אחד הדברים המשמעותיים והעיקריים שחשוב שתעשו לפני צבא, הוא לדעת כמובן איך לבחור תפקיד בצבא. אבל לא סתם תפקיד, אלא תפקיד שמתאים לכם באמת.
בעמוד הזה אסביר בדיוק איפה כדאי לכם לשרת. אם תדעו איפה כדאי לכם לשרת, הסיכוי שתגיעו לתפקיד שבו תרגישו מסופקים, ושבזכותו תיהנו בשירות הצבאי שלכם יעלה כפליים.
כדאי לי לשרת בתפקיד "טוב" בצבא, נכון?
מידי יום אני שומע על הרבה תלמידי תיכון שמחפשים "תפקידים טובים בצבא". תפקידים בצבא שנחשבים למשמעותיים ולתורמים. תפקידים נחשקים ש"כולם" רוצים כל כך להגיע אליהם.
חלק מהתפקידים הם קרביים כמו צנחנים או דובדבן , חלק מחייל המודיעין כמו 8200 למשל, חלק מחייל התקשוב כמו ממר"ם, חלק מחייל הים כמו שייטת 13, והרשימה עוד ארוכה.
הבעיה היא שאותם התלמידים לא מבינים משהו אחד פשוט.
לא כל תפקיד שנחשב טוב בצבא, יהיה טוב גם בשבילם. לא משנה עד כמה אותו תפקיד נחשק.
לא כל הנוצץ זהב הוא ולכן, חישבו פעמיים לפני שאתם נסגרים על תפקיד בצבא רק כי הוא נחשק.

אינני אומר כמובן שזה דבר רע לחפש תפקידים בצבא שנחשבים טובים, אבל אין צורך להתמקד אך ורק בהם. במקום זה, הייתי מציע להתמקד בתפקידים צבאיים שיתאימו לכם, מאחר וכל תפקיד צבאי הוא טוב! כל עוד אתם תאהבו אותו.
לכל אדם יש אישיות שונה, תחביבים שונים, תשוקות שונות, מעגל חברים שונה, מצב כלכלי שונה, ויכולות שונות. ולכן, הגיוני שלא לכל אדם יתאים אותו תפקיד!
תאמינו לי, שאם תגיעו לתפקיד שמתאים לכם באמת, השירות שלכם ייראה אחרת. החשיבות בהתאמה שלכם לתפקיד היא עצומה, וחשוב שתבינו אותה.
יש מגוון מאוד רחב של תפקידים בצבא. חלקם כל כך הזויים שאפילו לא הייתם משערים שהם קיימים. ככה שאני בטוח שאם תחפשו מספיק, תמצאו את התפקיד שהכי מתאים עבורכם.
בדף שכתבתי, יש מידע שמטרתו לנסות להוביל אתכם לתפקיד צבאי שיהיה טוב בשבילכם.
אז הנה כמה עצות איך לבחור תפקיד בצבא שיתאים לכם באמת:
תאספו מידע על כמה שיותר תפקידים בצבא

בתור התחלה, חשוב שתאספו מידע. למזלנו, היום לא חסר מידע זמין באינטרנט, ובטח שלא מידע על הצבא.
אז אל תתעצלו! ככל שתאספו מידע על מגוון רחב יותר של תפקידים, כך גדל הסיכוי שתתקלו בתפקיד האידיאלי בשבילכם.
תחפשו תפקידים מסוגים שונים. קרביים, ולא קרביים, מסווגים יותר ומסווגים פחות. תפקידים מחייל המודיעין, חייל הים, חייל האוויר ועוד.
אל תחפשו כרגע את "התפקיד האחד", שרק אותו אתם רוצים.
מומלץ להכין רשימה מסודרת עם מספר תפקידים שתרגישו שדיברו אליכם יותר מאחרים בתור התחלה. אתם יכולים להתחיל מכאן.
לחקור זה המפתח, אבל תיזהרו!

תחפשו מידע באינטרנט בכמה שיותר אתרים. אבל תיזהרו מאתרים מסוימים שמנסים למשוך אתכם לתפקיד. אותם אתרים מספרים על היתרונות של התפקיד ומשמיטים את כל החסרונות שלו. לא שזה דבר רע, לשמוע על הצדדים היפים של התפקיד, אבל צריך להכיר גם את הצדדים הפחות יפים בשביל החלטה שקולה וטובה.
תנו לי להדגים לכם למה אני מתכוון בעזרת התפקיד שלי בצבא, שהוא חובש תא לחץ וכך אולי תבינו על מה אני מדבר.
טוב על "חובש" בטח כבר שמעתם, אבל מה זה "תא לחץ"?
דמיינו שאתם נכנסים לחדר מרווח, שבסופו עומדת ארונית חומה ישנה, עם שלושה ספרים מעליה, והעיתון של אתמול מתחתיהם. עד כאן הכול נשמע רגיל, אבל אז אתם מסיטים מבט ימינה, ופתאום קולטים שמצדו הימני של החדר, יש מעין חתיכת ברזל עצומה וחלולה בצבע לבן, עם המון צינורות צהובים, אדומים, כחולים, ועוד שלל צבעים אחרים מסועפים סביבה. בתוך גוש הברזל הזה יש מעין חדרון קטן, עם מקום ישיבה והמון תרופות, מזרקים ומגוון רחב של ציוד רפואי אחר.
זה בערך תיאור של תא לחץ ממוצע. או במילים אחרות, גוש ברזל חלול, שאפשר לשנות בתוכו את לחץ האוויר.
לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלכם? זה בסדר.

לא אכנס להסברים מפורטים על המנגנון של התא לחץ שסתם ישעממו אתכם.
מה שחשוב שתדעו, הוא שתא לחץ זאת טכנולוגיה רפואית יחסית חדשה, שעוזרת לטפל בכל מיני מחלות ונזקים רפואיים, כמו תאונות צלילה, חיידקים טורפים מדבקים, ועוד. האנשים החולים נכנסים לתא לחץ והוא עוזר להם להילחם במחלות שלהם.
כמובן שהוא לא יכול לעזור להם לבד, ולכן אני וחובשי תא לחץ אחרים שאיתי בתפקיד נכנסים יחד עם המטופלים לתא ונותנים להם בתוכו מענה רפואי.
במהלך השירות אנחנו עוברים מאות טיפולים בתא המיוחד הזה ומצילים הרבה חיי אדם. חווים מקרים רפואיים מאוד קשים, בהם הטיפולים שלנו יכולים להשפיע על איכות החיים של המטופל. הטיפולים שלנו קובעים במקרים רבים אם המטופל יזכה שוב לראות, או לכתוב עם ידיו, אם יזכה ללכת, לנשום שוב, וכל דבר אפשרי אחר.
