אם הגעתם לפוסט הזה, כנראה שגם אתם התעייפתם מכל ערכות ההכנה השונות שיש היום ברשת למבחני הצו ראשון. וכנראה שגם אתם מחפשים הכנה לצו ראשון חינם או פשוט מבחנים לצו ראשון חינם כדי לתרגל את הנושאים השונים שיש בהם בלי להשקיע בזה כסף.
ובעוד שאני בעד עבודה מול ערכת הכנה מסודרת למבחני הצו ראשון, אני מבין שלא כולם רוצים להשקיע כסף בהכנה כזאת או שחלק לא יכולים לעשות את זה מכל מיני סיבות.
לכן, כתבתי את הפוסט הזה, שעומד להסביר איך אני אישית הייתי מתכונן לצו הראשון במידה והחלטתי עם עצמי שאני לא מוכן להשקיע כסף בערכת הכנה מסודרת. לכן אם אתם מרגישים אבודים ואתם לא יודעים איך כדאי לכם ללמוד למבחני הצו ראשון, הגעתם למקום הנכון.
מה תמצאו בפוסט?
בפוסט תמצאו רשימת מבחנים לצו ראשון בחינם שאספתי שאני חושב שבעזרתם הכי טוב לתרגל בחינם, ותמצאו עוד המון טיפים, הסברים ובעצם תכנית עבודה שלמה איך כדאי לעשות הכנה לצו ראשון חינם ובלי שום השקעה כספית.
חשוב לי להגיד, שזאת היא רק דעתי, והדרך שבה אני הייתי לומד בחינם. לכן יכול להיות שיש כאלה שלא יסכימו איתי, אבל אלה המסקנות שלי אחרי הרבה שעות של מחקר שעשיתי בנושא.
אם פחות מעניין אתכם לקרוא איך אני הייתי עושה הכנה לצו ראשון חינם, תוכלו לעבור ישירות לחלק שבו אספתי רשימה של מבחנים חינמיים לצו ראשון שאני הייתי מתרגל מהם במקומכם.
הערה חשובה לפני שנתחיל:
חשוב לי שוב להדגיש, שהכנה חינמית לא תשתווה להכנה עם ערכת הכנה מסודרת כי לצערי נכון להיום אין הכנה חינמית איכותית כמו הכנה בתשלום.
לכן, אם אתם עדיין מתלבטים לגבי הדרך שבה תתכוננו למבחני הצו ראשון, תוכלו להתחיל קודם עם הכנה בחינם ולהתקדם משם.
כלומר, אם תרגישו שאחרי שתעברו על רשימת מבחני הצו ראשון בחינם ושאתם עדיין לא שולטים מספיק בחומר, זאת לא בושה להחליט להיעזר בערכת הכנה מסודרת. כי אחרי הכול, החשיבות של הצו הראשון היא עצומה.
כאן תוכלו לראות את כל היתרונות והחסרונות של עבודה עם ערכת הכנה מסודרת, אל מול הכנה לצו ראשון בחינם.
ובלי עוד הקדמות מיותרות, נתחיל:
הכנה לצו ראשון חינם: תכירו היטב את החומר ותכירו דגשים חשובים
הדבר הראשון שאני הייתי עושה, זה קודם כל לחקור על המבחנים הפסיכוטכניים לצו ראשון ולדעת בדיוק מה הם כוללים.
כבר כתבתי פוסט מפורט שמסביר בדיוק מה יש במבחנים הפסיכוטכניים. כלומר, ממה הם מורכבים ואיזה טיפים חשוב מאוד שתדעו ושתיישמו לפני שבכלל תתחילו לפתור שאלות בנושא.
לכן, אם עוד לא קראתם את הפוסט הזה, אני מציע לכם קודם כל לקרוא אותו או לפחות את החלק על הטיפים למבחנים הפסיכוטכניים והפרקים השונים שלו לפני שאתם ממשיכים הלאה.
הכנה לצו ראשון חינם: תלמדו איך לגשת חכם לשאלות בנושאים השונים
השלב הבא שאני הייתי עושה במקומכם אחרי שאתם כבר יודעים איזה שאלות בערך מצפות לכם במבחני הצו ראשון, הוא ללמוד את שיטות העבודה השונות שקריטי וחשוב מאוד להכיר.
יישום שיטות העבודה האלה, זה כלי שיעזור לכם להצליח לפתור את השאלות בכל פרק במבחני הצו ראשון נכון וגם מהר.
