מידי שנה אלפי מלש"בים מעוניינים להצליח במיונים לדובר צהל ולשרת במערך של דובר צהל באחד מהתפקידים הרבים שיש לו להציע.

המיונים לדובר צהל נועדו בעצם לסנן מתוך כל המועמדים הרבים שרוצים לשרת במערך רק את הטובים ביותר שימלאו את המכסות והמקומות הפנויים המועטים שנפתחים בכל מחזור גיוס.

מאחר והמיונים לא פשוטים ואחוזי הקבלה נמוכים, בפוסט הזה אסביר לכם על המיונים לדובר צהל, מה מצפה לכם בכל שלב ואיך להעלות את הסיכויים שלכם להצליח בהם.

אבל לפני שנסביר על המיונים עצמם, כמה מילים על דובר צהל באופן כללי וכמה מילים על איך בכלל לקבל את המיונים.

 

 

קצת על המערך של דובר צהל

המערך של דובר צהל הוא מערך שמטרתו העיקרית היא לייצג את הצבא בפניי הציבור ואל מול התקשורת בארץ ובעולם. בנוסף, אחראי המערך על הסברה ועל גיבוש דעת קהל חיובית של העולם על הצבא.

חלק ממה שעושים במערך זה להגיב על כל פעילות מבצעית או ביטחונית גלויה של הצבא, ליזום מהלכים תקשורתיים ופגישות עם אנשי תקשורת, פרסום אקטיבי של כל מיני נושאים שרלוונטיים לבצבא ברשתות החברתיות והעיתונים ועוד.

האפיקים שבהם המערך פעיל הם כל דבר שעולה על דעתכם, החל מטלוויזיה, אתרי אינטרנט, עיתונים, רשתות חברתיות, רדיו, ועוד. כאן תוכלו לקרוא עוד על המערך כולו.

איזה תפקידים יש בדובר צהל

מאחר ובדובר צהל אחראים על ייצוג צהל אל מול התקשורת ואל מול גורמים אחרים בכל מיני אפיקים שונים, מטבע הדברים שבתוך המערך יהיו המון תפקידים שונים ותחומי אחריות שונים.

הנה רשימת התפקידים העיקריים אליהם ניתן להגיע בתוך דובר צהל:

  • מש"ק דוברות
  • מש"ק תקשורת בין לאומית
  • רכז רשתות חברתיות
  • עיתונאי צבאי
  • רכז גרפיקה
  • מש"ק דוברות בערבית
  • מפיק סרטי וידאו
  • מתעד מבצעי (תפקיד שהוא קצת שונה באופיו מכל השאר)

בגלל שמהות הפוסט הזה היא המיונים לדובר צהל ולא אופי השירות ביחידה עצמה, לא אפרט כאן על כל תפקיד ותפקיד לעומק. אבל בשביל לקרוא עוד על כל אחד מהתפקידים, תוכלו להיכנס לכאן.

למה שווה לשרת בדובר צהל

דבר ראשון, שירות בדובר צהל ייתן לכם יתרון לא קטן באזרחות בכל מה שקשור לתפקידי תקשורת, פרסום, שיווק, כתיבה, עריכת וידאו ועוד בהתאם לתפקיד שאליו תגיעו בתוך המערך.

בנוסף, אחרי שדיברתי באופן אישי עם כמה אנשים ששרתו במערך הזה בעבר, בהחלט מדובר בשירות מעניין מאוד שבו נחשפים להמון מידע מרתק, ושירות משמעותי ובעל השפעה מאוד חשובה על הצבא שלנו.

בסופו של דבר, המערך הזה הוא הפנים של הצבא ולכן לכל דבר שאתם עושים בשירות כזה יש חשיבות עצומה על איך שהעולם תופס אותנו ואפילו איך שהאזרחים במדינה שלנו תופסים את הצבא ואת פעולותיו.

איך לקבל מיונים לדובר צהל

כמו ברוב התפקידים שדורשים מיון מקדים, השלב הראשון והחשוב ביותר הוא לעמוד בתנאי הסף למיונים. לרוב התפקידים תנאי הסף הם פרופיל 25 ומעלה, ודפ"ר 60 ומעלנ כשלחלק מהתפקידים כמו כתב צבאי צריך דפ"ר 70 ומעלה.

בנוסף לבנות צריך ציון של 2 ומעלה בניהול וארגון וציון של 3 ומעלה בעיבוד מידע. יתר על כן לבנים עם פרופיל קרבי אין אפשרות להתמיין למערך למעט לתפקיד מתעד מבצעי שהוא קצת שונה באופיו.

מאחר ומדובר בציון לא נמוך במבחני הדפ"ר, שווה לקחת את הצו הראשון ברצינות ולהתכונן אליו כמו שצריך אם עוד לא עשיתם את זה. כאן אני מסביר בדיוק איך כדאי להתכונן לצו הראשון ומה יצפה לכם שם.