נשמע מגניב? אוקי, אולי.
אני בטוח שכמעט אף אחד לא שיער בכלל שיש תפקיד כזה בצבא. אבל לא סתם כתבתי פיסקה שלמה על התפקיד שלי כדי להשוויץ, אלא ניסיתי להעביר פה נקודה.
עד עכשיו אני בטוח שהתפקיד הזה נשמע מעניין לרובכם, או לפחות לכל אוהבי הרפואה מבינכם ואלה שהתנדבו במד"א.
אבל תכלס. מה אתם יודעים מההסבר המאוד קצר שלי על התפקיד?
ידעתם שאנחנו גם מתעסקים בהמון ניירת בתפקיד וחצי מהזמן אנחנו בעצם כמו מזכירות? אני בטוח שלא.
לכן,
כשאתם מקבלים מידע על תפקיד כלשהו בצבא תמיד תחפשו מעבר!

תמיד תחפשו באיזה עוד תחומים משניים התפקיד הצבאי שאתם מתעניינים בו עוסק ואיזה חסרונות יכולים להיות לו.
למרות שהמהות של התפקיד שלי היא מדהימה, אני עוסק בעוד אינספור דברים אחרים. באמת, כמות כל כך לא נתפסת שלפעמים אני שוכח את המהות האמתית של מה שאני עושה. רוב הדברים המשניים בתפקיד שלי מעניינים פחות בצורה משמעותית. וכוללים כמו שאמרתי הרבה ניירת ובדיקות שגרתיות משעממות שלא כולם יאהבו.
לכן, אני מציע לכם תמיד מעבר לחיפוש מידע באתרי תדמית טיפוסיים, לשאול ולחפש על התפקיד שבו אתם מעוניינים בפורומים, כמו הפורם של אתר יחידה למשל. מכיוון ששם תהיה לכם הזדמנות לשמוע על התפקיד מאנשים שחוו אותו על בשרם, ולא רק מאתרים שמעוניינים למשוך אתכם לתפקיד.
לעיתים, חיפוש באינטרנט בלבד לא מספיק. המחקר על תפקידים צבאיים שונים צריך להתבצע גם בדרכים אחרות:
תחפשו מידע מהקרובים שלכם על תפקידים שונים בצבא

עוד דבר שחשוב שתעשו הוא להתייעץ עם ההורים והחברים. תבקשו מהם לבדוק האם הם מכירים אנשים שהיו בתפקיד הצבאי שאתם מעוניינים בו. ככה עם קצת מזל אולי תשמעו על התפקיד ממקור ראשון!
תזכרו שלא תמיד תצליחו לברר את כל המידע לגבי כל התפקידים בצבא, מאחר ויש הרבה תפקידים שהם מסווגים בצה"ל.
במצב כזה יש סיכון שבסופו של דבר לא תאהבו את התפקיד שאליו תגיעו. אבל בשביל להפחית את הסיכון, אתם בכל זאת יכולים לברר בפורומים או דרך קשרים אחרים מאנשים ששירתו בתפקיד, לאיזה אופי התפקיד הזה יתאים. לאחר מכן חישבו עם עצמכם האם אתם בעלי אופי דומה.
כמובן שכל מה שנאמר לכם ע"י אחרים הוא לא אובייקטיבי אלא מנקודת מבטו של האומר שכוללת את אופיו ואישיותו. לכן, תקשיבו לכל מה שאומרים לכם ותחשבו בעצמכם מה מתאים לכם ומה לא, מה חשוב לכם ומה לא.
לאחר שתהיה לכם תמונה כוללת ורחבה לגבי התפקיד וכל צדדיו, מה שעליכם לעשות הוא לברר את כל הפרטים מסביב לתפקיד:
תגלו על כל הפרטים מסביב לתפקידים בצבא
חשוב לא פחות לברר את כל הדברים מסביב לתפקידים בצבא. כלומר, האם תצאו כל יום הביתה או רק בסופי שבוע? באיזה שעה תצאו? עד כמה הבסיס בו תשרתו רחוק מהבית? איך האוכל והתנאים בבסיס? כמה שבתות תסגרו בחודש? כמה שעות עבודה ביום ידרוש התפקיד שלכם? מה אופי הכוננות אם יש בכלל? האם התפקיד כולל שירות קבע? וכל דבר אחר אפשרי שתחשבו עליו שמעניין אתכם.( לעיתים קיים תפקיד זהה בבסיסים שונים, ולכן גם התנאים כצפוי יהיו שונים. נסו לגלות מה התנאים בכל בסיס ואם יש לכם אפשרות, גם לגלות מה הסיכוי להגיע לכל בסיס) .
אני מאמין שרובכם מודעים לעניין הזה ושצריך לברר אותו, אבל אני לא בטוח עד כמה אתם מודעים לחשיבותו!
אני יודע שרבים מכם חושבים שהיציאות הביתה למשל לא חשובות, ומה שחשוב זה רק התפקיד.
"העיקר שיהיה לי תפקיד טוב ומעניין". משפט ששמעתי הרבה למשל.
זאת אמנם הגישה הרווחת, אבל זאת לא גישה טובה!
אז נכון, תפקיד טוב ומעניין שאתם מתחברים אליו ולומדים ממנו הוא מאוד מאוד מאוד חשוב, אם לא הכי חשוב, אבל אופי השירות הוא גם מרכיב בעל חשיבות עליונה בבחירת התפקיד.
אני אחזור שוב בפעם האחרונה על הדברים שמרכיבים את אופי השירות:
1.מרחק הבסיס מהבית
2.יציאות(יומיות או חמשושים או שושים)
3.כמות השבתות
4.כוננויות מהבית אם יש
5.תנאי המחיה בבסיס עצמו
6.שעות העבודה של התפקיד עצמו( יש אינספור תפקידים שכוללים עבודה בלילה בשעות נורא קשות, דבר שלא מתאים לכל אחד)
7.האם התפקיד כולל שירות קבע?
8.וכל דבר אחר שמעניין אתכם ונראה לכם חשוב.
תזכרו לקחת את הדברים הללו בחשבון בבחירת התפקיד שלכם, מכיוון שלא כל תפקיד יהיה שווה כל תנאי שירות. אם לא תיהנו מתנאי השירות ואם הם לא יתאימו לכם, יש סיכוי גדול שגם התפקיד לא יתאים לכם, לא משנה עד כמה הוא מעניין.
