט

עוד מסלול מעולה בתחום האלקטרוניקה והחומרה ששווה בהחלט להכיר. במהלך המסלול, תעבדו בצוותי פיתוח לצד מהנדסים והנדסאי אלקטרוניקה מובילים בחיל המודיעין. אתם תיקחו חלק ביצירת כרטיסים אלקטרוניים שזה אומר פיתוחי חומרה כאלה ואחרים, בדיקת הכרטיסים, עריכת מעגלים מודפסים ועוד.

ומה בתכלס?

אתם תעבדו בבסיס פתוח, כלומר לרוב יומיות על אף ששעות העבודה יהיו מרובות ולא פשוטות בכלל.

בנוסף, אתם תעבדו עם המון אנשים רציניים מאוד. חלקם יהיו עתודאים בעלי תואר וחלקם הנדסאים עם התעודות הרלוונטיות. התפקיד בסך הכל מעניין וחיוני מאוד ורוב האנשים מרוצים ממנו. על אף שברור כי תמיד יש את אלו שיגידו שהתפקיד שוחק וכי חוזרים על אותם הדברים שוב ושוב, בסופו של דבר מדובר בתפקיד טוב שגם יכול להועיל באזרחות בעבודות בתחומים שונים.

דרישות:

דפ"ר 60 ומעלה, 5 יחידות לימוד במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית. ומעבר לזה צריך לעבור את המיונים לתפקיד בהצלחה.

מיונים והכשרה:

המיונים וההכשרה הם די רגילים כמו ברוב המקומות במודיעין. תתחילו במיונים הכלליים של מודיעין ואם תימצאו מתאימים תמשיכו לראיון אישי וסיווג בטחוני. כבר כתבתי בעבר פוסט מאוד מושקע ומעמיק על המיונים למודיעין. ממליץ לכם לקרוא אותו ולעשות את מה שכתוב שם בדיוק כדי להצליח להתקבל למודיעין לתפקיד שאתם רוצים.

ההכשרה לתפקיד תתחיל בטירונות 02, ותמשיך בקורס בבסיס סגור שאורכו כשלושה חודשים. בקורס תלמדו על תורת החשמל, לוגיקה, תקשורת, שפות פיתוח ועוד. בנוסף במהלך הקורס יהיו מבחנים מנפים שעליכם יהיה להצליח בהם כדי להישאר בתפקיד.

מסלול מט"ם

מסלול מעולה שהוא אחד מהמסלולים הרבים של יחידת איסוף המודיעין וההתרעה(8200).

מי שיתקבל למסלול, יתעסק עם מערכות ותוכנות מפותחות ומתקדמות מאוד שבעזרתן הוא ייקח חלק בבניית התמונה המודיעינית שלנו.

ומה בתכלס?

בתכלס, בתפקיד עצמו יש כמה מגמות, כשבכל אחת מהן מה שתעשו יהיה מעט שונה ועל כן האופי של השירות יהיה שונה. מה שמשותף בכל המגמות זה שהבסיס הוא סגור(כלומר לא שירות יומיות) וששעות העבודה הן מרובות. בנוסף, כמו כמעט בכל תפקיד במודיעין, השירות הוא מאוד מעניין והאנשים שישרתו אתכם לרוב יהיו איכותיים מאוד.

כעת נתייחס למגמות השונות במסלול:

מגמת ממג- מי שיגיע למגמה הזו, יהיה אחראי על הפעלה ובקרה של כל מיני מערכות מודיעיניות מתקדמות כשתוך כדי הוא יעקוב כל הזמן אחרי מה שקורה בשטח במטרה לזהות כל מיני אירועים חריגים שדורשים התייחסות מטעם הצבא. כאן תדרשו להראות יכולות ניווט ויכולת לנתח מפות בצורה נכונה ויעילה.

מגמת הפעלה- גם כאן תהיו אחראיים על הפעלה של כל מיני טכנולוגיות מודיעיניות מתקדמות, אבל כאן המסלול מעט יותר טכני, ותהיו אחראיים על פיצוח ואיתור בעיות שצצות במערכות. כמו כן ותהיו אחראיים על ריכוז כל המידע שתקבלו ותרגום יעיל שלו למידע שיעזור לצבא שלנו.

מגמת עומ"ק – במגמה הזו תהיו אחראיים על מציאת נקודות "חלשות" ולא יעילות בשיטות העבודה בבסיס. אתם תעשו את זה בעזרת הכשרה מיוחדת שתעברו על כל מיני מערכות מורכבות שיעזרו לכן במציאת הבעיות הללו. לאחר שתמצאו בעיות כאלה ואחרות בשיטות העבודה, עליכם יהיה להציע פתרונות חדשים לייעול הבעיות.

דרישות:

דפ"ר 60 ומעלה, פרופיל 25 ומעלה, מגמה ריאלית כלשהי בבית הספר ומעבר המיונים לתפקיד בהצלחה.