אם תדלגו על השלב הזה ותתחילו ישר לתרגל ולפתור שאלות, יכול להיות שתתקשו בגלל שלא ידעתם כמה טריקים שהיו יכולים להקל עליכם:
טיפים לפרק של הבנת הנקרא
- תנסו לקרוא קודם כל את השאלות ורק אז לחפש להן את התשובה בטקסט. זה הרבה יותר יעיל מבחינת זמן וככה תוכלו להספיק יותר.
- תקראו את כל התשובות האפשריות מתוך 4 האפשרויות שנתונות לכם בתור התשובה. גם אם אתם בטוחים שהאפשרות הראשונה היא התשובה, שווה לקרוא את כל האפשרויות כי יש לפעמים תשובות נכונות חלקית ולכן זה יכול להכשיל.
- אתם תקבלו כמה סוגים של שאלות. שאלות הסקה, שאלות נקודתיות ושאלות כלליות. לרוב, השאלות הכלליות על כל הקטע יהיו בסוף, אבל במידה וזה לא המצב, תוודאו להשאיר את השאלות הכלליות לסוף כי אחרי שתפתרו את שאר השאלות, כבר יהיה לכם מושג טוב על מה הקטע מדבר.
- תוודאו לפעול לפי הדגשים האלה גם אם זה נראה לכם לא טבעי לפתור ככה שאלות בהתחלה כי בטווח הרחוק זה יעזור לכם ויחסוך לכם זמן. זה רק עניין של תרגול.
טיפים למבחנים הכמותיים
- לפני שאתם רצים לפתור שאלות, תוודאו שאתם זוכרים את הנושאים הבאים: אחוזים, בעיות מילוליות, שברים, משוואות עם נעלם אחד, הסתברות, חוקי חזקות ותרגילי חשבון בסיסיים ברמה של כיתה ח' -ט'. אם לא, תעברו לפני על הנושאים וכל הדגשים החשובים שיש על כל נושא באינטרנט.
- תוודאו שאתם יודעים איך לחשב דברים יעיל ובלי מחשבון (חילוק ארוך במידת הצורך, חישוב של אחוזים יעיל ומהר, ועוד). אם אתם מתקשים לחשב משהו בלי מחשבון, תוכלו לחפש בגוגל "איך מחשבים שברים/אחוזים/כל דבר אחר שקשה לכם אתו בלי מחשבון". זה יחסוך לכם המון זמן ברגע האמת ויקפיץ לכם את הביטחון העצמי.
- אם אתם עדיין מתקשים בחלק הזה, תנסו קודם כל לפתור כמה שאלות מכל נושא בלי זמן, תראו מה הנושאים שהכי קשים לכם ותמצאו מאגרי שאלות ספציפית בנושאים שקשה לכם איתם(כלומר, תחפשו במכוון שאלות על חזקות, או בעיות מילוליות או הנושאים שקשים לכם ולא שאלות לצו ראשון באופן כללי). תפתרו כמה שיותר שאלות כאלה בלי זמן כדי להשתפר בהן, ורק אז אחרי שתשתפרו תעברו לפתור שאלות כאלה על זמן שרלוונטיות לצו ראשון.
טיפים לאנלוגיות הצורניות
כבר התייחסתי בעבר לחלק של האנלוגיות הצורניות מאחר וזה מבחן שחוזר על עצמו בעוד מיונים שונים בצה"ל. בפוסט הזה, תוכלו למצוא את כל מה שכתבתי לעומק מה חשוב מאוד לדעת לפני שניגשים למבחנים האלה, מה צריכה להיות צורת החשיבה שלכם בשאלות האלה ועוד.
אבל אם אין לכם כוח לקרוא(הפסד שלכם!) הנה תקצור:
- בשאלות מהסוג הזה, תעבדו לפי השלבים הבאים – מצאו את הקשר בין זוג הצורות או בין רצף הצורות במטריצה. לאחר מכן, תשערו מה יהיה השינוי הרלוונטי בצורה שעליהם נשאלתם ולבסוף בדקו האם יש אפשרות כזאת בתשובות. אם לא, חזרו שוב על התהליך.
- הדבר הבא שחשוב שתעשו זה ללמוד את כל הקשרים הצורניים הנפוצים ביותר. לא אכתוב אותם כאן שוב, כי כמו שאמרתי, פירטתי עליהם בעבר כאן.