להבין באמת מה זה בסיס צבאי סגור, ומה זה בסיס צבאי פתוח.
אני לא בטוח שכל אחד ואחת מכם יכולים להפנים מה זה אומר "בסיס סגור" או "בסיס פתוח". אני בטוח שרובכם מבינים את המשמעות של זה על הנייר, אבל אני יודע שלא תבינו אותה באמת עד שלא תחוו את החוויה בעצמכם.
רובכם חיים בבית של ההורים שלכם, שאליו אתם חוזרים כל יום אחרי בית הספר. שגרת החיים שאליה הורגלתם מגיל קטן היא לחיות ולישון בחדר שלכם, ורק לעיתים לישון במקומות אחרים (טבע, אצל חבר או חברה, ועוד).
בבסיס סגור, השגרה הזאת הולכת להשתנות. השינה והמגורים בבסיס יהפכו לשגרה החדשה שלכם, והשינה בבית תהפוך לשובר שיגרה.
חשוב שתבינו שהשינה בבסיס היא לא כמו השינה בחדר הפרטי שלכם ובמיטה הנוחה שלכם בבית.
בבסיס, לרוב תישנו לפחות עם עוד ארבעה עד שמונה אנשים, בחדר שהוא לא גדול במיוחד, כך שלכל אחד יהיה מקום קטן מאוד בשביל הדברים הבסיסיים שלו. המקלחות יהיו משותפות, והפרטיות תשאף לאפס.
אמנם יש מקומות שבהם זה לא ככה, ועם קצת מזל אפשר להגיע לתנאים דומים לאלה שבבית, אבל זה לוקח זמן. עד שתגיעו לתנאים טובים בבסיס סגור, תצטרכו בכל זאת קודם לחיות בתנאי צבא טיפוסיים. לכן, אתם צריכים לקחת את זה בחשבון וממש לדמיין את עצמכם יושנים בבסיס סגור כבר עכשיו.
תיזכרו בטיולים שעשיתם בטבע ובחברים שישנתם אצלם. נסו להיכנס שוב לאותו לילה , כשאתם פורסים את שק השינה בטבע, או את המצעים על המיטה של החבר. נוגעים קצת במיטה או בשק השינה כדי לראות איך המרקם שלהם והאם סידרתם הכול נוח. נסו להיזכר אם היה לכם קשה להירדם, או שזה בא בקלות וישר נחרתם.
עכשיו עצמו את עינכם.

נסו לדמיין את עצמכם עם עוד שמונה אנשים מסביבכם שמנסים להירדם כולם בחדר אחד קטן. חלק זזים כל הלילה, חלק נוחרים חזק, ואחרים מאירים עם האור של הפלאפון את כל החדר עד שתיים בלילה ומדברים עם חברה שלהם. חישבו באמת בלב שלם עם עצמכם אם זה מרגש אתכם ונראה לכם חוויתי ושווה, או שמא אתם פשוט נרתעים מזה ויודעים שבמיטה בבית שלכם יהיה יותר טוב.
אני לא אומר שבסיס סגור זה רע, זה יכול להיות מאוד משחרר וחוויתי. אתה חווה איך זה להתנתק קצת מחזקת המשפחה שאתה כל כך רגיל אליה. בנוסף, בסיס סגור גורם לך להיות הרבה זמן בחברת אנשים אחרים שאתה נאלץ לחיות איתם, ואם אתה נופל על האנשים הנכונים, אתה תלמד הרבה ותשפר את כישורי החברה שלך ברמה מטורפת. יתר על כן תרכוש חברים חדשים ואמתיים לחיים שאתה יודע שתוכל לסמוך עליהם אחרי מה שתחוו ביחד בשירות ואחרי כל האתגרים הגדולים שתעברו ביחד.
מצד שני, בסיס סגור ממש לא מתאים לכולם. קודם כל, תתראה הרבה פחות עם יקיריך, המשפחה והחברים. חלק מהקשרים עם חברים הכי טובים שלכם ייחלשו ואחרים אולי אף ינותקו לגמרי. כמובן שלא כל הקשרים ינותקו, אבל תאמינו לי שבבסיס סגור הרבה קשרים טובים נהרסים.
בנוסף, יש הרבה אנשים שלא מסוגלים לחיות בלי הפרטיות שלהם, (מה שבצבא אפשר לשכוח ממנו) וזה אחד הגורמים שיוצרים קשיים בטירונות.
תצטרכו להחליף בגדים מול כולם, להתקלח עם כלום, לאכול עם כולם, ופשוט תמיד להיות עם כולם. לא קל למצוא בתחילת השירות הצבאי זמן פרטי לעצמכם בחלק מהתפקידים.
איזה בסיס מתאים לי יותר?
נסו לחשוב על עצמכם עכשיו כדי להבין מה יותר מתאים לכם. אם למשל אתם מסוג האנשים שחוזרים כל יום מבית הספר שחוקים, ללא כל רוח חיים וכוח לזוז, ורק חושבים על להתפרק ולישון, כנראה שבצבא יתאים לכם יותר תפקיד עם בסיס סגור, כי ככה לא תהיו מותשים סתם מנסיעות.
אם לעומת זאת אתם רק סופרים את הדקות בבית הספר כדי לחזור הביתה בשביל לעסוק בתחביבים, ובשביל לקדם את עצמכם מכל בחינה שהיא, כנראה שתפקיד יומיות בבסיס פתוח יתאים לכם יותר. כמובן שצריך גם לקחת בחשבון את מרחק הבסיס מהבית, מכיוון שנסיעה למשל כל יום מתל אביב לחיפה יכולה לעייף חלק ממכם בניגוד לנסיעה מבית ספר הביתה שבתוך העיר. יש הבדל בין נסיעה של חצי שעה לשעתיים כל יום, אז קחו את זה בחשבון.
בנוסף, חשבו עם עצמכם, האם אתם אנשים פתוחים או סגורים. אם אתם אנשים פתוחים מאוד שלא מתביישים בכלום, פחות תקשה עליכם העובדה שאין פרטיות בצבא. אבל אם לעומת זאת אתם נורא סגורים וצריכים את "זמן האיכות האישי שלכם", אז תשקלו יותר בסיס בשירות יומיות.