בנוסף, בשביל להעלות את הסיכויים שלכם לקבל את המיונים, יש לדרג את הרצון לשרת במערך גבוה וכדאי גם לפנות למיט"ב באופן אישי בשביל לקבל את המיונים ולא לפספס אותם, שכן הם קורים פעמיים בשנה בלבד. (שימו לב שגם אם התפקיד לא מופיע אצלכם בשאלון ההעדפות עדיין כדאי לנסות לפנות למיט"ב ולבקש את המיונים לתפקיד ישירות).

החלק המעניין: המיונים לדובר צהל

אחרי שדיברנו על איך לקבל את המיונים לדובר צהל ומה בעצם כולל השירות בדובר צהל, הגיע הזמן לדבר על החלק המעניין שזה המיונים עצמם.

קחו בחשבון שהמיונים ליחידת ההסרטה קצת שונים ועליהם פירטתי בעבר כאן. גם למתעד צבאי אופי המיונים שונה ועליהם תוכלו למצוא עוד מידע כאן. לכל שאר התפקידים הליך המיונים די דומה ואפרט עליו כאן עכשיו.

השלב הראשון במיונים

השלב הראשון במיונים לדובר צהל זהה לשלב הראשון למיונים לגלי צה"ל, שעליהם כבר פירטתי בעבר לעומק כאן. ולכן, מי שרוצה לקרוא יותר על החלק הזה ומה בדיוק מצפה לו שם יכול לעשות את זה כאן.

אבל בקצרה, מה שיצפה לכם בחלק הזה זה שאלון ידע כללי עם כ-100 שאלות בהמון נושאים שונים, החל מפוליטיקה, היסטוריה, תרבות, אמנות ועוד. בנוסף, יש כאלה שדווחו גם על שאלות פתוחות וגם על מפה אילמת שצריך להשלים.

הכנה לשלב הראשון

לדעתי ולדעת רבים אחרים, השאלות שבחלק הזה הן ממש לא טריוויאליות ודורשות ידע כללי רחב מאוד. ולכן, בשביל להגיע כמה שיותר מוכנים אליו כדאי מאוד לקרוא ולהתעניין בחדשות, בעיתונאות ולקרוא כמה שיותר ספרים באופן כללי כדי להרחיב את הידע שלכם.

דרך נוספת מעולה להגיע מוכנים יותר לחלק הזה היא להיעזר בערכת הכנה מיוחדת שנועדה במיוחד למיונים הללו שנוצרה על ידי ניב רווח. (בשביל הנחה תשתמשו בקופון your-army).

הערכה מצוינת ומקיפה מגוון רחב מאוד של שאלות ככה שהיא תיתן לכם מושג כללי טוב למה לצפות במיונים ביום הזה. ומי יודע, אולי אפילו תיפלו על שאלות דומות או זהות לשאלה שתקבלו ביום המיונים עצמו.

ואם אתם לא מעוניינים בערכת הכנה או לא בטוחים ורוצים לראות קודם איפה אתם עומדים, תוכלו לנסות לפתור קודם כמה שאלות ידע כללי שהודלפו שהיו שואלים בעבר המיונים האלה כאן.

ככה תדעו קצת יותר טוב איפה אתם עומדים ומה המצב שלכם ותחליטו האם אתם צריכים הכנה נוספת מקיפה יותר או לא.

מיונים לדובר צה"ל השלב השני

אם תצליחו לעבור בהצלחה את יום המיונים הראשון אז תמשיכו לשלב השני שמורכב משני חלקים. בחלק הראשון תעברו מבחני דינמיקה קבוצתית מסוגים שונים שקשורים לדוברות אשר מזכירים את מבחני הדינמיקה והסימולציות מיום המאה רק עם נושאים שונים.

במקרה ועוד לא ניגשתם ליום המאה או שאתם לא מכירים כל כך מה יש שם, תוכלו לקרוא על הסימולציות ביום המאה והמבחנים הקבוצתיים שם בפוסט הזה שכתבתי בעבר. זה ייתן לכם מושג כללי טוב יותר למה בערך לצפות ביום המיונים שלכם.

אם תצליחו לעבור אותם בהצלחה, תמשיכו לחלק של הראיונות האישיים שמטרתם העיקרית תהיה לבחון את האישיות שלכם והתאמתכם ליחידה. אופי הראיונות מזכיר מאוד ראיונות אישיותיים אחרים שכבר דיברתי עליהם בעבר לעומק כאן. ולכן אני מציע לקרוא את מה שרשמתי שם.

מקווה שנהניתם מקריאת הפוסט ושתצליחו לעבור את המיונים לגלי צהל ולשרת במערך בתפקיד שתרצו!