בנוסף, על בנות לחתום על שירות חובה של 32 חודשים כמו של בנים.

הכשרה ומיונים:

המיונים לתפקיד הם המיונים הסטנדרטיים הכלליים של חייל המודיעין, שמהם אם תמצאו מתאימים תמשיכו לראיונות לתפקיד. כבר כתבתי פוסט מאוד מפורט על המיונים למודיעין שמסביר לכם שלב אחרי שלב מה צריך לעשות כדי להצליח בהם ולקבל את התפקיד שאתם רוצים. לכן אני ממליץ מאוד שתמצאו אותו בתפריט ותקראו את מה שרשום שם.

אם תתקבלו, ההכשרה לתפקיד תתחיל בטירונות 02 טיפוסית ותמשיך לקורס שאורכו כארבעה חודשים. במהלך הקורס תלמדו על כל המערכות המודיעיניות שרלוונטיות לכם, ותלמדו על שיטות עבודה חשובות נוספות שקשורות לתפקיד שלכם.

מת"ן (מחקר ופיתוח מקורות)

גם מסלול מת"ן משתייך ליחידת איסוף המודיעין וההתרעה של חייל המודיעין(8200) ומדובר במסלול שנוגע גם בפן הטכנולוגי אבל גם בפן המודיעיני.

עיקר העבודה במסלול היא מחקר ופיתוח מקורות שמהם מופק המודיעין ביחידה שבה תשרתו. אתם תהיו אחראיים על פיתוח ויצירה של יכולות חדשות שישפרו את איכות המודיעין. את זה תעשו בעזרת ביצוע מחקר טכנולוגי בשילוב עם מחקר מודיעיני.

ומה בתכלס?

זה נחשב תפקיד טוב, אבל קשה להגיד בוודאות מה אופי השירות בעקבות הסיווג. מה שכן אפשר להגיד, זה שמדובר בבסיס סגור(כלומר לא יומיות) ומדובר במקום שיהיו לכם בו שעות עבודה מרובות וארוכות אבל מפרכות. התפקיד דורש המון רצינות, חשיבה מעמיקה והבנה מעמיקה בתחום שבו תעסקו.

אם יש לכם זיקה טכנולוגית ובמקביל גם רצון להתעמק במודיעין עצמו(כלומר ניתוח מידע, עיבוד המידע ועוד) אז התפקיד הזה יכול להתאים לכם ולעניין אתכם בהחלט.

דרישות:

דפ"ר 70 ומעלה, פרופיל 25, 5 יחידות לימוד בפיזיקה. ועדיף גם ידע קודם כלשהו במחשבים.

על נשים לחתום בנוסף על שירות של 32 חודשים כמו של שנים, ועל כולם לעבור את המיונים לתפקיד בהצלחה.

הכשרה ומיונים:

המיונים לתפקיד מתחילים כמו כל המיונים הכללים של חמ"ן, וממשיכים משם לראיונות. כבר כתבתי בעבר פוסט מאוד מושקע על הדרך לעבור את המיונים במודיעין בהצלחה(שתוכלו למצוא אותו בתפריט) ואני ממליץ לכם מאוד לקרוא אותו אם אתם רוצים להתקבל לתפקיד הזה או לתפקיד אחר במודיעין.

ההכשרה לתפקיד תתחיל בטירונות 02 ותמשיך בקורס בבסיס סגור שאורכו כארבעה חודשים. לאחר מכן תמשיכו להסמכה שאורכה יהיה תלוי בקצב הלמידה שלכם ובמקום אליו תגיעו. בסיום ההסמכה תתחילו בשירות הסדיר שלכם בתפקיד.

יחידת 504

חשבתם שסוכנים חשאיים יש רק בסרטים? אז זהו, שלא. יחידת 504, או בשמה היותר עדכני אבל הפחות נפוץ "עוצבת המודיעין האנושי" היא יחידה שעוסקת בהפעלת סוכנים מחוץ לגבולות ישראל ובתוך גבולות ישראל. לא הרבה ניתן להגיד על היחידה הזו, אבל את מה שניתן להגיד, אספר לכם.

ביחידה יש מספר תפקידים עיקריים בהם ניתן לשרת.

תפקיד סוכן-

הסוכנים הם אלה שנמצאים שם בצד השני, בשטחי האויב במטרה לאסוף כמה שיותר מידע מודיעיני חיוני בשביל המדינה והצבא. התפקיד כמובן מסוכן בטירוף ונעשה בסודיות ובחשאיות מוחלטת. יותר מזה לא ניתן לפרט.