קחו בחשבון שלא הכול שחור ולבן. "בסיס סגור" לא אומר שכל החיים תהיו בבסיס. יש אנשים שמשרתים בתפקידים שבהם הם יוצאים כל יום חמישי הביתה לסוף השבוע, סוגרים שבת בערך פעם בחצי שנה, ובאמצע שבוע ניתן להם לצאת גם ליום אחד לישון בבית(אפטר). כך שזה יוצר מצב מאוזן, בו בערך חצי מזמן השירות אתה בבית, ובחצי השני אתה ישן בבסיס.
האם אתם רוצים תפקיד שייקח את כל זמנכם בצבא?

האם אתם מסוג האנשים הפטריוטיים לחלוטין, שרוצים ומוכנים להקריב מעצמם שלוש שנים או יותר נטו בשביל המדינה, בלי להקדיש לעצמם כמעט שום זמן במהלך השירות?
אם אתם אכן כאלה, שירות בבסיס סגור עם שעות עבודה קשות יתאים לכם מאוד, מכיוון שבשירות כזה תרגישו מסופקים ותרגישו שאתם ממצים את עצמכם בצורה המקסימאלית כי אתם תורמים המון למדינה.
אבל אם אתם מסוג האנשים שצריכים גם זמן לעצמם, ורוצים ומרגישים צורך להתקדם בפן האישי, קחו בחשבון שבבסיס סגור זה כמעט אף פעם לא יתאפשר.
אם תתקעו במקום ותרגישו שאתם לא מתקדמים, זה עלול להוביל אתכם לתחושת חוסר סיפוק גדולה מהשירות כי תרגישו תקועים מבחינה אישית. כמו שאני הרגשתי תקופה מסוימת. תזכרו שככה לא באמת תועילו למדינה ולצבא. כי אם לא תיהנו באמת בתפקיד, לא תעשו אותו הכי טוב שאתם יכולים, לא משנה כמה הוא נחשב ומשמעותי!
אל תלכו לתפקיד צבאי כלשהוא רק כי מצופה ממכם ללכת אליו.
אל תתביישו במי שאתם! אל תבחרו תפקיד כזה או אחר כי ככה לוחצים עליכם לעשות, או כי ככה מקובל, או כי זה נחשב תפקיד ש"תורם" יותר. תאמינו לי שבסופו של דבר, אתם תתרמו הכי הרבה בתפקיד שבו אתם באמת נהנים!
זכרו תמיד שיש הרבה דרכים לתרום ולעזור למדינה, גם מעבר למסגרת הצבאית. מאוד יכול להיות שאתם מאותם האנשים שיכולים לעזור ולהועיל הרבה יותר בכלל מחוץ לצבא.
אתם יודעים הכי טוב איפה תתרמו יותר ואיפה תהיו יותר מועילים. לא אף אחד אחר. תזכרו את זה.
זה לא משנה אם תהיו ג'ובניק בקרייה או לוחם בסיירת מטכ"ל כל עוד תהינו ותשקיעו בתפקיד! כי אם לא תיהנו ותשקיעו, אז לא תשרתו בו עם מוטיבציה. חשוב שתבינו שכל שירות אפשר לעשות לשירות תורם ומשמעותי! הכול תלוי בגישה שלכם ואם התפקיד באמת מתאים לכם ואתם מסופקים ממנו.
אתן דוגמא עם תפקיד שנחשב לא ממש חשוב: מוכר בשק"ם(מוכר ממתקים וחטיפים לחיילים).
לכאורה נשמע כמו תפקיד מאוד סתמי שלא באמת מועיל. אבל, יכול להיות שאותו מוכר שקם משקיע בתפקיד שלו את הנשמה, ונותן לשאר החיילים את השירות הכי טוב שיש. יכול להיות שבזכות השירות הטוב שנתן מוכר השקם לחיילים שקנו אצלו, הוא העלה אצלם חיוך על השפתיים והמוטיבציה שלהם להמשיך ולשרת בכל הכוח חזרה אליהם, ובזכותו הם יצליחו להציל את המדינה.
יכול להיות שאותו מוכר שקם, שחוזר כל יום הביתה, הולך ומפתח אחרי שעות העבודה בצבא סטארט-אפ חדש שישנה את העולם ולכן זה השירות שהכי מתאים לו, כי הוא צריך את הזמן הזה בבית בשביל לתרום בדרך הכי מועילה שהוא מצא. (כמובן שזאת דוגמא קצת קיצונית אבל הבנתם את הנקודה.)
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא בעד שתבחרו בדרך הקלה, ותבחרו בתפקיד כלשהו רק כי הוא יהיה לכם קל, וככה תתבטלו כל היום.
אתם תראו שאם תבחרו במסלול הקל, אתם בכל זאת לא תהיו מאושרים ותרגישו שאתם מבזבזים שלוש שנים בתפקיד שלא תרמתם בו את כל מה שיכולתם. אתם תרגישו תקועים, תרגישו בזבוז זמן מוחלט. לכן חישבו פעמיים לפני שאתם מתפתים לתפקיד נטו כי הוא נחשב קל.
תבחרו תפקיד צבאי שמשלב כישרון או תשוקה שלכם.

עוד פקטור חשוב בבחירת תפקיד מבין כל התפקידים בצבא, הוא לנסות לבחור תפקיד שמשלב תחביב שלך, תחומי עניין שלך או כישרון שלך. אם תגיע לתפקיד שמשלב כישרון שלך ותחום שאתה אוהב, אתה תהיה הכי טוב בתפקיד הזה. כך אתה באמת תהינה מהתפקיד ותעבוד עם תשוקה אמתית.
אם למשל אתה טוב במחשבים ומרגיש חיבור חזק לתחום, למה שלא תלך בצבא לתפקיד שעוסק באותו הדבר?
אם מוזיקה היא החיים שלך, ואתה רוצה להופיע בעתיד, למה שלא תלך ללהקה צבאית? המון אנשים מפורסמים התקדמו משם למסכים שלנו.
אם תגיע לתפקיד צבאי שקשור לכישרון או לתחביב שלך, אתה תפיק סיפוק עצום, תרכוש כלים חדשים ותשפר את הידע שלך. אתה תעסוק במה שאתה באמת אוהב בצבא, ואפילו תצא עם עוד ניסיון לאזרחות באותו התחום.
כפי שכבר אמרתי, בצבא יש אינספור תפקידים שונים ומגוונים, תפקידים שלא תדמיינו שקיימים, לכן כדאי להקדיש קצת זמן ולחפש היטב תפקידים שקשורים לכישרונות שלך ולא לוותר מראש, אפילו אם מה שאתה עוסק בו הוא לא תחום נפוץ!
הנה רשימה של מספר תפקידים יוצאי דופן שיש בצבא שהכנתי, שאולי תיתן לכם קצת השראה. אולי אפילו תמצאו ברשימה תפקיד שמדבר אליכם.