- לאחר מכן, נסו כמה שאלות לא על זמן כדי לוודא שהבנתם על מה מדובר ושאתם זוכרים פחות או יותר את רוב הקשרים הצורניים נפוצים, ואז תמשיכו לתרגול על זמן.
טיפים לאנלוגיות המילוליות
- גם כאן, כמו בחלק של האנלוגיות הצורניות, חשוב מאוד לעבור על כל הקשרים האנלוגיים הנפוצים כדי להקל על החיים שלכם בזמן פתירת השאלות. פשוט תכתבו "קשרים נפוצים באנלוגיות צורניות" בגוגל ותקבלו המון דוגמאות.
- השלב הבא יהיה, להבין את צורת החשיבה שיש לאמץ ולפעול לפי שלבים. קודם כל, תנסחו לעצמכם בראש מה הקשר בין הזוג שתקבלו, ורק אז תנסו להבין איזה אפשרות תואמת בצורה המדויקת ביותר את הקשר שניסחתם בראש.
- כמובן שלמי שיש אוצר מילים יותר רחב ומכיר יותר מילים, יהיה יותר קל בחלק הזה לכן אם יש לכם עוד הרבה זמן לצו הראשון, קריאת ספרים זה משהו שיכול לעזור.
- הדבר הכי חשוב, זה כמובן לתרגל כמה שיותר שאלות כאלה. עוד מידע על החלק הזה, תוכלו לקרוא באתר הזה. הם מסבירים בצורה די טובה איך לגשת לאנלוגיות המילוליות.
טיפים לפרק של מבחן ההוראות
על החלק של מבחן ההוראות כבר פירטתי בפוסט הזה, שאותו כבר המלצתי לקרוא עוד בהתחלה.
אז תקראו את החלק על ההוראות, ותלמדו את מה שחשוב לדעת לגבי הפרק של מבחן ההוראות.
הגיע הזמן לתרגל: רשימת מבחנים לצו ראשון חינם
אחרי שעברתם על השאלות השונות והבנתם מה הם הדגשים העיקריים שצריך ליישם בכל פרק, בואו נעבור על מקורות התרגול החינמיים המומלצים שאני מצאתי שכדאי לכם לתרגל מהם. שימו לב שלא תמיד מדובר בשאלות שמדמות במאה אחוז את השאלות ואת הרמה שיש במבחני הצו ראשון, אבל הרעיון שלהם דומה מספיק ואלה המקורות החינמיים הכי טובים שיש בנושא נכון להיום.
בהמשך הפוסט, לאחר הרשימה אפרט גם על תכנית עבודה ועל איך ומתי אני הייתי עובד ומתרגל שאלות מכל המקורות שאספתי כאן. כמובן שזה לא יתאים לכולם, ואתם יכולים להחליט לבד איך אתם רוצים להיעזר במקורות שכאן.
מיט"ב
מיט"ב פרסמו לפני כמה שנים באתר שלהם כמה שאלות לדוגמא לצו ראשון שעוברות על כל הנושאים למעט הבנת הנקרא. כאן תוכלו למצוא את השאלות. אני מציע לתרגל אותן על זמן, תתנו לעצמכם בין 40 ל60 שניות לשאלה.
מכוון – מומלץ!
מכוון הוא ארגון שמתמחה בהכנת בני נוער לצו הראשון, והם עוסקים בתחום הזה כבר שנים רבות. ובעוד שבעבר הם היו נוהגים לעבוד בעיקר מול מוסדות, לאחרונה הם השיקו ערכת הכנה פרטית משלהם (שהיא מצוינת דרך אגב) וכוללת גם חלק חינמי. בערכה החינמית תקבלו 30 שאלות לניסיון וגישה לאחד מסרטוני ההסברה שלהם שיוכלו לעזור לכם גם כן. לחצו כאן כדי להירשם ולנסות את השאלות שלהם כדי לראות איפה אתם עומדים. ואם מעניין אתכם לשמוע עוד על הערכה בכלל, אני מסביר עליה יותר לעומק כאן.
מכון נועם
מכון נועם הוא מכון מקצועי ומאוד ותיק שמכין מלש"בים לצו ראשון כבר שנים. בפוסט אחר, אני מסביר על ערכת ההכנה שלהם לצו ראשון שלפי הדעתי היא והערכה למעלה של מכוון הכי טובות נכון להיום. כאן, הם נותנים אפשרות לפתור כ-15 שאלות בחינם ועל זמן. תוכלו לנסות אותן כדי לראות איפה אתם עומדים וכדי לתרגל קצת את החומר.
