אפילו שברוב המקרים אנשים מאוד מתאמצים דווקא בשביל לקבל פטור מהצבא, יש לא מעט מקרים הפוכים שבהם אנשים רוצים לערער על פטור שהם קיבלו מהצבא. ערעור על פטור מהצבא זה בעצם ערעור מיוחד שאותו יש לנסח ולשלוח לצבא כדי לשנות את דעתם ולהצליח בכל זאת להתגייס לצבא אחרי שכבר הוחלט שאתם פטורים ממנו.

לנסח ולשלוח ערעור כזה זאת יכולה להיות משימה לא פשוטה בכלל, שכן לרוב פטורים כאלה ניתנים לאחר הרבה שיקולים והרבה דיונים מאוחרי הקלעים וערעורים כאלה כוללים לא מעט בירוקרטיה. עם זאת, יש לא מעט מקרים וסיפורי הצלחה של אנשים שקיבלו פטור מהצבא והצליחו לערער עליו ולבסוף להתגייס כמו כל שאר החיילים.

לכן בפוסט הזה אסביר בדיוק איזה פטורים מהצבא קיימים, ועל איזה פטורים ניתן לערער וכמובן איך צריך לערער עליהם. אם מעניין אתכם פטור ספציפי והדרך איך לערער עליו, תוכלו לדלג ישירות אליו בעזרת תוכן העניינים. לפני שאסביר על סוגי הפטורים השונים, אציג את עצמי בכמה מילים.

מי אני?

שמי ליאור, ואני המייסד של האתר הזה אז נעים מאוד! האתר "לפני צבא" נוצר לפני כחמש שנים במטרה לתת כמה שיותר ערך ועזרה למלש"בים לפני הצבא בכל דרך אפשרית.

במהלך השנים, עזרתי באופן אישי במיילים וגם בגלוי באתר למאות מלש"בים שפנו אלי בנושאים שונים ומגוונים, ולאחרונה גם התחלתי לעבוד בשיתוף פעולה כיועץ לעורך דין צבאי ולמלש"בים.

לכן, כל מה שנכתב בפוסט הזה, מגיע מידע אישי שלי שנצבר אחרי הרבה ניסיון בתחום, וגם מידע של עורך דין צבאי מוסמך שמטפל במקרים הללו. בשביל לקרוא עוד מידע עלי ועל האתר, תיכנסו לכאן.

ערעור על פטור מהצבא – איזה פטורים קיימים?

לפני שנסביר איך לערער על פטור מהצבא, חשוב שנעבור על כל הפטורים השונים שקיימים. לכל פטור, נסביר איך ניתן לערער עליו ומה צריך לעשות בשביל להעלות את סיכויי ההצלחה של הערעור בהמשך.

פטור רפואי על פרופיל 21 מסיבות פיזיות

זה פטור צבאי שניתן למי שלא כשיר לשירות צבאי בגלל בעיה פיזית רפואית כשלהי. למשל, אלרגיה חריפה ידועה, קרוהן, סוכרת ועוד. יש גם סיבות נוספות שהן לא מחלות, כגון קרע חמור ברצועות, בעיות חמורות בגב ועוד.

לערער על פטור מהסוג הזה בדרך כלל לא יהיה קל, כי זה דורש להראות מסמכים רפואיים שמראים על שינוי במצב הפיזי ושיפור בו, אבל למלש"בים עם הפטור הזה לרוב ניתן להגיש בקשה להתנדב. (עוד על כך בהמשך)

פטור על פרופיל 21 נפשי

זה פטור מהצבא שניתן בעקבות בעיות נפשיות שלרוב יינתן על ידי פסיכיאטר צבאי. הפטור יכול להינתן בגלל מגוון רחב מאוד של בעיות נפשיות, כמו חרדה, דיכאון, סכיזופרניה ועוד.