כמובן שכמו שכתבתי מקודם, אתם צריכים לזכור לחקור היטב את התפקיד. אסור בשום פנים ואופן להתעוור ישר ולהתנפל על תפקיד צבאי כלשהו גם אם נראה לכם שזה התפקיד המושלם שעוסק במשהו שאתם אוהבים. תאספו עליו מידע, ותגלו בדיוק את כל הפרטים הרלוונטיים שציינתי מקודם.
תתחשבו בנתונים האישיים שלכם

חבל שתתמקדו רק בתפקידים שהנתונים שלכם לא מתאימים אליהם. כנראה שיש סיבה לחוסר ההתאמה, וכנראה אתם לא תהינו בתפקיד כזה.
אני מבין שיכול להיות שהחלום שלכם הוא להיות לוחם בסיירת מטכ"ל. אבל אם הפרופיל הרפואי שלכם 64 למשל, זה כנראה לא יתאפשר לצערי. ברור שאפשר לערער לוועדה רפואית ולהעלות את הפרופיל, אבל רוב הפעמים הערעור נכשל.
אני בספק שמישהו עם אסטמה קשה למשל יסתדר בשייטת 13 או תפקיד קרבי אחר. לא משנה כמה הוא רוצה את אותו התפקיד.
אני גם בספק שמישהו עם קשיים כלכליים חמורים לדוגמא שעוזר בפרנוס המשפחה, יסתדר בתפקיד שבו הוא לא יכול לעבוד בעבודה באזרחות במקביל בכל יום.
עליכם להתחשב בנתונים האישיים שלכם, ובמצב שלכם. ולחשוב האם אתם והנתונים שלכם מתאימים לתפקיד שבו אתם מעוניינים.
אם אתם סבורים שהנתונים האישיים שלכם מתאימים, ושהצבא טועה בדרישות שלו, אז תעשו הכול בשביל להגיע לאן שנפשכם חושקת להגיע. אבל לפני שאתם מציפים את הצבא במכתבי ערעור ובמכתבי המלצה, חישבו פעמיים האם הנתונים האישיים שלכם עלולים להגביל אתכם בתפקיד ולהרוס את חווית השירות שלכם.
לעולם אל תתמקדו רק בתפקיד צבאי אחד
טיפ פרקטי אחרון שאתן לכם, הוא לא להתמקד רק בתפקיד צבאי אחד לפני הגיוס.
חלק ניכר מהתפקידים בצבא כוללים מיונים קפדניים ודורשים יכולות מאוד גבוהות. אני לא אומר כמובן שלא תעמדו בדרישות, אבל זה תסריט אפשרי. לכן יכול להיות שלא תהיה אפשרות שתשרתו בתפקיד שכל כך רציתם.
מעבר לכך, הצבא עובד לפי "הקצאות". כלומר, רק במידה וכרגע יש צורך בעוד חיילים בתפקיד המדובר, יהיה לכם סיכוי כלשהוא להתקבל. לכן, יכול להיות מצב שבו גם אם תהיו המועמדים הכי טובים, לא תהיה לכם אפשרות אפילו להתמיין לאן שאתם רוצים, כי כרגע אין צורך באנשים חדשים בתפקיד.
אתם לא רוצים להגיע למצב שבו הייתם מקובעים רק על תפקיד צבאי אחד שבסוף לא תהיה לכם אפשרות לשרת בו. זה יבאס אתכם ויפגע במוטיבציה שלכם. בנוסף לא תדעו באיזה תפקיד אחר לבחור, מה שיגרום לצה"ל לשבץ אתכם נטו לפי אינטרסים והצורך שלו, בלי התחשבות בצרכים שלכם ובכישורים שלכם. השתדלו להימנע מהמצב הזה, ותמיד תשמרו על תכנית ב'.
אם יהיו כמה תפקידים שתרצו בהם, יש סיכוי יותר גבוה שתגיעו לאחד מהם.
לכו עם תחושת הבטן שלכם.
בגדול, בשביל לבחור את התפקיד הטוב ביותר, אתם צריכים להקשיב לעצמכם!
חישבו מה יותר קורן לכם, ומה הכי מדבר אליכם.
אני לא מכיר אתכם, אז אני לא יכול לבחור בשבילכם לצערי. אבל אם תקשיבו לתחושות הבטן שלכם, הן כבר ינחו אתכם. בייחוד אם אספתם מספיק מידע על כל תפקיד שעניין אתכם.
אף אחד לא מכיר אתכם טוב כמו שאתם מכירים את עצמכם. חוץ מאימא אולי.
לכן תאספו מידע מאחרים, אבל תחליטו את ההחלטה הסופית בעצמכם לבד. פשוט תבחרו בתפקיד שמרגש אתכם, ושהשירות בו יעלה את המוטיבציה שלכם.
בהצלחה!
שלום אני מבית חרדי ורוצה מאוד להתגייס לחייל המודיעין אבל מעולם לא למדתי ערבית או כל דבר אחר (ליבה בגרויות)
היתי רוצה לדעת אם אני יצליח גם בלי ללמוד או שחייבים ובלי זה אין מה לדבר
תודה רבה על העזרה
שלום, אין ספק שרקע לימודי במקצועות מסויימים יעזור מאוד להעלות את הסיכויים שלך לקבל מיונים כאלה ואחרים למודיעין, אבל אם תצליח להוציא נתונים גבוהים בצו הראשון אתה עדיין יכול להצליח לקבל מיונים למודיעין לתפקידים שדורשים פחות רקע אלא יותר יכולות חשיבה מסויימות ותפקידים שבהם מלמדים אותך הכל בזמן ההכשרה. זה לא יהיה קל, אבל כן אפשרי.
בהצלחה!
היי, אני בכיתה יב וכנראה אני אתגייס שנה הבאה או עוד שנתיים, אני רוצה לעשות שירות משמעותי ולצבור חוויות אבל גם לדאוג לעתיד שלי, אני חושב שאני חכם יחסית (הוצאתי 700 בפיסוכמטרי ולמדתי לבד כמה שבועות) אבל בגלל שיש לי פרופיל קרבי הצבא שלח לי רק שאלון על יחידות השדה. אני בכלל לא בטוח מה אני רוצה כי אני רוצה גם חוויות וגם להכיר חברים וגם לדאוג לעתיד (שירות צבאי ביחידה טכנולוגית באמת מהווה שינוי גדול?), חוץ מזה יש את הבעיה שלא קיבלתי זימונים למודיעין בכלל. מה אני יכול לעשות?