ניב רווח
גם ניב רווח מציעים ערכת הכנה לא רעה, וכאן תוכלו לעשות מבחן שלהם לדוגמא, שאמור לקחת לכם 20 דקות.
אפליקציית צו ראשון
מדובר באפליקציה שיש להם גם כמה שאלות בחינם על זמן שאפשר לתרגל אותן בפלאפון או דרך המחשב. הנה לינק לאתר שלהם.
דפ"ר 90
לדפ"ר 90 גם יש ערכת הכנה משלהם, ויש להם אפשרות הרשמה למנוי חינמי שלהם שייתן לכם גישה לכמה שאלות בכל פרק ובנוסף לסמילוציה למבחן אחד. רק צריך להירשם אליהם ותוכלו לקבל גישה לזה בחינם.
מכון אשל
למכון אשל יש מבחן שלם לדוגמא שהם נותנים בחינם. המבחן הוא על קובץ ולא בתוכנה, אז תצטרכו למדוד לעצמכם זמן לבד ולענות על השאלות על דף נפרד.
מכון הדס
במכון הדס גם יש אפשרות לפתור כמה שאלות בחינם ממש כאן. יש מקורות חינמיים משמעותית טובים יותר, אבל גם זה משהו.
מכון הדר
מכון הדר גם מאפשרים לתרגל כמה שאלות בחינם בכל נושא על זמן. שימו לב רק שהחלק של מבחני הלוגיקה פחות רלוונטי עבורכם. תיכנסו לכאן ותפעלו לפי ההנחיות שלהם כדי להיכנס למבחנים עצמם.
המפתח
עוד מקום שמכין לצו ראשון ושנותן גישה לכמה שאלות בחינם לא על זמן. אין שם הרבה שאלות בכלל, אבל זה עדיין עוד מקור תרגול. לחצו כאן לשאלות.
ראשון בצו
עוד מכון עם כמה שאלות לדוגמא. לחצו כאן לשאלות.
מכון עץ
כאן תוכלו למצוא שאלות שמכון עץ נותנים בנושאים שונים שיש גם בצו ראשון. השאלות לא תמיד ידמו בדיוק את מה שיש בצו ראשון, אבל הרעיון דומה והשאלות על זמן שזה טוב.
יוטיוב
הנה ערוץ יוטיוב שמסביר עוד על המבחנים הפסיכוטכניים לצו ראשון ונותן כמה דוגמאות לשאלות שאפשר לפתור איתו תוך כדי לפני שהולכים לפתור על זמן.
אלה בגדול רוב המקורות החינמיים שתמצאו שנותנים אפשרות לתרגל קצת שאלות לצו ראשון. יכול להיות שפספסתי כמה, אבל אלה המקורות העיקריים שיש היום. במידה ופספסתי מקור טוב חינמי, אתם מוזמנים לכתוב אותו בתגובות ואני אוסיף אותו לפוסט הזה!
הכנה לצו ראשון חינם: תצרו לעצמכם תכנית עבודה
תכנית עבודה זה שלב חשוב והכרחי בכל דבר שאתם בוחרים לעשות בחיים, ולמידה למבחני הצו ראשון היא לא שונה.
אם אתם עובדים או שתחליטו לעבוד עם ערכת הכנה מסודרת לצו ראשון, בניית תכנית עבודה זה שלב יחסית פשוט כי יש לכם מבחנים שלמים שמדמים בדיוק את הצו ראשון ולכן קל יותר לעבוד מסודר כי אתם יודעים בדיוק מה לעשות ומה לפתור מתי.
אבל אם אתם עושים הכנה לצו ראשון חינם ולבד, אתם חייבים לעבוד מסודר ולהקדיש זמן לחשוב בדיוק מה תעשו מתי.
אחרי המון מחשבה ומחקר בנושא, זאת בערך התוכנית שאני הייתי בונה לעצמי בשביל להתכונן למבחני הצו הראשון בחינם.
קחו בחשבון, שמה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לכם אבל זה עדיין יכול לתת לכם כיוון טוב איך לעבוד.