תפקיד מפעיל-

את תפקיד המפעיל מבצעים רק מי שנמצא כבר בקבע ביחידה ובעדיפות לקצין בקבע. המפעילים הם בעצם אלה שאחראיים על הסוכנים שאותם הם מתדרכים לפני כל פעילות מודיעינית. גם במהלך המבצעים המפעיל שם כדי לעזור כמה שיותר לסוכן. למפעילים אחריות עצומה ותפקיד מאוד מאתגר שדורש התמודדת עם הרבה מצבי לחץ.

תפקיד לוחם-

תפקידו של הלוחם ביחידה הוא לדאוג לביטחון של הסוכן והמפעיל תוך שמירה על חשאיות מוחלטת. הלוחמים גם אחראיים לוודא כי ניתן להתחיל במצבע ובודקים מראש כי הכל מאובטח ונשאר חשאי.

המתשאלים-

המתשאלים, שזה פשוט שם יפה יותר לחוקרים, אחראיים על חקירת שבויים שנתפסים על ידי המדינה. התפקיד דורש חוסן נפשי רב, חדות לפרטים וכמובן שעוד הרבה יותר מזה.

דרישות:

לא מפורסמות דרישות רשמיות מבחינת נתוני איכות, אבל צריך לעבור הליכי מיון וסינון קפדניים מאוד על מנת להגיע ליחידה.

מיונים:

המיון הראשוני שיש לעבור הוא יום הסיירות. כבר בסוף היום, אם תמצאו מתאימים, יגידו לכם כי עברתם ותזומנו למיוני המשך ליחידה.

במיוני ההמשך תקבלו מידע יותר מעמיק על היחידה ותבינו קצת יותר לעומק מה היא באמת עושה ומה המהות שלה. בנוסף, תעברו מבחני 300 שכבר פרטתי עליהם בעבר כאן, תעברו ראיון עם פסיכולוג שגם לזה התייחסתי כבר בפוסט שמדבר על המיונים למודיעין. בנוסף, תעברו מיונים מקצועיים נוספים שרלוונטיים ליחידה.

בשביל לקבל מידע מעמיק יותר על המיונים המקצועיים שתעברו, הייתי מציע לכם להירשם לאתר הזה. מי שנרשם, מקבל מידע מעמיק יותר בנוגע למיונים וליחידה בכלל כמו גם הכנה למיונים.

הכשרה:

אתם תתחילו מטירונות 05 בגולני שבסופה תוסמכו לכל הדברים שגם לוחמי גולני מוסמכים אליהם. לאחר מכן, תמשיכו לטירונות יחידה מיוחדת בשטח שבה תוכשרו על דברים מיוחדים שרלוונטיים ליחידה כמו לוחמה בטרור ועוד.

ולבסוף, תמשיכו למסלול הכשרה נוסף שאורכו כחצי שנה ובו תוכשרו על אקדח, קרב מגע ברמה הגבוהה ביותר ותכנים נוספים רבים בהתאם לתפקיד שאליו יחליטו שאתם מתאימים.

תפקידים נוספים בחייל המודיעין ששווה להכיר

חוץ מהתפקידים הרבים שכתבתי עליהם עד עכשיו, יש בחיל המודיעין עוד המון תפקידים טובים ומגוונים. אבל מאחר והפוסט הזה כבר לא קצר בכלל, כרגע החלטתי לא לפרט על שאר התפקידים באתר שלי. ובכל זאת, אני אשאיר לכם  כאן עוד כמה תפקידים מעולים עם קישורים למקורות מידע מתאימים שתוכלו להתחיל מהם בינתיים. אם אחד התפקידים ייראה לכם מעניין, תוכלו להמשיך לחקור עליו ברשת. בעתיד אולי אוסיף מידע מעמיק עד כמה שאפשר גם על התפקידים שכאן בפוסט הזה או בפוסט חדש.

לסיכום

חייל מודיעין הוא ללא ספק עולם שלם עם אינספור תפקידים ותת-תפקידים שונים מעניינים ומטורפים. על חלק מהם אפילו לא תשמעו לעולם, ועל חלק שמעתם ממש עכשיו אצלי בפוסט. מה שבטוח, זה שכל אחד יכול למצוא תפקיד במודיעין שיעניין אותו. 

הערה חשובה: רבים מהקוראים בפוסט הזה שואלים אותי על כל מיני מסלולים כאלה ואחרים בחיל המודיעין. קחו בחשבון שרוב המסלולים שלא כתובים כאן, או שאין עליהם מידע נוסף ברשת זה בגלל סיווג בטחוני גבוה וכי אסור לפרט עליהם. (יש מקרים חריגים של כל מיני מסלולים קטנים שפחות מוכרים, אבל לרוב זה לא המצב).

ולכן, אם אתם לא מוצאים מידע ברשת על המסלולים, לרוב זה אומר שגם אני לא אוכל באמת לפרט על המסלולים האלה שום מידע נוסף. 

אני מקווה שכולכם תמצאו את התפקיד המושלם בשבילכם ומאחל לכם הצלחה רבה בשירות הצבאי שלכם!