תודה מראש, דרך אגב הנתונים שלי זה:
83 פרופיל
70 דפר -הלך לי גרוע במבחנים
55 קבא
אם זה רלוונתי אז אני 5 מתמטיקה 10 מחשבים וממוצע בגרויות 95 בערך
היי שקד,
לגבי השאלה שלך האם שירות ביחידה טכנולוגית מהווה שינוי גדול, זה כמובן תלוי לאיזה יחידה בדיוק תגיע. יש הרבה יחידות שמנפחים אותן סתם ובפועל, זה נותן ייתרון אזרחות, אבל לא ייתרון מהותי מידי. אבל, יש מצד שני יחידות שאם תצא מהן, אתה באמת תקבל ייתרון גדול באזרחות על פני אנשים אחרים בשוק העבודה בגלל הניסיון שתצבור שם ותוכל להתחיל מנקודה אחרת לגמרי יחסית למישהו שיצא מהצבא בלי תואר כמוך.
מה שהייתי עושה במקומך, זה פונה למיט"ב דרך המייל שלהם כמה שיותר מהר ומבקש מיונים למודיעין וליחידות אחרות שאתה רוצה כדי שלא תפספס את חלון המיונים שלך. אפילו שאתה לא בטוח כרגע מה אתה רוצה לעשות בצבא, תתחיל מלהתמיין לכמה שיותר מקומות ותפקידים שונים.
ככה תוכל לפתוח לעצמך כמה שיותר דלתות ואפשרויות שונות. יתר על כן, כשתדע בדיוק מה האפשרויות שלך ולאן התקבלת, יהיה לך קל יותר להחליט איזה תפקיד מהאפשרויות שיש לך אתה מעדיף.
דרך אגב, הנתונים שלך גבוהים, ובגלל שעשית עשר יחידות מחשבים תוכל לנסות לבקש גם מיונים לחייל התקשוב, שגם שם יש כמה תפקידים נחמדים ביחידות הטכנולוגיות.
בהצלחה!
הי, זה נכון שמי שעושה תואר כעתודאי, יכול לעבור מיוני טייס כשהוא מסיים?
הי אליה,
את האמת, אני לא שמעתי על זה אבל יכול להיות פשוט כי מדובר בטייס.
אני מציע לך לבדוק את זה ישירות מול מיטב. תשלח להם הודעה במייל או בפייסבוק.
הי :) כרגע תאריך הגיוס שלי הוא במרץ ומאז ומתמיד רציתי להיות לוחמת. הייתי במיון לוחמות ונפל לי האסימון שחוץ מתפקידים בודדים, כל השירות הסדיר לוחמות עושות שמירות ותופסות קווים חוץ מהטירונות ששם זה כל תפקיד וההתמחות שלו.. השתדלתי לקרוא על תפקידים ולחפש משהו שיקרוץ לי אבל הכל אותו הדבר (בחי״ר לפחות), חוץ מעוקץ אולי אבל לא מצאתי על זה הרבה מידע. אני ממש אשמח אם תוכל להמליץ לי על תפקיד כלשהו שייספק אותי ויעניין מצד אחד, ומצד שני יתן לי תחושה שאני כן עושה משהו ומגינה על המדינה שאני ככ אוהבת!
אין לי בעיה עם לישון בשטח או בסיס סגור
תודה! וגם על האתר שעוזר לי מאוד מאוד
הי רוני :)
תקראי את הפוסט הבא שכתבתי, על תפקידים לבנות בצבא. כל התפקידים האחרונים בפוסט הם תפקידים קרביים או עם אופי קרבי.
בין התפקידים ששווה לך להכיר הם לוחמת בעוקץ כמו שאמרת, לוחמת בסנפיר, לוחמת בילת"ם ועוד. בנוסף, יש עוד תפקידים שאפילו שהם לא קרביים הם כן משמעותיים וכן עם אופי קרבי ועם הרבה שטח, כמו מדריכת חי"ר למשל.
פשוט תקראי את הפוסט שכתבתי ואם עדיין לא תמצאי משהו שמתאים לך, תצרי איתי קשר ואנסה לעזור.
בהצלחה!
הי, תודה רבה על המידע באתר, הוא מאד מעניין. השאלה שלי היא כזו: יש לי פרופיל 72, קבא 55, דפר 80. אני ממש לא רוצה/יכול קרבי, אבל רוצה תפקיד מעניין (נראה לי שמתאים לי יותר קל"ב), ולא ברור לי לגמרי איך אני יכול להשפיע על השיבוץ שלי? אני אמור לחקור ברשת על תפקידים? אז ליזום פנייה ולבקש מיונים? מה ברירת המחדל? מה קורה למי שלא אקטיבי? הצבא מציע לו מיונים? או שלוקח בעדיפות לשירות קרבי בהתאם לפרופיל: שיריון, תותחנים נמ וכו'.
איפה הכי נכון לחפש מידע? מה דפוס הפעולה המומלץ?? תודה רבה לך!!!
הי, מצטער על המענה המאוחר, נעדרתי ליומיים, ואני שמח שאהבת את מה שיש באתר, זה בשבילכם.
בנוגע לשאלות שלך, אנסה לענות במסודר על שאלה אחר שאלה:
קודם כל כן, אתה אמור לחקור ברשת על תפקידים. יש המון מידע על מגוון רחב של תפקידים ופשוט תנסה למצוא תפקידים שמעניינים אותך. תנסה להחליט על תחום מסויים למשל שאתה אוהב, ומשם לחפש תפקידים רלוונטיים בתחום.
וכן, אתה אמור ליזום פנייה ולבקש מיונים, וזאת בעצם גם הדרך שבה אתה יכול להשפיע על המיונים שלך. אחרי שתמצא תפקידים שאתה מעוניין בהם ושנראים לך כמתאימים, אתה צריך לפנות לגוף המתאים שאחראי על אותם התפקידים ולבקש מהם מיונים (אם אתה רוצה להעלות את הסיכויים שלך לשרת בתפקיד שמתאים לך כמובן).
לגבי השאלה שלך למה קורה למי שלא אקטיבי, התשובה היא שזה תלוי. לרוב, ברירת המחדל היא כן, לשים אותך בשירות קרבי אם יש את האופציה הזאת בהתאם לפרופיל. אבל, מאחר ויש לך נתונים גבוהים, יש סיכוי טוב שתקבל גם מיונים כאלה ואחרים למודיעין ויחידות אחרות איכותיות(לא קרביות) שדורשות נתונים גבוהים.