טיפ חשוב לפני שנתחיל – אכתוב את זה גם בהמשך, אבל תזכרו לעשות לעמצכם משוב על כל מבחן ושאלה שאתם פותרים. כלומר, במידה וטעיתם בשאלה, תחשבו היטב למה טעיתם, מה הייתם יכולים לעשות טוב יותר ואיך אתם יכולים ללמוד מזה ולהשתפר בפעם הבאה. לעשות משוב כזה עם עצמכם כל זמן זה פרט חשוב לא פחות מאשר התרגול עצמו.
כמה זמן מראש ללמוד וכמה זמן ללמוד בכל ביום?
אם אתם שואלים אותי, אני הייתי מתחיל את הלמידה למבחני צו הראשון בערך חודש לפני הזמן, כדי ללמוד ברוגע וכדי לוודא שאני מספיק הכול ומבין הכול כמו שצריך.
אבל, כשמדובר בהכנה חינמית, אני חושש שאין מספיק חומר ושאלות לדוגמא שיספיקו לכם בשביל הכנה איכותית של חודש, לכן הייתי מתחיל ללמוד בערך שבוע או שבועיים לפני הצו הראשון.
בגלל שאין המון חומר חינמי ברשת, הייתי מקדיש בשבוע וחצי הראשונים בין חצי שעה לשעה של למידה בכל יום בהתאם לתחושה שלי וכמה שאני מרגיש שהולך לי טוב או לא.
במידה ויש חלקים שבהם אני מרגיש חלש מאוד, אולי הייתי מקדיש בחלק מהימים יותר זמן ומחפש שאלות נוספות ספציפית על אותם החלקים כדי להתחזק בהם.
בחצי השבוע שנותר לי(כלומר במים האחרונים לפני הצו הראשון) הייתי מקדיש לפחות שעה של למידה ביום ואולי קצת יותר אם הייתי מרגיש צורך.
השלב ראשון – בדיקת מצב ותרגול ראשוני
השלב הראשון שאותו הייתי עושה זה בדיוק מה שכתבתי קודם, לפתור שאלה או שתיים לדוגמא מכל פרק אחרי שעברתי על הדגשים שחשוב לדעת על כל נושא ואחרי שהבנתי איך אני אמור לגשת לכל שאלה.
במקומכם, הייתי מתחיל עם השאלות לדוגמא שיש בכל מיני אתרים, כמו למשל באתר של מכון נועם ושל ניב רווח(לא במבחנים שלהם על זמן לדוגמא, אלא בחלק באתר שבו הם מסבירים על כל פרק ומוסיפים שאלה לדוגמא) או ערוץ היוטיוב שהזכרתי ברשימה למעלה. בכל נושא הם נותנים שאלה או שתיים לדוגמא ולאחר מכן פתרון עם הסבר.
לכן תפתרו את השאלות בלי מגבלת זמן בקצב שלכם ובלי להציץ בפתרון. לאחר מכן תבדקו האם צדקתם או לא, ובמידה לא צדקתם, תבינו איפה טעיתם לפי ההסברים שלהם.
השלב הזה אמור לקחת לכם בערך יום או יומיים.
השלב השני – תרגול ממוקד וחיזוקים(ניתן לדלג בהתאם לתחושה שלכם)

תרגול ממוקד יחזק את הנושאים שאתם חלשים בהם!
אם התקשיתם בחלק מהשאלות או מהנושאים, תפתרו עוד שאלות ספציפית בנושאים האלה.
בנוסף, תחזקו את הנושאים שאתם חלשים בהם על ידי תרגול ממוקד שלהם. למשל, תחזקו שאלות במתמטיקה בנושאים ספציפיים שאתם יודעים שאתם פחות טובים בהם, או קשרים באנלוגיות שיושבים לכם פחות טוב.
חשוב לעבוד על החלקים החלשים שלכם ולהתמקד בהם. בשביל למצוא שאלות ספציפית בנושאים שאתם חלשים בהם ולא לבזבז שאלות מהמאגר שכתבתי למעלה, פשוט תחפשו בגוגל שאלות בנושאים שאתם צריכים.
למשל, "שאלות באנלוגיות מילוליות", "שאלות באחוזים", "בעיות הספק" ועוד.
אמנם לא תקבלו שאלות שמדמות במאה אחוז את מה שיהיה בצו הראשון ולעיתים אלה יהיו שאלות לדוגמא מפסיכומטרי או ממקום אחר, אבל זה המחיר שאתם משלמים על הכנה לצו ראשון חינם במקום עבודה עם ערכה מסודרת.