כמובן שהפטור ניתן לא רק לפי סוג הבעיה המאובחנת, אלא גם חומרת הבעיה ושיקולים של הפסיכיאטר האם אתם תוכלו להתמודד עם המסגרת הצבאית בשילוב הבעיה שיש לכם.

הרבה פעמים, המלש"בים לא מסכימים עם האבחון שנקבע להם על ידי הפסיכיאטר הצבאי או שהנסיבות השתנו ומצבם השתפר מאז הפטור, ולכן הם רוצים לערער. בהמשך הפוסט אסביר בדיוק איך אפשר להצליח בערעור על פרופיל 21 נפשי לכל מי שחושב שהוא מתאים לשירות הצבאי וקיבל את הפטור שלא בצדק.

פטור צבאי בגלל עבר פלילי

פטור נוסף מהצבא שאותו מקבלים לעיתים מלש"בים הוא פטור על רקע עבר פלילי ורישום פלילי. לא מדובר כמובן על תיקים פשוטים, אלא על עבירות חמורות ומורכבות יותר, כמו למשל סחר בסמים קשים. לא תמיד קל לקבל פטור במקרה הזה, אבל בחלק מהמקרים בעזרת עזרה מעורך דין צבאי טוב זה כן אפשרי. בהמשך נפרט על זה קצת יותר.

פטור צבאי בגלל קשיי הסתגלות

זה פטור שדומה מעט באופיו לפטור מהצבא בגלל פרופיל נפשי, אבל הוא גם שונה ממנו. הפטור הזה ניתן על ידי קב"ן שלא בהכרח חייב להיות פסיכיאטר, והוא לא ניתן בגלל בעיה נפשית מהותית או אבחון שנעשה, אלא בגלל החלטה של הקב"ן כי המלש"ב לא מתאים לצבא ולמסגרת של הצבא מבחינה תפקודית.

הרבה פעמים, הפטור ניתן לחיילים במהלך השירות הצבאי כי הם לא מצליחים להסתדר בשום תפקיד שהם מקבלים ולהשתלב בצבא, ובמצב כזה רובם לא ירצו לערער על הפטור. אבל, יכולים להיות מקרים שבהם יוחלט על פטור מהסוג הזה עוד לפני הגיוס. ואז אולי יהיה צורך לערער על הפטור מהצבא. על הערעור נדבר בהמשך.

פטור מסיבות מיוחדות

פטור נדיר מאוד שאותו אפשר לקבל בגלל כל מיני סיבות חריגות, כמו מכלול נתונים נמוך, או שילוב של כמה סיבות אחרות. גם לערער עליו קשה מאוד בגלל שהוא ניתן במקרים חריגים ואחרי הרבה חשיבה. אבל, זה כן אפשרי בחלק מהמקרים. לכן, צריך לבחון כל מקרה לגופו ואם חל שינוי מהותי בנסיבות או בכל דבר אחר, זה יכול להצליח.  

פטורים נוספים מהצבא

קיימים כמובן גם סוגי פטורים נוספים מהצבא, אבל אלו פטורים שנדיר מאוד שמישהו ירצה לבקש עליהם ערעור, שכן הם ניתנים ברובם כשמבקשים אותם. למשל, פטור על רקע דתי, פטור בגלל הריון במהלך השירות הצבאי, פטור על סרבנות מצפון, פטור על רקע כלכלי סוציאלי בעייתי ועוד.

ערעור על פטור מהצבא – איך לעשות את זה נכון

אחרי שעברנו על כל סוגי הפטורים מצבע שעליהם ניתן לערער, נסביר איך בדיוק לגשת לערעור על כל אחד מהם ועל מה חשוב לשים דגש.

ערעור על פטור רפואי מהצבא

בשביל לערער על פטור רפואי מהצבא עקב פרופיל 21, יש שלוש שיטות פעולה אפשריות שאפשר לנקוט בהן. הראשונה היא, ערעור על קבלת ההחלטה של הוועדה הרפואית והפרופיל שקיבלתם, ולשם כך כדאי להביא חוות דעת מרופאים אחרים שמראה כי למרות המצב הרפואי, המלש"ב יכול לשרת בצבא.