ובכל מקרה, אם לא תהיה פעיל ולא תבקש באופן ישיר מיונים, יכול מאוד להיות שתפספס הזדמנויות להתמיין לעוד כל מיני יחידות אחרות שלא יפנו אליך אלא אם אתה תפנה אליהן! לכן אני תמיד ממליץ כן להיות אקטיבי וכן לפנות ליחידות שהיית רוצה לשרת בהן.
איפה הכי נכון לחפש מידע? זאת שאלה קצת בעייתית. זה תלוי כמובן באיזה מידע בדיוק אתה מחפש. אבל כעיקרון, האתר של הצבא(מיטב) כמובן הוא מקום מתאים על אף שלרוב הוא לא מעמיק בפירוט על התפקיד, ולכן תאלץ לחפש מידע גם באתרים אחרים ופורומים אחרים. ככלל מפתח, אני תמיד ממליץ לשים לב לעדכניות המידע. אם זה למשל משהו שנכתב בשנת 2010, כנראה שהיו שינויים מאז ולא הכל שם עדכני. אבל אם זה מידע מהשנים האחרונות, כנראה שתוכל לסמוך עליו יותר.
מעבר לזה, דפוס הפעולה המומלץ הוא פשוט ללכת לכמה שיותר מיונים ולבקש כמה שיותר דברים ותפקידים שונים להתקבל אליהם במקביל. הסיבה היא שבמיונים לפעמים מקבלים עוד מידע על התפקיד שאין ברשת, ושלעיתים בגלל שהתמיינת לתפקיד אחד, פתאום יזמנו אותך להתמיין גם לתפקיד אחר שאחרת לא היית מגיע אליו בכלל(כן, צה"ל קצת מוזר לפעמים).
אז אני פשוט אסכם ואגיד שמה שכדאי לעשות במקרה שלך, זה לחפש כמה שיותר תפקידים רלוונטיים אליך, ולבקש וללכת למיונים שלהם. וגם אם אתה מקבל מיונים לתפקידים שאתה חושב שאתה לא רוצה, עדיין כדאי לך ללכת למיונים שלהם! אפילו אם הם קרביים. כי אולי דרכם תגלה תפקידים אחרים שמתאימים לך יותר.
מקווה שעניתי על כל השאלות, ואם משהו עדיין לא מובן, אתה מוזמן לשאול.
המון בהצלחה!
איפה אני יכל לקבל מידע על התפקידים ומיונים ללוטר?
הי אמיר, אני חושב שאת רוב המידע תוכל לקבל מהאינטרנט או מאנשים שהיו ביחידה או התמיינו אליה שאתה או אנשים אחרים שקשורים אליך מכירים.
בכל מקרה, תתחיל מלחפש בגוגל ובפורומים, אני בטוח שתמצא משהו.
הנה דוגמא למשהו שמצאתי על המיונים:
http://www.mitkablim.co.il/idf/special-units/%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%A8/
ואם תחפש קצת יותר לעומק בפורומים ומקומות אחרים, תוכל למצוא עוד מידע.
בהצלחה!
ממש אשמח אם תוכל לעזור במצב הנוכחי:
אמור להתגייס במרץ (לקרבי) וממש לא רוצה קרבי, לא בנוי לזה.
יש לי דפ"ר 90 קב"א 56 ופרופיל 82.
רוצה תפקיד אחר עדיף מודעין או טכנולוגיה…
נסיתי לצלצל למיט"ב ולשאול על מיונים ושיבוצים ואין להם כלום!
מה לעשות??
יש סיכוי שעד אז -עוד חצי שנה מהיום יהיה להם מה להציע לי?
הי, אני ממליץ לך לנסות לפנות ישירות לגופים שונים ספציפיים יותר בצבא בשביל לקבל כל מיני מיונים.
מאחר ויש לך נתונים גבוהים, יש סיכוי שתצליח לקבל תפקיד אחר שאתה חושק בו יותר.
ואמנם חצי שנה לא המון, אבל זה עדיין מספיק זמן לנסות לקבל תפקיד אחר.
במקומך הייתי מנסה לפנות ישירות לחייל המודיעין (במקום מיט"ב), ולקבל זימונים לתפקידים טכנולוגיים (אפילו שבגלל שזה חצי שנה זה גבולי).
תמלא את הטופס שבקישור הבא: https://www.mitgaisim.idf.il/media/22501/%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%A1-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9F.pdf
ותשלח אותו לכתובת: Aman.itur@idf.gov.il
בנוסף, הייתי במקומך מנסה לבקש להתמיין לתפקידים בחייל הים, או חייל האוויר במידה ואתה לא מצליח לקבל תפקיד אחר לא קרבי.
כי אפילו אם תתגייס לתפקיד קרבי (כמו סטילים או דבורים בחייל הים), עדיין יהיה לך סיכוי בסוף הטירונות לצאת לתפקיד שהוא לא קרבי, כי הרבה פעמים מוציאים חלק מהאנשים מהטירונות לתפקידים לא קרביים(ככה אני יצאתי מקרבי למשל במקרה, ועוד הרבה אחרים שאני מכיר, אבל זה כמובן עניין של מזל).
ובסופו של דבר, צריך לזכור שמדובר בצבא ושלא תמיד מקבלים את מה שרוצים..אבל במקרה שלך יש הרבה סיכוי שתצליח בגלל הנתונים הגבוהים, אז אל תוותר כל כך מהר.
בכל מקרה, המון בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות או התלבטויות אז תשאל!
היי,
קודם כל, תודה על התגובה הזאת ועל זה ששיתפת אותי בבעיות שלך ובקשיים שלך. אני מאוד מעריך את זה וזה לא מובן מאליו, אז כל הכבוד על האומץ.
כמובן שאצור איתך קשר במייל שהשארת כאן בהקדם ואנסה לתמוך בך ולעזור לך בכל דרך שרק אוכל!
שלום רב, אני קראתי את כתבה (או מה שזה..) ועזרת לי קצת לחשוב מעבר..
עכשיו, אני עדיין חושב שאני צריך קצת תמיכה.. מישהו שבאמת יכול להגיד לי שאני כן חושב נכון.. לא אוהב לשתף את זה עם קרובים, לרוב הם מכניסים יותר מדי אספקטים שונים. לכן רציתי לשאול אותך..