אם תפתרו יותר מידי שאלות מתוך המאגרים שכתבתי, לא יישאר לכם מה לתרגל על זמן אחר כך.
תוכלו גם לפנות לאנשים שאתם מכירים, שיש להם ספרים ישנים של פסיכומטרי עם שאלות לתרגול שיהיו דומות מספיק לאלה שבצו ראשון ואף ברמה יותר גבוהה.
בנוסף, תוכלו להיעזר בשאלות לדוגמא שיש בערוץ יוטיוב שהזכרתי קודם שמדבר על מבחני הצו ראשון.
החלק הזה אמור לקחת לכם בין שלושה לשישה ימים, תלוי כמה אתם מרגישים שאתם צריכים חיזוקים בנושאים השונים.
השלב השלישי – תרגול על זמן
עכשיו הגענו לבשר האמיתי ואחרי שתרגלנו שאלות וחיזקנו את הצדדים החלשים שלנו, אנחנו מוכנים להתחיל לתרגל על זמן.
בשביל שיהיה לכם נוח, הוספתי כאן טבלה שתראה לכם איך שאני הייתי עובד עם כל המקורות שהחינמיים שמצאתי ומחלק את התרגול על זמן. כמובן, שאתם לא חייבים לפעול לפי מה שאני עשיתי, אבל לדעתי זאת דרך טובה לעשות הכנה לצו ראשון חינם:
תכנית עבודה להכנה לצו ראשון חינם | היום הראשון | היום השני | היום השלישי |
---|---|---|---|
שאלות לפתור | ראשון בצו (כ-8 דק') מכון הדס (כ-10 דק') המפתח (תקחו כדקה לשאלה) | אפליקציית צו ראשון(כ-10 דק')מכון נועם (כ-10 דק') מכון הדר (כ-15 דק') מכון עץ (כ-10 דק') | מכוון (כ-20 דק') השאלות של מיט"ב (כ30 דק') ניב רווח (כ20 דק') |
סך הכל זמן משוער(כולל משוב עצמי) | בין 30 ל40 דקות | בין 50-60 דקות | בין 60 ל70 דקות |
השלב הרביעי – הדמיית מבחנים
אחרי שתרגלתם שאלות על זמן ולא על זמן, מה שנותר לעשות זה לתרגל סימולציות של מבחנים שלמים.
כמו שכבר אמרתי, אין כל כך הרבה מקורות חינמיים ומבחנים שלמים שאתם יכולים לעשות כסימולציה בחינם.
המקורות הכי טובים שמצאתי שמדמים עד כמה שאפשר מבחנים שלמים, הם המבחן של דפ"ר 90 והמבחן של מכון אשל.
לכן, ביום הראשון הייתי מתחיל מהמבחן של דפ"ר 90 במחשב, עושה עליו משוב ומנסה לתרגל עוד שאלות מהמקורות שנתתי(ואפילו חוזר על שאלות ישנות אם כבר עברתי על הכול).
וביום השני הייתי פותר את המבחן על זמן של מכון אשל, עושה עם עצמי משוב ורואה איפה טעיתי ולמה טעיתי.
זאת הדרך שבה אני הייתי מתכונן בחינם למבחני הצו ראשון. זאת לא דרך אידיאלית, אבל זה הכי טוב שאני הצלחתי לחשוב עליו.
ומה אם אחרי כל זה אני עדיין לא מרגיש מוכן?
אם אחרי כל זה אתם עדיין לא מרגישים מוכנים, מה שאפשר לעשות כמו שכבר אמרתי קודם, זה לעבוד עם ערכת הכנה מסודרת בתשלום. כאן כתבתי על כמה אפשרויות שונות שיש שאני ממליץ עליהן.
בנוסף, במידה ומועד הצו הראשון שלכם כבר קרוב ואתם רוצים עוד שבוע שבועיים בשביל לעבוד עם ערכת הכנה מסודרת, כאן הסברתי על כמה דרכים איך אפשר לדחות את הצו הראשון שלכם בשביל לקבל עוד קצת זמן ללמוד אליו.
אני מאחל לכל קוראי הפוסט הזה הצלחה רבה בצו הראשון ובגיוס בכלל ומקווה שהצלחתי לעזור!
Leave A Comment