אפשר גם לנסות לערער בלי חוות דעת כזו, אבל זה יהיה קשה יותר. והערעור צריך להיות עד חודש לאחר החלטת הוועדה הרפואית.

הדרך השנייה היא לדרוש וועדה רפואית חוזרת עקב שינוי בנתונים הרפואיים. גם כאן, צריך כמובן להביא ראיות לכך שחל שינוי במצב הרפואי, ובקשה כזו ניתן לבקש לפחות שלושה חודשים אחרי תוצאות הוועדה הרפואית הקודמת.

הדרך השלישית והטיפה מתחכמת היא פשוט לבקש להתנדב בצבא במקום לערער על הפרופיל. התנדבות בצבא זאת כמובן סאגה אחרת לגמרי ולכן על זה אפרט כבר לעומק בפוסט אחר.

בשביל להגיש את הערעור, יש לפנות ללשכת הגיוס. ניתן לנסות להגיש ערעור כזה לבד, אם כי מומלץ מאוד להיעזר בעורך דין צבאי שמתמחה בערעורים מהסוג הזה, כי הערעור דורש לא מעט מסמכים שכדאי לצרף והרבה בירוקרטיה שקל להסתבך בה בלי עזרה מקצועית.

סיבה נוספת היא, שעורך דין צבאי טוב שמכיר את המערכת מבפנים, יודע איך לנסח את הערעור בכל מקרה לגופו ככה שיוכל למקסם את התוצאות ולהבטיח את אחוזי ההצלחה הטובים יותר.

לכן, אם אתם מעוניינים לערער על פטור רפואי מהצבא, תכתבו לי במייל beforeyourarmy@gmail.com או שתשאירו פרטים כאן, כדי שאבחן את המקרה שלכם ובמידת הצורך אעביר אתכם לעורך דין צבאי טוב שמתמחה במקרים האלה בדיוק. ואם לא יהיה צורך בכך, אז תוכלו להגיש את הערעור גם לבד:

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

ערעור על פרופיל נפשי

בדומה לפרופיל 21 בגלל סיבה רפואית פיזית, הרבה מלש"בים יקבלו פרופיל 21 בגלל סיבה נפשית וגם עליו אפשר לערער.

ערעור על פרופיל נפשי צריך לשלוח עד חודש לאחר ההחלטה של הצבא ישירות למרכז השירות של יחידת מיט"ב למייל. בשביל להעלות את סיכויי ההצלחה בערעור כזה, חשוב מאוד כמובן לצרף חוות דעת מפסיכיאטר אזרחי שמגבות את הטענות שלכם, וחשוב עוד יותר לשים לב בדיוק למה הצבא הוריד לכם את הפרופיל.

שכן, בערעור כזה אתם לא מערערים על החלטת הצבא לתת לכם פטור מהשירות, אלא אתם מערערים על הפרופיל עצמו. לכן, אם תדעו בדיוק מה לכתוב ולמה להתייחס בהתאם להערות הצבא על מצבכם, הסיכוי שהוא יתייחס לבקשה הזאת וייתן לכם הזדמנות גבוה יותר.

לאחר מכן, אם תצליח בערעור הראשוני, תזומנו לשיחה נוספת עם קב"ן. ואם הוא יחליט לנכון, תצליחו להעלות את הפרופיל.

חשוב לי להדגיש, שהתהליך לערעור כזה מורכב לעיתים אפילו יותר מערעור על פטור מסיבות רפואיות פיזיות וכולל הרבה מסמכים, אישורים וחוות דעת. ולכן, כדאי מאוד לשקול להיעזר באיש מקצוע טוב שיודע את העבודה ויודע לבחון כל מקרה לגופו ולנסח ערעור טוב שיעלה את הסיכויים שלכם להצליח.