עכשיו, למשהו יש לי תשוקה רב לטיס.. לא מודע למה דווקא לזה.. זה בטוח לא התואר או התהליך בגלל שאני תמיד אוהב את כל הקשור לטיסה ולשמיים… וחשבתי.. צנחנים לא מתאים כי הם בקושי נוגעים בשמיים רק פעם ב.. או פעם במלחמה.. כאשר טייסים שם נמצאים הרוב.. (לא יודע למה.. אוהב להסתכל בשמיים.. כאילו המקום הכי חופשי..) חשבתי גם.. אבל למשהו לא מושך אותי טיס אזרחי.. מתאים לי יותר מטוסים קרביים.. עכשיו.. אמרת.. ללכת לפי התשוקה.. או הכישרון.. עכשיו יש לי בבית הספר גם כן תהליך של עתודה טכנולוגית.. אבל לא יודע לא נמשך למקצוע.. ולפעמים אפילו נגעל ממנו… למרות שאיכשהו אני הכי טוב שם.. הייתי מקום שני בתחרות ארצית.. ובכיתה.. (זה מובן..)
עכשיו למרות זאת.. נמאס לי… עוד שנה שעברה רציתי להחליף (גם מההתחלה לא רציתי לשם.. לא היה מקום במגמת התקשוב.. ונאלצתי ללכת לשם.. או זה או עיצוב שיער.. ולכל בית ספר אחר לא לקחו אותי [אהבתי להבריז..] )
עכשיו אני גם פישלתי רבות בצו הראשון.. איך לא יודע.. הדפר סבבה 70 פרופיל עובר לטיס.. הראיון אישי.. אי התאמה.. לא יודע.. עברתי קבן.. הפתעתי לפחות אותה לטובה.. אבל את הצבא זה לא מעניין.. עכשיו יצא לי בדיוק לקצונה.. (קב"א 52) ועכשיו אני נאלץ לשלוח חריגים… טוב שולח.. פעם ראשונה דחו. . (רק לא זוכר אם זה היה לפני או אחרי שהעלתי את הקב"א מ50 ל52) עכשיו גם עוד מזל נגדי.. מיטב הפסיקו עם הפקס.. ויש להם חכמולוג איזשהו מאחורי המייל שתמיד המכתבים לא מגיעים אליו.. אז אני שולח כל יום.. ומתקשר גם פעם ביום לברר אם הגיע.. אומרים שישלחו אס אם אס.. ז*ן אני עדיין אתקשר.. שילמדו לעשות את עבודתם..
טוב אז.. בקשר לנושא.. לא יודע.. עכשיו אני גם ממשפחה לא כלכך מגובשת.. אפשר להגיד היחידי במשפחתי שמצליך להתקדם.. למרות שלא הרבה.. בגלל שהברזתי בט' נאצלתי ללכת לבית ספר לילדים בעייתיים.. ועכשיו אני לומד עצמאית 5 מתמטיקה.. קשה הרבה יותר מספרים כשאין מורה.. טוב.. בינתיים יוצא.. לא על 90 אבל גם עובר זה משהו.. עכשיו.. בקיצור אני אוכל מלא חרא בזמן האחרון.. שולח מלא מכתבים.. אני מנסה גם עתודה אקדמית (הרבה יותר עדיף מללכת למקצוע של בית הספר כי ממנו יש לי בחילה) וניסיתי ליחידות הצטיינות.. כמובן.. לא עברתי ולא עברתי.. וגם היה לי זימון לסיגמה (אמרו 8200..) גם כן.. לא עברתי.. ככה שאני חזרתי שוב פעם לאותו מסלול שפשוט אוכל לי את כל התקווה.. כבר מותש שוב פעם להרים את עצמי ולהגיד לעצמי שלא ליכנע ולנסות שוב.. בכל מקרה בינתיים אני לא רואה הצלחה.. רק את התקווה לשם.. (כמו לראות את הדרך החוצה.. אך לא את הדלת..)
אז אני רוצה בעיקר לשאול. האם ללכת עם התשוקה.. לסכן את הכל,, כי העתודה זה לרוב ביטחון כלכלי.. חשוב במשפחתי.. היו ימים שלחם יבש היה המזון היחידי שלי בילדות.. ימי הולדת גם חרא לרוב.. היום הולדת ב8.. שזה יומיים לפני המשכורת.. בעבר.. שבוע לפני כבר אין כסף.. ככה שאכלתי אותה בימי הולדת..
ובגלל זה חשוב לי מצד אחד ביטחון כלכלי… למרות שמצבי ישתפר מאוד כלכלית במשך חיי תודה לאחותי שעובדת בחברה שאוכלת לה את הנשמה בכדי שאני אוכל ללמוד עכשיו לפסיכומטרי ולנסות להתגבש.. בקיצור החיים קשים..
אחותי תומכת ברצוני ללכת לטיס.. היא בגלל שהם מקבלים אוטו.. אני כי זו בדיוק מה שצריכה להיות התשוקה.. אני אוהב את זה.. משלמים על זה.. צריכים את זה..
עכשיו.. עתודה מביאה יותר סיכויים באמת להגיע לזה.. וזה מביא ביטחון כלכלי. ואם אני לא עובר את הטיס הכל הלך..
השאלה האם כדי לנסות? אני בינתיים חושב שכן.. שווה לנסות.. אבל אני חושב על דרך יותר מסוכנת לנסות את זה.. החריג רוב הסיכויים לא יתקבל.. יש להם מספיק אשכנזים טחונים למיונים.. (אני אשכנזי מותר לי..) לכן חשבתי.. אולי ללכת לצבא.. לנסות לעבור לקצונה.. ומשם לבקש מיוני טיס. המורה שלי למתמטיקה שהיה בעבור קצין שריונר מפקד משהו מחוז צפון.. אמר שלכל קצין מגיעה ההזדמנות לנסות להתמיין לטיס.. (עדיין הרי אפשר ליפול..)
אז חשבתי.. אולי ללכת לשם.. (אני הרי גם חשבתי הרבה על לוט"ר – בעיר צליפה) אולי משם לעבור לקצונה ואז טיס.. גם חשבתי אולי גם לנסות מהמסלול של הבית ספר שלי אבל זה עוד שנתיים ללמוד הנדסאי מכונות ורק אז קצונה.. (מאפשר להשלים פיזיקה ואנגלית)
אני ממש ממש ממש אבל צריך מישהו כמוך שיכול לעזור לי לבחור מסלול.. קצת ללוות אותי אם מצאת משהו מסקרן ב"קורות חיים" שעכשיו שלחתי לך.. השמח מאוד אם תחזור אלי למייל (או מישהו אחר שמבין בזה ומצא עניים)
miker2808@gmail.com
תודה רבה