בנוסף, עורך דין צבאי טוב ידע גם להכין אתכם לשיחה עם הקב"ן ובכך להעלות את סיכויי ההצלחה שלכם עוד יותר.

אישית, אני עובד עם עורך דין צבאי מצוין שמתמקד במיוחד בתיקים מהסוג הזה ועושה עבודה מעולה ובעל אחוזי הצלחה גבוהים בתחום.

לכן, אם אתם צריכים עזרה בערעור על פרופיל נפשי, תשלחו לי הודעה למייל beforeyourarmy@gmail.com או שפשוט תשאירו פרטים כאן למטה ואני אדאג שתקבלו שיחת ייעוץ חינמית מעורך דין צבאי מקצועי שאם יחליט שיוכל לעזור לכם, יעלה את סיכויי ההצלחה שלכם.

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

ערעור על פטור מהצבא בגלל עבר פלילי

אפתח ואתחיל מזה במקרים הללו במיוחד, כדאי מאוד להיעזר בעורך דין צבאי שכן יש לא מעט בירוקרטיה. אמשיך בזה ואגיד שאלה ערעורים לא פשוטים, ולרוב בשביל להצליח בהם צריך לשלוח מסמכים שמראים שכל התיקים נגד המלש"ב נסגרו.

בנוסף, בחלק מהמקרים צריך להציג פרוטוקולים ודיונים מבית המשפט כדי להראות שנעשה הליך משמעותי ושינוי במצבו של המלש"ב כך שכעת הוא במצב שבו יכול להתגייס.

אם אתם רוצים לערער על פטור מהסוג הזה, תשלחו לי הודעה למייל beforeyourarmy@gmail.com או שפשוט תשאירו פרטים בטופס כאן למטה ותקבלו שיחת ייעוץ חינם מעורך דין צבאי:

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

רוצים עזרה בערעור על פטור מהצבא?

תשאירו פרטים עכשיו ואפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי במידה ויש איך לעזור:

במידה ויש עדיין תיקים פתוחים ורישום עבר פלילי ושום דבר לא מצליח, ניתן גם להגיש בקשה מיוחדת לנשיא המדינה לחנינה ולמחיקת עבר פלילי. כמובן שמומלץ להיעזר באנשי מקצוע בבקשה כזו.

ערעור על פטור בשל קשיי הסתגלות

בשביל לערער על פטור בשל קשיי הסתגלות יש לצרף הוכחות שמראות על כך שנעשה שינוי מהותי במצבו של החייל, ובמוטיבציה שלו לשירות.

ככל שיהיו יותר ראיות שמצביעות על כך שמצבו של החייל ונסיבותיו השתנו כך שכעת הוא מתאים לשירות צבאי, כך הסיכוי להצלחה בערעור על פטור כזה יעלו.

באופן יחסי לערעורים אחרים, כאן יש צורך בדרך כלל בהכי פחות מסמכים ביחס לפטורים אחרים ולכן אפשר לנסות לערער לבד. ועדיין, למי שרוצה להעלות את סיכויי ההצלחה שלו כמה שאפשר, כדאי להיעזר בעזרה מקצועית מעורך דין צבאי.

אם תרצו עזרה מעורך דין צבאי, תכתבו לי הודעה במייל beforeyourarmy@gmail.com ואני אבחן את המקרה שלכם בחינם ואנסה לעזור לכם בעצמי, או אפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי שמתאים לכם במידת הצורך.

ערעור על פטור מכל סוג אחר

בפוסט הזה עברתי על סוגי הפטורים העיקריים וסוגי הערעורים העיקריים. עם זאת, ניתן לערער כמעט על כל פטור באשר הוא. ולכן, אם אתם צריכים לערער על כל פטור מסוג אחר, תשלחו לי הודעה למייל beforeyourarmy@gmail.com, ואני אבחן את המקרה שלכם ואנסה לעזור לכם בעצמי, או אפנה אתכם לעורך דין צבאי מקצועי שמתאים לכם במידת הצורך.